Iranian Agriculture News Agency

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خبر داد:

واریته گران‌قیمت‌ترین قارچ جهان در دست تولید

تحقیقات اولیه برای ساخت واریته قارچ دنبلان کوهی در کشور در حال انجام است که در صورت دستیابی می‌توان این نوع قارچ کمیاب و گران‌قیمت را به تولید انبوه رساند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: برای تولید واریته‌های قارچ کوهی دنبلان در جهاد دانشگاهی مشهد، تحقیقات اولیه آن در حال انجام است.

محمدحسین افشار افزود: دنبلان کوهی قارچی کمیاب است که در بعضی از مراتع ایران به‌صورت خودرو عمل می‌آید که در صورت تولید انبوه، ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سالانه 180 هزار تن قارچ از نوع دکمه‌ای در کشور تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف قارچ در کشور حدود 900 گرم در سال است. در حالی که متوسط مصرف سرانه در جهان 2.5 کیلوگرم و در چین و آمریکا پنج کیلوگرم در سال مصرف می‌شود.

افشار ادامه داد: حدود 20 تا 30 درصد از سرانه مصرف 900 گرمی قارچ کشور در صنایع غذایی به‌صورت نیمه‌پخته در صنایع کنسروسازی، فرآورده‌های گوشتی و... استفاده می‌شود و سایر انواع قارچ‌های خوراکی هنوز جایگاهی در میان مصرف‌کنندگان ندارند.

وی تصریح کرد: هزینه تمام‌شده تولید قارچ بر اساس برآوردی که در چند ماه گذشته انجام شده، چهارهزار و 500 تومان است که با توجه به بیشتر شدن هزینه‌های تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دوبرابری داشته است.

گفتنی است، قارچ کوهی دنبلان (Truffle) نوعی قارچ خوراکی گران‌قیمت و کمیاب در گونه‌های مختلف و به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است و در آشپزخانه سلطنتی چین برای تولید یک سوپ گران‌قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است، در صورت تولید انبوه قارچ دنبلان کوهی، ارزش افزوده بالایی به همراه خواهد داشت./

خبرنگار: ابراهیم نژادرفیعی

N-910722-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید