Iranian Agriculture News Agency

ضرورت مهار انتشار دی اکسید کربن تولید انسان

انتشار گاز کربن توسط انسان ارزش غذایی محصولات کشاورزی اصلی را کاهش می دهد/ ده ها انسان، با کمبود پروتئین روبه رو می شوند

طبق یافته های جدید دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد، اگر میزان کربن دی اکسید آنچنانکه پیش بینی می شود به افزایش خود ادامه دهد، جمعیت ۱۸ کشور ممکن است بیش از ۵ درصد پروتئین رژیم غذایی خود را تا سال ۲۰۵۰ به دلیل کاهش در ارزش غذایی برنج، گندم و سایر محصولات اصلی از دست بدهند. پژوهشگران بر این باورند که تقریبا ۱۵۰ میلیون نفر دیگر ممکن است به دلیل سطح بالارونده کربن دی اکسید در اتمسفر در معرض خطر کمبود پروتئین قرار گیرند.

انتشار گاز کربن توسط انسان ارزش غذایی محصولات کشاورزی اصلی را کاهش می دهد/ ده ها انسان، با کمبود پروتئین روبه رو می شوند

طبق یافته های جدید دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد، اگر میزان کربن دی اکسید آنچنانکه پیش بینی می شود به افزایش خود ادامه دهد، جمعیت ۱۸ کشور ممکن است بیش از ۵ درصد پروتئین رژیم غذایی خود را تا سال ۲۰۵۰ به دلیل کاهش در ارزش غذایی برنج، گندم و سایر محصولات اصلی از دست بدهند. پژوهشگران بر این باورند که تقریبا ۱۵۰ میلیون نفر دیگر ممکن است به دلیل سطح بالارونده کربن دی اکسید در اتمسفر در معرض خطر کمبود پروتئین قرار گیرند.

به گزارش ایانا از سایت "ایوری کلرت"، ساموئل مایرز محقق ارشد در دپارتمان سلامت محیطی می گوید: "این مطالعه نیاز به نظارت فعالانه بر کافی بودن مواد غذایی جمعیت کشورهایی که به شدت در معرض خطر دارند و اساسا نیاز به مهار انتشار گاز دی اکسید کربن از طریق انسان در این کشور ها را برجسته می کند."

این مطالعه در تاریخ ۲ آگوست ۲۰۱۷ در مجله آنلاین چشم اندازهای سلامت محیط زیستی ( Environmetal Health Perspective ) منتشر شده است.

به طور جهانی، ۷۶ درصد جمعیت، پروتئین روزانه خود را از گیاهان می گیرند. برای تخمین کمبود پروتئین فعلی آنان و خطر آن در آینده، پزوهشگران داده هایی از آزمایشاتی که در آن ها محصولات کشاورزی را که در معرض غلظت بالای کربن دی اکسید قرار گرفته بودند، با اطلاعات رژیم غذایی جهانی از سازمان ملل متحد و اندازه گیری نابرابری درآمد و جمعیت شناسی ترکیب کردند.

آن ها دریافتند که در شرایط غلظت کربن دی اکسید در سطح بالا، محتوای پروتئین برنج، گندم، جو و سیب زمینی به ترتیب به میزان ۷.۶. ۷،۸. ۱۴،۱ و ۶،۴ کاهش یافته است. این نتایج، چالش های ادامه دار برای صحرای بزرگ آفریقا، جایی که هم اکنون میلیون ها نفر کمبود پروتئین را تجربه می کنند و هم چنین چالش های بزرگتری را برای کشورهای آسیای جنوبی از جمله هند، جایی که برنج و گندم میزان زیادی از پروتئین روزانه را تامین می کند نشان می دهد. این پژوهشگران دریافتند که هند ممکن است ۵،۳ پروتئین رژیم غذایی استاندارد را از دست بدهد و ۵۳ میلیون نفر را در معرض خطر جدیدی از کمبود پروتئین قرار دهد.

در این مقاله که در مجله سلامت جغرافیایی نیز منتشر شده است نویسندگان دریافته اند که کاهش های کربن دی اکسید محور در محتوای آهن در محصولات کشاورزی اصلی نیز مشکل مهم فعلی کمبود آهن در سراسر دنیا را بدتر می کند. آنهایی که بیشتر در معرض این خطر قرار دارند از جمله ۳۵۴ میلیون کودک زیر ۵ سال و ۰۶و۱بیلیون زن در سن باروری- عمدتا در آسیای جنوبی و آفریقای شمالی- هستند که در کشورهایی زندگی می کنند که هم اکنون نرخ بالایی از کم خونی را تجربه می کنند و جمعیتی که انتظار می رود بیش از ۳،۸ آهن رژیم غذایی خود را در نتیجه تاثیر کربن دی اکسید از دست بدهند.

این دو مطالعه در کنارمطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ با همکاری مایرز انجام شد نشان می دهد که انتشار در حال افزایش کربن دی اکسید هم چنین موجب کمبود روی در حدود ۲۰۰ میلیون نفر می شود و خسارت قابل توجه در مواد غذایی را که انتظار می رود به دلیل انتشار گاز دی اکسید کربن انسانی افزایش یابد سنجیده است.

مایرز می گوید: "استراتژی ها برای اندازه نگه داشتن رژیم غذایی نیاز به تمرکز بر آسیب پذیرترین کشورها و جمعیت ها دارد و باید آموزش هایی برای کاهش آسیب پذیری در مقابل کمبود های غذایی از طریق حمایت از رژیم های متنوع تر و مغذی تر داده شود و محتوای غذایی محصولات کشاورزی اصلی غنی شود و محصولاتی پرورش داده شود که نسبت به تاثیرات کربن دی اکسید کمتر حساس باشند و البته ما نیاز داریم انتشار کلی گاز کربن دی اکسید تولید انسان را با بیشترین سرعت ممکن کاهش دهیم."

مترجم: بهاران پدرام

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید