Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دفتر صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت:

واردات ماشین‌آلات کشاورزی، ارز مبادله‌ای نمی‌گیرد

در حالی که حدود هفت درصد از ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز مکانیزاسیون کشاورزی بر دوش واردات است، اما به‌تازگی تخصیص ارز مبادله‌ای برای این منظور حذف شده است.

واردات ماشین‌آلات کشاورزی، ارز مبادله‌ای نمی‌گیرد

در حالی که حدود هفت درصد از ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز مکانیزاسیون کشاورزی بر دوش واردات است، اما به‌تازگی تخصیص ارز مبادله‌ای برای این منظور حذف شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، مدیرکل دفتر صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه مجمع عمومی انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی گفت: در حال حاضر، تخصیص ارز مبادله‌ای برای واردات ماشین‌آلات مورد نیاز، امکان‌پذیر نیست.

امیرحسین شیروی، با اشاره به اینکه تنها برخی از اقلام مهم و اساسی مانند دارو، مشمول ارز مبادله‌ای می‌شوند، افزود: رئیس سازمان مدیریت از وزیر صنعت خواسته که 90 درصد از فهرست متقاضیان دریافت ارز مبادله‌ای کاهش یابد؛ بنابراین چنین قانونی نه‌تنها برای ماشین‌آلات کشاورزی، بلکه برای بسیاری از اقلام دیگر اتفاق افتاد و تاجران مجبورند برای واردات آنها از ارز آزاد استفاده کنند.

به گفته وی، کارخانه‌ها ساخت ماشین‌آلات کشاورزی به نوعی جزو صنعت بوده و با این بخش، اشتراک زیادی دارند. با توجه به پیشرفت‌های روزافزون کشاورزی مانند تولید در گلخانه یا ماهی در قفس، نیاز به ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن افزایش یافته و دیگر مثل گذشته نمی‌توان کشاورزی سنتی را ادامه داد. بنابراین لزوم وجود کارخانه‌های خلاق و مبتکر بسیار ضروری است.

به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید

مدیرکل دفتر صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت، تشکل‌های بخش خصوصی را واسط بین دولت و تولیدکننده دانست و بیان کرد: متأسفانه هنوز دو طرف، همدیگر را به‌طور کامل به رسمیت نشناخته و به یک نقطه تعادل نرسیده‌اند. برخی تشکل‌ها وظایف خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند و در مقابل، بعضی سیستم‌های دولتی، به تشکل‌ها به‌عنوان یک دردسر یا مانع نگاه می‌کنند. این مشکلات، ناشی از نداشتن تعامل منطقی بین دو بخش است که امید می‌رود به مرور زمان حل شود.

شیرودی ادامه داد: البته در این بخش سعی می‌شود با سازندگان ماشین‌آلات کشاورزی به هر شکل ممکن تعامل برقرار شده و برای این منظور کارگروه‌هایی تشکیل شده است.

وی در واکنش به اعتراض برخی تولیدکنندگان مبنی بر صدور بیش از حد مجوزهای تولید، از طرف وزارت صنعت، عنوان کرد: ما نیز با تکثر ارائه مجوزها مخالفیم، اما فقط می‌توانیم این موضوع را به سرمایه‌گذاران گوشزد کنیم. بنابراین فهرست واحدهای اشباع‌شده موجود بوده و کسی که قصد سرمایه‌گذاری دارد، آن را ملاحظه می‌کند. بقیه کار، به سرمایه‌گذار مربوط می‌شود و وزارت صنعت نمی‌تواند جلوی او را بگیرد.

شیروی در پایان درباره مالیات بر ارزش افزوده تولید تجهیزات کشاورزی تأکید کرد: این موضوع از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت با جدیت پیگیری شده و پیشنهاداتی هم برای تغییر فرمول آن ارائه شده است که یکی از آنها شمول مالیات تنها برای بخشی از محصول است که دارای ارزش افزوده باشد. باید دید که تصمیم مسئولان چه خواهد بود./

V-960912-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید