کد خبر: ۴۸۱۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۶- ۱۷:۰۰
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد:
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، از کشت و تولید انبوه پنبه تراریخته در کشور خبر داد و افزود: کشت انبوه پنبه تراریخته مقاوم به آفت کرم غوزه، بزودی از وزارت جهاد کشاورزی مجوز دریافت می کند و برنج در نوبت بعدی است.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، از کشت و تولید انبوه پنبه تراریخته در کشور خبر داد و افزود: کشت انبوه پنبه تراریخته مقاوم به آفت کرم غوزه، بزودی از وزارت جهاد کشاورزی مجوز دریافت می کند و برنج در نوبت بعدی است.

به گزارش ایانا، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در نشست خبری دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران اظهار کرد: در حال حاضر بیکاری و خشکی دو مشکل عمده کشور هستند. در شرایطی که با تغییر اقلیم رو به رو هستیم و نمی توانیم یک وجب خاک زراعی خود را زیاد کنیم، برای تأمین غذای مورد نیاز جمعیت رو به افزایش کشور ناگزیر از افزایش میزان تولید در واحد سطح با استفاده از فناوری های نوین هستیم.

نیراعظم خوش خلق سیما تصریح کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای تأمین امنیت غذایی کشور با استفاده از تکنولوژی های جدید و با تحقیق و تولید محصولات تراریخته به کمک کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور آمده است.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هم به تازگی بر حمایت از بیوتکنولوژی به عنوان یک فناوری در خدمت محیط زیست تأکید کرده است و امید می رود با حمایت از تولید محصولات تراریخته بخش کشاورزی روز به روز از مصرف سم بی نیاز شود.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با تأکید بر تولید غذا همراه با محیط زیستی سالم، گفت: پژوهشکده بیوتکنولوژی موفق به تولید پنبه تراریخته ای شده است که علاوه بر مقاومت به آفت کرم غوزه، آفت را نیز از بین می برد،در صورتی که پیش از این با حمله این آفت به مزارع پنبه، دست کم ۱۷ بار سم پاشی توسط کشاورز انجام می شد.

خوش خلق سیما ادامه داد: این سمپاشی های مداوم ضمن اینکه ضرر مالی هنگفتی به کشاورز وارد می کند و منجر به آلودگی محیط زیست می شود، محصولی آغشته به سم را نیز تحویل جامعه می دهد؛ اما کشت پنبه تراریخته هم از واردات بی رویه سم جلوگیری می کند و هم میزان تولید را افزایش می‌دهد.

وی گفت: این محصول جدید آب بری کمتری نیز دارد و الیاف بهتری تولید می کند. همچنین پرمحصول تر است و کشاورزان مؤسسات تحقیقات پنبه به دنبال آن هستند که این محصول به دست کشاورزان برسد.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اضافه کرد: اکنون در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید ملی هستیم و انتظار می رود از چنین طرح هایی که با بهره گیری از فناوری ها و ظرفیت های داخلی در عمل اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری از نامگذاری امسال را محقق می کنند، حمایت شود.

وی با اشاره به مخالفت هایی که گاه از سوی برخی با محصولات تراریخته در کشور می شود، این اظهار نظرها را بدون مبنای علمی دانست و گفت: سالانه حدود شش و نیم میلیون تن ذرت تراریخته وارد کشور می شود که تماماً به مصرف خوراک دام و طیور می رسد و تبدیل به گوشت شده و مردم آن را مصرف می کنند.

خوش خلق سیما گفت: همچنین حدود ۹۶ درصد روغن مصرفی ما وارداتی هستند که از منابع تراریخته تأمین می شوند. با این حال در سال های گذشته هیچ مخالفتی با واردات انبوه این محصولات نشد؛ اما از زمانی که بحث تولید داخلی و قطع واردات جدی شد، جوسازی ها علیه محصولات تراریخته نیز آغاز شده است.

وی افزود: کسانی که در پوشش دفاع از محیط زیست به مخالفت با تولید داخلی تراریخته ها آمده اند، هیچ گونه نگرانی نسبت به حجم انبوه سموم خطرناک مصرفی در بخش کشاورزی که با توسعه کشت تراریخته ها متوقف می شود، ندارند و این با موضع گیری هایشان نسبت به حفظ محیط زیست، در تضاد است.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: پیگیر دریافت مجوز برای تولید برنج و دیگر محصولات تراریخته نیز هستیم؛ اما آنچه که در صف است و به زودی از کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی مجوز می گیرد، پنبه است.


ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر: