Iranian Agriculture News Agency

توسعه کسب و کارهای خانگی زنان روستایی با استفاده از برنامه تله‌فود

فائو در "تجهیز کارگاه تولید صنایع لبنی" زنان روستایی ایران منابع مالی بلاعوض اختصاص داد

پروژه "تجهیز کارگاه تولید صنایع لبنی" برای زنان روستایی عضو تعاونی در شهرستان بهاباد با همکاری مشترک سازمان فائو و دفتر امور زنان روستایی و عشایری از محل منابع مالی برنامه Telefood معادل 10 هزار دلار در سال 95 تصویب و راه اندازی شد.

فائو در "تجهیز کارگاه تولید صنایع لبنی" زنان روستایی ایران منابع مالی بلاعوض اختصاص داد

پروژه "تجهیز کارگاه تولید صنایع لبنی" برای زنان روستایی عضو تعاونی در شهرستان بهاباد با همکاری مشترک سازمان فائو و دفتر امور زنان روستایی و عشایری از محل منابع مالی برنامه Telefood معادل 10 هزار دلار در سال 95 تصویب و راه اندازی شد.

به گزارش ایانا، این پروژه با هدف توانمندسازی زنان روستایی و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی و حمایت از فرآوری تولیدات لبنی به عنوان کسب و کار مناسب برای گروه های زنان روستایی شهرستان بهاباد توسط شرکت تعاونی زنان طوبی اجرا شده است.

بر اساس این گزارش، این طرح در پی بازدید خانم دکتر قوچانی کارشناس مسوول امور زنان روستایی وقت از فعالیت های زنان روستایی منطقه در شهرستان بهاباد پیشنهاد و طرح آن در سال 1393 به دفتر امور زنان روستایی ارسال شد. با همت و پیگیری های دفتر، این طرح به همراه 6 طرح تله‌فود دیگر در سال 1394 به تصویب رسید و اعتبارات آن به مبلغ 305 میلیون ریال معادل 10 هزار دلار در سال 1395 تخصیص و به استان پرداخت شد که از محل این کمک برخی تجهیزات کارگاه مانند 2 عدد مخزن استیل یک تنی، آسیاب، دستگاه کره گیر و غیره خریداری شد.

مدیرعامل کنونی کارگاه از سالیان قبل به همراه زنان روستایی منطقه به کار تولید سنتی کشک و انواع فرآورده های لبنی که توسط مادران و مادر بزرگان انجام می شده، مشغول بوده اند.

خانم محبوبه محمدی در گفت و گویی به خبرنگار ما گفت: " با تجهیز این کارگاه با استفاده از منابع مالی بلاعوض فائو این کارگاه به یک کارگاه بهداشتی دارای مجوز بهداشت برای تولید انواع فرآورده های لبنی از قبیل : شیر تازه، انواع کشک، کره تازه، روغن زرد، دوغ، پنیر، ماست و قره قوروت تبدیل شده است."

او افزود: "5 نفر از زنان کم درآمد را که سه نفرشان سرپرست خانوار نیز هستند به صورت دائم و تحت پوشش بیمه در کارگاه مشغول به کار کرده ایم."

محمدی در ادامه با اشاره به این که "محصولات کارگاه دارای نشان تجاری "اسبال" و شناسه بهداشت و علامت سیب سلامت است، در باره نحوه فروش محصولات این کارگاه گفت: "عرضه و فروش محصولات به صورت فروش در فروشگاه مستقر در کارگاه و همچنین به صورت سفارش گیری از سطح استان یزد و نیز کرمان انجام می شود و کارگاه هیچگونه مشکل عرضه و بازاریابی برای محصولات خود ندارد"." «اسبال» به معنای نوعی کشک محلی است."

در این کارگاه در 6 روز از هفته، 3 تن و روزانه 500 کیلو شیر گاو با کیفیت و بهداشتی توسط زنان فرآوری و به انواع فرآورده ها تبدیل می شود. فاصله یزد تا شهر بهاباد حدود 200 کیلومتر است. ایستگاه جمع آوری شیر در خود شهر بهاباد وجود ندارد.

این پروژه، یک پروژه الگویی-ترویجی برای سایر تشکل ها و گروه های زنان روستایی منطقه خواهد بود و در آینده با توسعه فعالیت های کارگاه تعداد زنان بیشتری تحت پوشش اشتغال کارگاه قرار خواهد گرفت./










انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید