رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با ایانا:
واردات تکنولوژی فرآوری یونجه هزینه تولید را کاهش میدهد/ کارخانه فرآوری یونجه در کشور وجود ندارد
واردات تکنولوژی فرآوری یونجه علاوه بر تسهیل و ارزانتر شدن حمل و نقل این محصول، میزان ضایعات و هزینههای تولید دام پروری را کاهش میدهد.
واردات تکنولوژی فرآوری یونجه علاوه بر تسهیل و ارزانتر شدن حمل و نقل این محصول، میزان ضایعات و هزینههای تولید دام پروری را کاهش میدهد.
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: یونجه یکی از اقلام مورد نیاز تغذیه دام در گروه اقلام علوفههای خشبی و از موارد استراتژیک واحدهای پرورش گاو شیری است، تأمین این محصول یکی از چالشهای بزرگ دامداریهای شیری محسوب میشود و در تعیین میزان موفقیت و هزینه کرد واحدهای دامداری نقش بسزایی دارد.
محمدرضا ملاصالحی با اشاره به اینکه زراعت یونجه به آب زیادی نیاز دارد و در نقاط خاص پرآب قابل کشت است، افزود: نیاز به علوفههای خشبی نظیر یونجه و ذرت سیلویی در بخش دامی روزبهروز افزایش مییابد، اما بهدلیل محدودیت منابع آبی و کاهش تخصیص آب به بخش کشاورزی، تولید و افزایش سطح زیرکشت نباتات علوفهای نظیر یونجه با چالش روبهرو است.
وی بیان کرد: حل شدن این مشکل مستلزم حرکت به سمت کشت فراسرزمینی و واردات این نوع از علوفه است که همراه با تحقق این دو روش آب مجازی هم وارد کشور میشود، همچنین کارخانه فرآوری یونجه در داخل کشور وجود ندارد و توسعه بخش دامداری نیازمند واردات تکنولوژی تولید و فرآوری مصرف علوفههای خشبی نظیر یونجه و ذرت سیلویی در کشور است؛ بنابراین تعاونیها و تشکلها باید بهدنبال کشت فراسرزمینی این محصول در کشورهای مستعد باشند.
به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا سالهای قبل با وجود امکان واردات غلات و انواع کنجاله، حتی تصور واردات علوفههای خشبی نظیر یونجه از منابع خارجی محال بود، ادامه داد: برای تولید، فرآوری و بستهبندی یونجه در کشورهای پیشرفته کارخانههای مخصوصی وجود دارد، در روشهای جدید این محصول با رطوبت حدود ٣٦ درصد از زمین برداشت و به کارخانه منتقل میشود، سپس رطوبت یونجه را با استفاده از ماشینآلات و هوای گرم به 10 درصد کاهش میدهند، همچنین مزیت خشک کردن یونجه به روش صنعتی (یونجه دِهیدراته) در کارخانه نسبت به روش سنتی، ریزش نداشتن برگ و گل یونجه است که بخشهای با ارزش غذایی بالا در این گیاه محسوب میشود؛ این در حالی است که خشک کردن به روش سنتی ضایعات زیادی داشته و بخشهای قابل توجه برگ و غنچه از بین میرود.
به گفته ملاصالحی، فشار زیاد در بستهبندی به روش صنعتی، حمل و نقل به نقاط دور با کشتی را تسهیل میکند و هزینه حمل و نقل به یکسوم کاهش مییابد، همچنین وزن مخصوص بستههای یونجه دهیدراته وارداتی از بستههای تولید داخل به روش سنتی بیشتر است، بهطوریکه وزن محصول فرآوریشده در بستههای فشرده 750 کیلوگرم در هر مترمکعب و وزن یونجه در بستهبندیهای سنتی 250 کیلوگرم در هر مترمکعب است.
وی تأکید کرد: یونجه دهیدراته توسط برخی از کشورهای اروپایی مثل اسپانیا با روشهای جدید تولید و علاوه بر کشورهای خاور دور به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود که این کشورها مجبور به استخراج آب از اعماق زمین (در بعضی مواقع بیش از یکهزار متر) هستند.
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به اینکه در بخش دامداریهای شیری به بیش از شش میلیون تن یونجه نیاز است، عنوان کرد: دامداران با افزایش قیمت یونجه در سال ٩٣ فیبر مورد نیاز جیره دامهای خود را از سایر منابع و پروتئین را از منابعی نظیر کنجالهها تأمین کردند؛ بنابراین یونجه مورد نیاز دامداریها به صندوق توسعه دامپروری سفارش داده شد و طی دو سال گذشته حدود 30 هزار تن علوفه خشبی با هدف امکانسنجی واردات کشور شد./
H-960529-01
دیدگاه تان را بنویسید