کد خبر: ۴۸۹۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۶- ۱۳:۴۳
با توسعه رابطه همزیستی با قارچ ها، تحمل گیاهان نه تنها نسبت به بیماری ها بیشتر می شود بلکه همچنین می توانند به شیوه های پایدارتر کشاورزی کمک کنند. این نتیجه ی یک مطالعه جدید در دانشگاه گوتنبرگ است.

با توسعه رابطه همزیستی با قارچ ها، تحمل گیاهان نه تنها نسبت به بیماری ها بیشتر می شود بلکه همچنین می توانند به شیوه های پایدارتر کشاورزی کمک کنند. این نتیجه ی یک مطالعه جدید در دانشگاه گوتنبرگ است.

به گزارش ایانا از سایت ساینس دیلی، بیشتر محصولات کشاورزی می توانند همزیستی با قارچ ها را برای بدست آوردن مواد مغذی کلیدی ایجاد کنند. قارچ ها در عوض کربوهیدرات هایی را که از طریق فتوسنتز گیاهان تولید می شود بدست می آورند.

این نوع از همزیستی، میکروریزای آرباسکولار نامیده می شود و از آنجا که به محصولات کمک می کند تا از فوسفات موجود در کود بهتر استفاده کنند، از کلیدهای مهم برای کشاورزی پایدار است.

کورنلیا اسپتی ویکلاند استاد دپارتمان علوم زیستی و محیط زیستی دانشگاه گوتنبرگ می گوید: "از آنجاکه نشت فوسفات از مزارع کشاورزی، به مردابی شدن آسیب زننده رودخانه ها، دریاچه ها و دریاها کمک می کند، این همزیستی بسیار مهم است". این هزیستی در مقابل خشکسالی و بیماری ها از گیاهان محافظت می کند

این همزیستی با قارچ ها همچنین تحمل گیاهان را نسبت به بیماری های خاص و عوامل زیست محیطی مانند خشکسالی بالاتر می برد.

به منظور یادگیری اینکه چگونه استفاده از این همزیستی را در کشاورزی بهبود بخشیم، این پژوهشگران کشف کردند که چیزی باعث افزایش مقاومت گیاهان می شود. یکی از مکانیزم ها به نظر می آید این باشد که قارچ ها سطح هورمون های مختلف را هم در ریشه و هم در جوانه های گیاهان بالا می برند.

لیسا آدولفسن ، پژوهشگر در دپارتمان علوم زیستی و زیست محیطی در دانشگاه گوتنبرگ می گوید «مطالعات در مورد مدیکاگو ترانکاتولا (یونجه سربریده) نشان می دهد که سنتز و علامت دهی دو هورمون مهم گیاهی، در گیاهان افزایش می یابد که این همزیستی را شکل می دهد.

یکی از این هورمون ها (ABA) تحمل گیاه را در مقابل خشکسالی بالا می برد، به دلیل اینکه تبخیر آب را از طریق روزنه های برگ ها کاهش می دهد. هورمون دیگر (jasmonate) به افزایش تولید مواد ثانویه ای که از گیاهان در مقابل فشار و بیماری ها محافظت می کند کمک می کند.

این همزیستی تاثیرات هورمونی بر گیاهان دارد

با اندازه گیری سطح مواد مختلف در جوانه های گیاهان بنشنی که در همزیستی با قارچ ها زندگی می کنند، و ترکیب این نتایج با مطالعات ژنتیکی در مقیاس بزرگ، این پژوهشگران دریافتند که سطح مواد ثانویه (فلاوونیدها و ترپنویدها) در نتیجه ی بالا رفتن سطح هورمون ها، در جوانه ها افزایش می یابد.

اسپتا ویکلاند می گوید: "این یک یافته ی جالب است که می تواند بالا رفتن تحمل گیاهان نسبت به عوامل استرس زا و بیماری های مختلف را توضیح دهد". بنابراین، این نتایج نشان می دهد که همزیستی با قارچ ها بر سطح هورمون ها در محصولات کشاورزی تاثیر می گذارد.

آدولفسن می گوید: "گیاه بنشنی یونجه سر بریده به عنوان یک مدل برای سایر گیاهان بنشنی استفاده شد. در نتیجه، این یافته ها در مورد محصولات مهم تجاری مانند سویا قابل استفاده هستند".

مترجم: بهاران پدرام

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار