Iranian Agriculture News Agency

خطر ویروس‌های گیاهی و گسترش آن‌ها/ ویروس‌هایی متعلق به جنس تورادو از طریق سفیدبالک‌ها منتقل می‌شوند

ویروس های گیاهی عامل بسیاری از بیماری های محصولات زراعی اند. تأثیرات ویروس ها طیف گسترده ای دارد و شامل تغییر رنگ و شکل که محصولات را کم ارزش و یا بی ارزش می کند تا از بین رفتن محصول است.

خطر ویروس‌های گیاهی و گسترش آن‌ها/ ویروس‌هایی متعلق به جنس تورادو از طریق سفیدبالک‌ها منتقل می‌شوند

ویروس های گیاهی عامل بسیاری از بیماری های محصولات زراعی اند. تأثیرات ویروس ها طیف گسترده ای دارد و شامل تغییر رنگ و شکل که محصولات را کم ارزش و یا بی ارزش می کند تا از بین رفتن محصول است.

به گزارش ایانا از وبسایت "دبلیو، یو، آر"، اما عفونت ویروسی می تواند بدون نشانه نیز باشد؛ که در این حالت گیاه میزبان ظاهراً سالم به نظر می رسد. به هر حال، عفونت های ناشناخته عواقب جدّی بر صادرات محصولات کشاورزی خواهد داشت، به ویژه هنگامی که ویروس مربوطه در سایر کشورها شرایط قرنطیه داشته باشد.

عوامل استاندارد حفاظت از گیاه تنها برای ویروس ها نیست؛ هنگامی که گیاهی با ویروسی آلوده می شود، برای مدت طولانی قابل درمان نیست. بنابراین، کشاورزان و تولیدکنندگان تلاش می کنند تا محصولات شان را عاری از ویروس نگه دارند. آن ها تولید محصول را با مواد گواهی شده بدون ویروس (بذرها، قلمه ها و دیگر مواد کشت) آغاز می کنند. به علاوه، آنان برای به حداقل رساندن انتقال ویروس به محصولات خود و دیگر محصولات اقداماتی را انجام می دهند. برای تأثیر بیشتر، مهمترین مسئله آن است که بفهمیم گسترش ویروس و حرکت آن از گیاهی به گیاه دیگر چگونه است.

گسترش ویروس ها

اساساً، روش گسترش (پراکندگی) بین گروه های ویروس ها متفاوت است. چندین نمونه از مسیرهای پراکندگی که ویروس ها از آن ها استفاده می کنند عبارتند از:

· حشرات (شته ها و سفید بالک ها)

· خاک (کرم های لوله ای و قارچ های خاک)

· تماس مستقیم و فعالیت های کشت

اغلب فرض می شود که ویروس هایی از یک گروه مشخص، مکانیزم های مشابهی در پراکندگی دارد.

تورادو ویروس (Torradoviruse) در کاهو

نمونه ای از جدیدترین تحقیقات در دانشگاه واگنینگن (Wageningen) -دانشگاهی در هلند در زمینه علوم و منابع طبیعی- بر روی ویروسی است که اخیراً در کاهو کشف شده و متعلق به جنس تورادو ویروس است. آن ها قبلاً فهمیده بودند که ویروس هایی از این گروه با سفید بالک ها انتقال می یابند. به هر حال، تحقیقات جدید نشان داد که ویروس برگ های کاهوی نکروتیک (Lettuce necrotic) با این نوع آفت منتقل نمی شود، بلکه با شته ها انتقال می یابد. کشاورزان و تولیدکنندگان می توانند با استفاده از این اطلاعات، اقدامات نظارتی مؤثرتری را برای پیشگیری از گسترش ویروس ها انجام دهند.

ترجمه: مهشید جلالیان

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید