Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل فائو جنگ و خشونت در یمن را «بزرگ ترین بحران بشری امروز» لقب داد

مدیر کل فائو، در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که مقیاس بحران غذایی در کشور جنگ‌زده یمن حیرت‌آور است. دو سوم جمعیت این کشور دچار ناامنی شدید غذایی بوده و هفت میلیون نفر از این تعداد در آستانه قحطی قرار دارند.

مدیرکل فائو جنگ و خشونت در یمن را «بزرگ ترین بحران بشری امروز» لقب داد


مدیر کل فائو، در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که مقیاس بحران غذایی در کشور جنگ‌زده یمن حیرت‌آور است. دو سوم جمعیت این کشور دچار ناامنی شدید غذایی بوده و هفت میلیون نفر از این تعداد در آستانه قحطی قرار دارند.


به گزارش ایانا از دفتر نمایندگی سازمان خواروبار ملل متحد( فائو)، خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیر کل فائو در یک ارتباط مستقیم ویدئویی از ژنو گفت که جنگ و خشونت در یمن - «بزرگترین بحران بشری امروز» - معیشت کشاورزی را مختل کرده و در برخی مناطق از با بیشترین میزان ناامنی غذایی و دچار خطر قحطی، در حال تشدید است.

جدیدترین نسخه مجموعه تحلیل‌های «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» که در ماه مارس سال جاری میلادی منتشر شد، نشان می‌دهد که تعداد افراد دچار ناامنی غذایی شدید (مرحله 3 و بالاتر) 20 درصد افزایش داشته. هفت میلیون نفر نیز در مرحله 4 قرار گرفته‌اند یعنی تنها یک گام از قحطی (مرحله 5) فاصله دارند.

داسیلوا در بخش دیگری از سخنانش گفت: «تولید محصولات در سال گذشته و در مقایسه با دوران قبل از جنگ، 40 درصد کاهش نشان می‌دهد. در سال جاری به دلیل بارش ضعیف، برداشت محصولات پایین‌تر خواهد بود.»

فروپاشی تقریبا کامل خدمات بهداشت عمومی و دامپزشکی منجر به افزایش خطر بیماری و مرگ شده است. علاوه بر این، استفاده از آب با کیفیت پایین در کشاورزی و تولید غذا نیز خطراتی پدید آورده است.

برنامه‌های رصد بیماری‌های دام و واکسیناسیون متوقف شده‌ و خطر شیوع بیماری‌‌ها بالاتر رفته و از سوی دیگر ریسک بروز بیماری‌های حیوانی در حال ظهور و مسری نیز در تمام کشور وجود دارد.

داسیلوا در ادامه اظهاراتش در برابر شورای امنیت سازمان ملل با بیان اینکه هیچ تردیدی در نیاز به راه‌حل‌های سیاسی بلندمدت برای دستیابی به صلح پایدار در یمن وجود ندارد، اضافه کرد: «اما هم‌اکنون نیز کارهای زیادی برای مبارزه با گرسنگی و سوءتغذیه می‌توانیم انجام دهیم. با نجات دام‌ها، زندگی‌ها را نجات می‌دهیم.»

وی تأکید کرد: «اگر ما فورا نیازهای مردم روستاهای یمن - 70 درصد جمعیت - را برآورده نسازیم، چشم‌اندازی برای یک آینده بهتر نخواهیم داشت.»

فائو تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با بودجه محدودی که دارد در جبهه‌های بسیار به مقابله با بحران در یمن بپردازد. این نهاد سازمان ملل در سال جاری میلادی طی برنامه‌های مختلف بهداشت حیوانی، لبنیاتی، تغذیه حیوانات، تولید محصولات کشاوررزی و سبزیجات به 450 هزار نفر یاری رسانده است.

یک جعبه‌ابزار محصولات در یمن با هزینه 220 دلار می‌تواند غذای کافی برای در حدود سه ماه خانوار را فراهم آورد. یک جعبه‌ابزار سبزیجات با هزینه 80 دلار برای هر خانوار می‌تواند سبزیجات کافی برای مصرف و یا حتی فروش را به مدت یک سال تأمین کند.

فائو همکاری نزدیکی با بانک جهانی، برنامه جهانی غذا، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) و دیگر نهادها دارد تا تولید مواد غذایی را افزایش دهد، وضعیت معیشت را ارتقاء بخشد، از بهداشت عمومی مراقبت کند و تحلیل‌های «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» را ارائه نماید.
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید