Iranian Agriculture News Agency

معاون مؤسسه تحقیقات برنج کشور در گفت‌و‌گو با ایانا عنوان کرد:

اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج / تعادل در مصرف کود در مزارع برنج بهبود می یابد

معاون مؤسسه تحقیقات برنج کشور گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح مزارع برنج با بهبود تغذیه و نیز کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه و نامتعادل کودهای شیمیایی از جمله اهداف اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج به شمار می رود.

اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج / تعادل در مصرف کود در مزارع برنج بهبود می یابد

معاون مؤسسه تحقیقات برنج کشور گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح مزارع برنج با بهبود تغذیه و نیز کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه و نامتعادل کودهای شیمیایی از جمله اهداف اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج به شمار می رود.

معاون مؤسسه تحقیقات برنج کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا با اشاره به اهداف اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح مزارع برنج با بهبود تغذیه و نیز کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه و نامتعادل کودهای شیمیایی از جمله اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.

علی اکبر عبادی با بیان اینکه این طرح در شش‌هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان گیلان به اجرا در می آید، افزود: در 300 روستای استان مهندسان کشاورزی برای تغذیه متعادل کود برنج (کودهای ماکرو و میکرو) در مزارع شالیکاران توصیه‌های فنی در اختیار آنان قرار می دهند.

وی با اشاره به شیوه اجرای مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج، یادآور شد : هر سال یک نمونه خاک در 300 روستا نمونه‌گیری می‌شود. این نمونه خاک در آزمایشگاه تجزیه و میزان عناصر داخل خاک مشخص می‌شود و بر اساس نتایج آزمایش، نیاز کودی برای کشاورزی در مزارع برنج توصیه می‌شود.

عبادی با بیان اینکه این طرح به مدت سه سال (از سال 97 تا 99) به مورد اجرا درخواهد آمد، خاطرنشان ساخت: بر اساس این طرح، کشاورزان به اندازه نیاز کودی به مزرعه خود کود می‌دهند. با توجه به اینکه یکی از مشکلات شالیکاران عدم تعادل در مصرف بهینه کود است که با اجرای این طرح عدم تعادل در مصرف کود بهبود می یابد.

وی گفت: در اجرای طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه قدس گیلان، سازمان جهادکشاورزی استان و مؤسسه تحقیقات برنج کشور همکاری می کنند.

گفتنی است به منظور بررسی و ارزیابی تخصصی طرح مطلوب سازی تولید و خودکفایی برنج که از سوی بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه قدس گیلان ارائه شده است، نشستی با حضور مدیران و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، محیط زیست، جهادکشاورزی، مدیریت و برنامه ریزی، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی، مرکز بین‌المللی برنج آسیای غربی و مرکزی، سپاه قدس گیلان و مؤسسه تحقیقات برنج کشور در سالن کوثر این مؤسسه برگزار شد و حضار با بررسی دقیق طرح، نقطه نظرات کارشناسی خود را ارائه کردند.

A
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید