Iranian Agriculture News Agency

سازمان بهداشت جهانی خواستار ممنوعیت سمی‌ترین آفت‌کش‌ها شد/ افراد غیرمستقیم هم تحت تأثیر آفت‌کش‌ها قرار می‌گیرند/ مقدار باقیمانده سم در غذا و آب مصرفی تا مدت‌ها به حیات خود ادامه می‌دهد

سازمان بهداشت جهانی خواستار ممنوعیت استفاده از آفت کش هایی در حوزه کشاورزی شد که دارای میزان بالای ماده سمی هستند و برای مدت طولانی در محیط زیست باقی می مانند، همچنین برای حفاظت سلامت عمومی درخواست کرد تا حداکثر حد مجاز باقی مانده آفت کش ها در مواد غذایی و آب مشخص شود.

سازمان بهداشت جهانی خواستار ممنوعیت سمی‌ترین آفت‌کش‌ها شد/ افراد غیرمستقیم هم تحت تأثیر آفت‌کش‌ها قرار می‌گیرند/ مقدار باقیمانده سم در غذا و آب مصرفی تا مدت‌ها به حیات خود ادامه می‌دهد

سازمان بهداشت جهانی خواستار ممنوعیت استفاده از آفت کش هایی در حوزه کشاورزی شد که دارای میزان بالای ماده سمی هستند و برای مدت طولانی در محیط زیست باقی می مانند، همچنین برای حفاظت سلامت عمومی درخواست کرد تا حداکثر حد مجاز باقی مانده آفت کش ها در مواد غذایی و آب مشخص شود.

به گزارش ایانا از سایت "فرش پلازا"، بیش از 1000 سموم دفع آفات در سراسر جهان برای جلوگیری از آفات استفاده می شوند، هرچند میزان سم در هر کدام به هدف آن ها و عوامل دیگر بستگی دارد.

همچنین، همان محصول ممکن است با توجه به دوز و یا نحوه قرار گرفتن اش (استنشاق یا تماس مستقیم با پوست) اثرات مختلفی داشته باشد.

افرادی که بیشترین آسیب را می بینند، کسانی هستند که به طور مستقیم در معرض آفت کش ها قرار می گیرند، مانند کارگران کشاورزی که سموم دفع آفات را به کار می برند و افرادی که در مجاورت مکان سمپاشی قرار دارند.

با این حال، افرادی که در ناحیه ای که از آفت کش ها استفاده می شود، نباشند هم در معرض تاثیرات این محصولات قرار دارند، هرچند به مقدار بسیار کم، زیرا مقدار باقی مانده سم در غذا و آب مصرفی آن ها وجود دارد.

در این راستا سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که آفت کش ها یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها هستند، به ویژه در کشورهای با درآمد و متوسط.

به گفته این سازمان ،"از آنجا که این سموم عمدتا در محیط گسترش می یابند، تولید، توزیع و استفاده از آن ها باید از طریق کنترل و مقررات سختگیرانه مدیریت شود. علاوه بر این، لازم است که بر میزان باقی مانده سموم در مواد غذایی به طور منظم نظارت شود."

سازمان ملل برآورد کرده است که تا سال 2050 جمعیت جهان به 9.7 میلیارد نفر برسد؛ که 30 درصد بیشتر از سال 2017 است و این در حالی است که اکثریت این جمعیت در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

به همین ترتیب، باتوجه به پیش بینی های سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، 80 درصد از افزایش تولید مواد غذایی مورد نیاز برای مقابله با این میزان رشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه با افزایش تولید محصولات و افزایش برداشت های سالانه روی همان خاک رخ می دهد. بنابراین، تنها 20 درصد از رشد تولید مواد غذایی از توسعه زمین های کشاورزی حاصل می شود.

سازمان بهداشت جهانی نتیجه گرفت: "آفت کش ها همچنان مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا می توانند از تلفات قابل توجه محصول جلوگیری کنند، اما تأثیرات آن ها بر روی مردم و محیط زیست، نگرانی دائمی است. استفاده از آفت کش ها برای تولید غذا، هم برای مصرف محلی و هم برای صادرات، بدون در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور، باید از شیوه های مناسب کشاورزی پیروی کنند. همچنین تولید کنندگان نباید این محصولات را بیش از حد مجاز برای محافظت از محصولات خود به کار ببرند."

ترجمه: فرحناز سپهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید