Iranian Agriculture News Agency

زنجیره‌های تولید گوشت مرغ، در یک نگاه:

افزایش سهم 40 درصدی تولید زنجیره‌ای مرغ تا 3 سال آینده

از سال 92 تا 95 سهم جوجه‌ریزی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت مرغ، از پنج به 15 درصد رسیده و با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این سهم در سال‌های آتی بالاتر خواهد رفت.

افزایش سهم 40 درصدی تولید زنجیره‌ای مرغ تا 3 سال آینده

از سال 92 تا 95 سهم جوجه‌ریزی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت مرغ، از پنج به 15 درصد رسیده و با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این سهم در سال‌های آتی بالاتر خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار ایانا، صنعت طیور کشور در آستانه ایجاد تغییرات مهمی قرار دارد که این تغییرات می‌توانند با دو هدف عمده ساختاربندی مناسب کسب و کار و دستیابی به توسعه پایدار با رقابت پذیرتر کردن صنعت مرغ کشور را به همراه داشته باشند. در صورتی که ساختار مناسبی برای کسب و کار در صنعت مرغ طراحی و اجرا نشود، عملاً توسعه ظرفیت در بخش‌های مختلف صنعت با مخاطرات زیادی روبه‌رو خواهد شد.

از ابتدای سال 1392 تاکنون ساختار فیزیکی 58 شرکت شناسایی و برای 27 شرکت مجوز فعالیت در قالب زنجیره تولید گوشت مرغ صادر شده است. این در حالی است که دبیر انجمن ملی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت مرغ کشور، چندی پیش به ایانا گفته بود: "اکنون بیش از ۳۰ شرکت جدید برای گرفتن مجوزهای لازم در نوبت هستند که بعد از اصلاح ساختار و رعایت استانداردها مطابق دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی، آنها نیز به جمع شرکت‌های تولیدکننده خواهند پیوست. در این صورت می‌توان امیدوار بود که سهم تولید گوشت مرغ توسط زنجیره‌ها به دو برابر مقدار کنونی افزایش یابد.

با توجه به آمارهای معاونت امور دام، سهم جوجه‌ریزی شرکت‌های زنجیره‌ای از سال 92 تا 95 به میزان 10 درصد افزایش یافته و از پنج به 15 درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که این سهم تا سه سال آینده به 40 درصد افزایش یابد.

البته ساختارهای متفاوتی برای ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ وجود دارد که به اعتقاد بیشتر کارشناسان، روش مطلوب برای کشور، ساختار پرورش قراردادی بوده و در این ساختار، دسترسی به بازار به‌ویژه برای واحدهای کوچک سهل خواهد بود.

در حال حاضر، بهبود شاخص‌های فنی شرکت‌های زنجیره تولید، موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک از 1.92 کیلوگرم در سال 1394 به 1.7 کیلوگرم در سال 1395 شده و کاهش وزن کشتار از 2.45 کیلوگرم در سال 1394 به 2.37 کیلوگرم در سال 1395 را رقم زده است. همچنین ارتقاء شاخص تولید از 266 واحد در سال 1394 به 290 واحد در سال 1395 یکی دیگر از نتایج ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای محسوب می‌شود.


گزارش عملکرد سالانه زنجیره‌ها طی سال‌های 92 تا 95

ارقام: میلیون قطعه

سال

جوجه‌ریزی شرکت‌های دارای زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ

جوجه‌ریزی کل

درصد از کل

سال92

56

1021

5 درصد

سال 93

104

1099

10 درصد

سال 94

135

1188

11 درصد

سال 95

170

1140

15 درصد


درصد اهداف کمی تولید در قالب زنجیره تولید

شرح

1396

1397

1398

1399

اصلاح فضای کسب و کار صنعت طیور بخش گوشتی (درصد از تولید که در قالب زنجیره تولید می‌شود)

25 درصد

30 درصد

35 درصد

40 درصد

V-960531-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید