Iranian Agriculture News Agency

تولید سالانه 830 تن ورمی کمپوست درآذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه 830 تن ورمی کمپوست در استان تولید می شود.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، مسعود محمدیان با بیان اینکه در شرایطی که جمعیت کشورمان هر ساله بیش از یک میلیون نفر در حال افزایش بوده و تقاضا برای مواد غذایی به دلیل مزبور و هم چنین به دلیل توزیع ناعادلانه موادغذایی و بهبود نسبی وضعیت اقتصادی که خود سبب افزایش مصرف سرانه می‌گردد، روبه فزونی است گفت: حفظ منابع تولیدکننده مواد غذایی از نظر کمی و کیفی به ویژه آب و خاک کشور وظیفه‌ای همگانی می‌باشد.

وی بابیان اینکه اجرای موفقیت‌آمیزسیاست‌های برنامه اول توسعه اقتصادی کشورسبب اقتصادی‌ترشدن تولید کشاورزی و افزایش آن را فراهم نمود ادامه داد: این سیاست‌ها کشاورزان کشور را به هر چه بیشتر افزودن فرآورده‌های خود تشویق نمود.

محمدیان با بیان اینکه متاسفانه دربعضی مناطق و واحدهای تولیدی یکی ازروش‌های نادرست افزایش تولید، مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی بوده که تولیدرا در کوتاه مدت افزایش مقطعی می‌دهد افزود: با ادامه این روند نه تنها درمیان مدت تولیدی اضافه نخواهد شد بلکه سبب اتلاف کودها و کاهش تولید و از بین بردن مواد آلی خاک می‌گردد.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد در اسرع وقت از کوددهی بی‌رویه شیمیایی در راستای بهینه مصرف کردن کود و حفظ خاکهای استان جلوگیری بعمل آید افزود: در راستای برنامه پنجم توسعه اقتصادی مبنی بر افزایش مصرف کودهای بیولوژییک تا 30 درصد؛ بایستی به تولید کودهای آلی بیولوژیک توجه خاصی کرد.

محمدیان با بیان اینکه مواد زائد جامد در منازل ، شامل پسماندهای سبزی ، میوه و برگ درختان را می توان در خارج از منزل با روش های علمی به کمپوست تبدیل کرد افزود: تبدیل ضایعات خانگی به کمپوست به وسیله برخی از کرم های خاکی روشی بسیار کارآمد در تولید کمپوست در آپارتمان هاست. وی بابیان اینکه تولید ورمی کمپوست، فناوری استفاده از انواع خاصی ازکرمهای خاکی است که به دلیل داشتن توان رشد و تکثیر بسیار سریع و قابل توجه برای مصرف انواع مواد آلی زائد، این مواد اغلب مزاحم و آلوده کننده محیط را به یک کود آلی وبا کیفیت ممتاز تبدیل می کنند ادامه داد: استفاده بهینه ازضایعات آلی زباله های شهری، حفظ محیط زیست، تولید کودی با کیفیت بالاجهت مصارف گیاهان ، اصلاح بافت فیزیکی خاک ، وزن مخصوص کم ، بالا بردن ضریب حفظ رطوبت درخاک، بدون بو وعاری ازآلودگی و کاهش حجم زباله تا حدود 70 درصد از مزایای استفاده از کود ورمی کمپوست می باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان بابیان اینکه هم اکنون درآذربایجانشرقی باهمکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تولید این کود در چندین منطقه همچون شهرستان بستان آباد، باسمنج، صوفیان، بخش گوگان ، شهر جدیدبناب مرند، شبستر، مراغه وبناب باظرفیت تولید830 تن در سال صورت می گیرد افزود: علاوه بر کارگاه های فوق ، کارگاه های جدیدی نیز با همکاری کارشناسان این سازمان در مرحله احداث می باشد. وی بر ترویج و مصرف تولید کود ورمی کمپوست در راستای تولید محصول سالم وحفظ محیط زیست وکشاورزی پایدار تاکید نموده و گفت:آموزش تولید کود ورمی کمپوست به کشاورزان ، فرهنگ سازی تفکیک زباله و تولید کودورمی کمپوست از مدارس ابتدائی استان، اختصاص یارانه های کودهای شیمیایی به کود ورمی کمپوست و استفاده در مزارع نمونه و نمایشی والگویی از برنامه های در دست اقدام این سازمان جهت جایگزینی ورمی کمپوست بجای کودهای شیمیایی می باشد.

نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه فقط یک بار استفاده از این کود در یک دوره کشت کافی می باشد افزود: این کود در سبزینگی گل و بزرگتر کردن گل و گیاهان زینتی مؤثر بوده و تمام عناصر غذایی موجود در ورمی‌کمپوست به آسانی توسط گیاه جذب می‌شوند.

احمد بایبوردی بابیان اینکه این کود در تشدید عطر و اسانس گیاهان و گلهای معطر مؤثر است ادامه داد: ورمی‌کمپوست عناصر سنگین موجود در خاک را تثبیت کرده ومانع از جذب بیش از حد آنها توسط گیاه می‌شود و در ضمن جوانه زنی بذر را تحریک کرده و ریشه زایی قلمه ها را تشدید و عملکرد کمی وکیفی گیاه را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. وی تشدید آلودگی آب و خاک ، تخریب ساختمان خاک ، شور و سفت شدن خاک ، بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی خاک ، ایجاد محصولات غذایی بی کیفیت و آلوده و صرف هزینه های گزاف تولید محصولات غذایی و کشاورزی را از نتایج استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی عنوان نموده و افزود: ورمی کمپوست در خواص فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی داشته و اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم ، فاقد هر گونه بو ، میکروارگانیسم های پاتوژن ، باکتریهای غیرهوازی ، قارچ ها و علف های هرز می باشد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید