کد خبر: ۴۹۹۴۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶- ۰۸:۱۵
worldatlas منتشر کرد:
خرما میوه‌ای بیضی‌شکل، قرمز مایل به زرد و شیرین است که از درخت نخل به‌دست می‌آید. خرما به‌عنوان غذای اصلی در سراسر کشورهای خاورمیانه به‌شمار می‌رود؛ به‌طوری‌که که تاریخ آن به 7000 سال پیش از میلاد برمی‌گردد. بیشترین خرمای تازه و درخت نخل مربوط به خاورمیانه، غرب آسیا و کشورهای شمال آفریقاست. در حالی که مصر کشوری پیشرو در این زمینه به‌شمار می‌رود.

خرما میوه ای بیضی شکل، قرمز مایل به زرد و شیرین است که از درخت نخل به دست می آید. خرما به عنوان غذای اصلی در سراسر کشورهای خاورمیانه به شمار می رود؛ به طوری که که تاریخ آن به 7000 سال پیش از میلاد برمی گردد. بیشترین خرمای تازه و درخت نخل مربوط به خاورمیانه، غرب آسیا و کشورهای شمال آفریقاست. درحالی که مصر کشوری پیشرو در این زمینه به شمار می رود.

به گزارش ایانا از سایت " worldatlas همچنین با توسعه تجارت این منطقه با سایر نقاط جهان، خرما به جنوب غربی آسیا، شمال آفریقا و اسپانیا معرفی شد. سپس این میوه راه خود را به مکزیک، کالیفرنیا و امریکای جنوبی نیز باز کرد.

کاشت خرما

درخت خرما در مناطق خشک و نیمه خشک که دارای تابستان های گرم و کم و بدون بارش هستند ، رشد می کند. همچنین ریشه ها باید به دور از علف های هرز نگهداری شود و گاهی اوقات برای حفظ رطوبت، یک گودال(آبراه) کوچک در اطراف پایه درخت ایجاد می شود. به طوری که این گودال با آب پر شده و به طور مستقیم آب را به سمت ریشه هدایت می کند.

در زمان میوه دهی درخت خرما، خوشه های خرما ایجاد می شود و کارگران کشاورزی با هرس آن ها، باعث شده تا خرماهای باقیمانده با اندازه بزرگتر رشد کنند. چراکه خرما ی بزرگتر، در بازار بین المللی با تقاضای بالا رو به رو است.

حال نگاهی می اندازیم به کشورهای پیشرو که هر ساله بیشترین میزان خرما را تولید و صادر می کنند:

کشورهای پیشرو در تولید خرما

مصر در تولید و کشت خرما، به عنوان کشور پیشرو در جهان شناخته شده است. هر ساله، این کشور حدود یک میلیون و 084 هزار و 529 تن خرما تولید می کند. این میزان کمی بیش از 17 درصد از تولید جهانی خرما و تنها 3 درصد، از صادرات جهان است. مصر از سال 1993 تا کنون بیش از 100 درصد کشت خرما را افزایش داده و در حال حاضر حدود 15 میلیون و 582 هزار درخت نخل دارد به طوری که تنها بیش از نیمی ، 53 درصد، از خرما به مراکش صادر می شود، و پس از آن اندونزی (24٪) و مالزی (15٪) قرار دارند. در عین حال ارزش کل صادرات حدود 41.8 میلیون دلار است.

پس از مصر، ایران با تولید سالانه 947 هزار و 809 تن قرار دارد. اما با وجود میزان بالای تولید، تقریبا 7.7 درصد کل صادرات جهان را تشکیل می دهد. و صادرات خرمای ایران عمدتا به کشورهای آسیایی صورت می گیرد. به طوری که بزرگترین وارد کنندگان هند (16 درصد) و مالزی (11 درصد) هستند و به دنبال آن روسیه با وارد کردن 9.9 درصد خرمای ایران در این فهرست جای دارد.

سومین تولیدکننده بزرگ خرما، عربستان سعودی است. این کشور شرایط مناسب برای رشد و کشت خرما را دارد و تولید سالانه آن 836 هزارو 983 تن است. تقریبا 388000 جریب (حدود 157018هکتار) در سراسر کشور به درخت خرما و تولید این میوه اختصاص دارد. این کشور حدود 8.8 درصد از خرمای جهان را که حدود 94.3 میلیون دلار ارزش دارد، صادر می کند. به طوری که وارد کنندگان اصلی اردن (19٪)، یمن (17٪) و کویت (15٪) هستند.

در ادامه، عراق با تولید سالانه 675 هزارو 440 تن در جایگاه چهارم قرار دارد و دارای 7.3 درصد صادرات جهانی خرما است.

تولید سالانه عراق، در زمان رژیم صدام حسین تنها 420 هزار تن رسید. پس از آن با سرمایه گذاری مجدد، به آرامی افزایش در صنعت و تولید روی داد. به طور ی که در سال 2014، کشور 77.5میلیون دلار خرما را صادر کرد و 79 درصد از آن به هند و درصدی به مصر (8.5 درصد) و مراکش (3.7 درصد) صادر شد.

در جدول زیر، رتبه کشورها در تولید خرما ومیزان تولید سالانه خرمای تازه (برحسب تن) نشان داده شده است:

رتبه

کشور

تولید سالانه خرمای تازه(برحسب تن)

1

مصر

1,084,529

2

ایران

947,809

3

عربستان سعودی

836,983

4

عراق

675,440

5

پاکستان

556,608

6

امارات متحده عربی

533,701

7

الجزایر

485,415

8

سودان

435,668

9

سودان جنوبی

432,100

10

عمان

239,397

ترجمه: فرحناز سپهری

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر: