Iranian Agriculture News Agency

زندگی در مسیر گوگل


دنیای اقتصاد: لری پیج یکی از قدرتمندترین افراد جهان است؛ دانشمند باهوش علوم کامپیوتری که همراه با سرگئی برین در سال 1998 شرکت گوگل را تاسیس کرد و حالا که حدود بیست سال از آن زمان می‌گذرد، همچنان شرکت مادر آن یعنی آلفابت را مدیریت می‌کند. با این اوصاف برای بسیاری از ما جالب است که بدانیم زندگی یکی از قدرتمندترین مردان صنعت تکنولوژی و دنیا چطور می‌گذرد. به گزارش مجله بیزینس اینسایدر، گلوریا و کارل پیج دومین پسرشان را با نام «لورنس» در 26 مارس سال 1973 به دنیا آوردند. هر دوی آنها در دانشگاه دولتی میشیگان علوم کامپیوتری تدریس می‌کردند و به همین دلیل خانه‌شان پر از کامپیوتر و مجله‌های تکنولوژی بود که لری را از همان دوران نوجوانی شیفته خودشان کرده بودند. او به مدرسه «مونتسوری» رفت. لری حالا معتقد است که احساس استقلال و خلاقیت او در این مدرسه شکوفا شده است و در اینجا او یاد گرفته که درباره مسائل مختلفی که در جهانی پیرامونش می‌گذشت، کنجکاو شود.

او در دوازده سالگی بیوگرافی «نیکولا تسلا» را خواند؛ مخترع با استعدادی که در شرایط نامساعد مالی و گمنامی درگذشت. پایان داستان زندگی تسلا، لری را به گریه اندخت و البته الهام‌بخش او شد تا نه تنها به فکر ساخت تکنولوژی‌های انقلابی بیفتد، بلکه درک بهتری برای توسعه تجارت آینده‌اش داشته باشد. لری علاوه‌بر سرهم کردن قطعات الکترونیکی، ساکسیفون هم می‌نواخت. او حالا معتقد است که آموختن موسیقی کمک زیادی به او در گرفتن تصمیمات درست در گوگل کرده است. وی زمانی که در دانشگاه میشیگان مشغول تحصیل بود، به آینده حمل‌ونقل فکر می‌کرد؛ موضوعی که هنوز هم به آن علاقه دارد. به این ترتیب او به تیم خودروهای خورشیدی دانشکده پیوست و پیشنهاد کرد که یک سیستم مونوریل سریع‌السیر شخصی بین ساختمان‌های مختلف دانشگاه ساخته شود.

لری پیج بعد از فارغ‌التحصیلی به دانشگاه استنفورد رفت تا در مقطع دکترا تحصیل کند. در آنجا و در سال 1995 او با سرگئی برین آشنا شد و آنها دوستان نزدیک و صمیمی شدند که هر دو به علوم کامپیوتری علاقه زیادی داشتند. یک روز صبح وقتی لری 23 ساله بود، به این فکر افتاد که چطور می‌تواند تمام وب را دانلود کند. به این ترتیب شروع به رتبه‌بندی صفحات وب با استفاده از لینک‌های ورودی‌شان کرد، به جای آنکه تعداد دفعاتی را که صفحات وب کلمات مورد جست‌وجو داشته‌اند، محاسبه کند. او از برین هم کمک گرفت و به این ترتیب آنها شروع به‌کار روی یک موتور جست‌وجو کردند که در ابتدا نام BackRub را برای آن انتخاب کردند. خیلی زود BackRub به گوگل تغییر کرد که در واقع عبارتی ریاضی بود؛ عبارتی که نشانه‌ای از ماموریت پیج و برین برای ساماندهی اطلاعات جهان و ایجاد دسترسی جهانی و مفید به آنها بود. پیج حالا قبول دارد که در ایده‌پردازی بهتر از مدیریت است چون از تعامل با افراد لذت نمی‌برد.

او به عنوان یک رهبر روی نتایج تمرکز دارد و عاشق ایده‌های بلندپروازانه است. «امید کردستانی» موسس بخش تجاری گوگل و یکی از دوستان نزدیک پیج، او را فردی کنجکاو، ایده‌آلیست و علاقه‌مند به تغییر جهان و تاثیرگذار بر صنعت تکنولوژی توصیف می‌کند و می‌گوید: «او هرگز از فکر کردن به اهداف و ایده‌های بسیار بزرگ مانند نقشه‌برداری از تمام سیاره زمین یا دیجیتالی کردن همه کتاب‌هایی که تا حالا منتشر شده‌اند، خجالت نمی‌کشد.» لری پیج تا سال 2001 به‌عنوان مدیرعامل گوگل فعالیت کرد و از آن زمان اریک اشمیت این سمت را به عهده گرفت. پیج و برین برای انتخاب مدیرعامل بسیار سختگیر بودند، اما وقتی متوجه شدند که اشمیت یک برنامه‌نویس حرفه‌ای است، اعتمادشان به او جلب شد. با این حال پیج در ابتدا از اینکه سمت مدیرعاملی را کنار گذاشته چندان راضی نبود، بعد از مدتی با این موضوع کنار آمد و حتی از اینکه کمتر در امور مدیریت روزانه شرکت درگیر شود، استقبال کرد.

تا جایی که حتی به سختی به جلسات می‌رفت و از دستیارانش می‌خواست که بسیاری از وظایف مدیریتی و نظارتی او را انجام بدهند. با این حال سعی داشت همه چیز را زیر نظر داشته باشد. او حتی خرید شرکت اندروید متعلق به «اندی رابین» را هم تا زمان قطعی شدن قرارداد از اشمیت پنهان کرد. در نهایت اما بعد از 10سال، پیج در سال 2011 تصمیم گرفت که دوباره مدیرعامل شرکت شود. بعد از بازگشتش کمک کرد تا گوگل تنها در طول یک‌سال و تا پایان سال 2012 محصولاتی مانند گوگل پلاس، اولین لپ‌تاپ کروم‌بوک، عینک هوشمند گوگل و سرویس اینترنت پرسرعت فیبر را معرفی کند. او همچنان تا سال 2015 به مدیریت گوگل ادامه داد، تا زمانی که این شرکت تغییر ساختاری کرد و به زیرمجموعه‌ای مهم از شرکت مادر آلفابت تبدیل شد. در این زمان پیج مدیرعامل آلفابت شد. حالا پیج بیشتر وقتش را صرف تحقیق درباره تکنولوژی‌های جدید، جلسات و تهیه فهرستی از افراد باهوش و با استعداد می‌کند.

پیج حالا در فهرست میلیاردرهای جهان که وب‌سایت فوربس ارائه کرده است، با سرمایه خالص 5/ 44میلیارد دلار در جایگاه هشتم قرار دارد. با این همه اما او علاقه‌ای به صحبت کردن درباره زندگی شخصی‌اش ندارد و همیشه سعی کرده آن را محفوظ نگه دارد. با این حال اما او در سال 2013 دچار نوعی فلج و از کارافتادگی تارهای صوتی شد؛ اتفاقی که باعث شد از آن زمان او با صدایی آرام‌تر صحبت کند و البته نتواند سخنرانی طولانی مدت داشته باشد. لری پیج در سال 2007 با «لوسیندا سوت‌ورتث» یک دانشمند علوم تحقیقاتی ازدواج کرد. آنها برای مراسم ازدواج‌شان جزیره‌ای در کارائیب را اجاره کرده و 600 نفر را به این میهمانی دعوت کردند. پیج هرگز اهل زرق و برق و نشان دادن ثروتش نیست.

با این حال او با همسر و دو فرزندش در ویلایی 7 میلیون دلاری در پائولو آلتو زندگی می‌کند. لوکس‌ترین خرید او شاید کشتی شخصی Senses باشد که در سال 2011 آن را با قیمت 45 میلیون دلار خرید. روی عرشه این کشتی جکوزی و البته یک باند فرود هلی‌کوپتر هم وجود دارد. او همچنین بخشی از ثروتش را در شرکت‌های بزرگی مانند تسلا و استارت‌آپ‌های مورد علاقه‌اش سرمایه‌گذاری کرده است. این روزها اما گویا پیج علاقه زیادی به خودروهای پرنده دارد و به همین دلیل صد میلیون دلار در استارت‌آپ Zee.Aero که در این زمینه فعال است، سرمایه‌گذاری کرده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید