فتحی مطرح کرد:
هدف گذاری تولید 5.5 میلیون قطعه مرغ در آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: افزایش تولید منجر به کاهش قیمت ها خواهد شد و احیا دامداری های سنتی یکی از راهکارهایی است که می تواند منجر به افزایش تولید گوشت قرمز در استان شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه شورای معاونان و مدیران مستقل سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در حوزه قنوات امسال و سال گذشته اعتبارات مناسبی تزریق شد اما باید اقدامات بیشتری در این حوزه انجام شود و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز این اختیار را به استان داده که هر اقدامی نیاز است در حوزه قنوات انجام دهد. محدود کردن اقدامات به دستورالعمل و مکاتبات نمیتواند برای کشاورزی استان کارگشا باشد و باید در این حوزه انعطاف پذیر باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر لزوم توجه ویژه به آبیاری زیرسطحی تاکید کرد و گفت: لازم است مانند طرحهای آبیاری تحت فشار در راستای افزایش بهرهوری آب عمل و دستورالعملهای مربوطه از وزارت متبوع پیگیری شود.
فتحی بر پیگیری برخی پروژهها که بنا بر مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان، اعتبار آنها از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت مس سونگون تخصیص خواهد یافت، تاکید کرد و گفت: مدیران باید در دسترس مردم باشند چرا که برخی نارضایتیها از این نشات میگیرد که مردم امکان ملاقات با مدیران را ندارند. اگر مدیران برای مردم شنونده خوبی باشند حتما راهکاری برای مشکلاتشان پیدا میکنند.
وی ادامه داد: افکارسنجیها و نظرسنجیهای انجام شده باید در اختیار اتاق فکر سازمان قرار بگیرد تا کانونهای نارضایتی مردم شناسایی شده و برای آن راهکاری پیشنهاد شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: همه باید برای افزایش تولید خصوصاً در حوزه تولیدات پروتئینی دست به دست هم بدهیم و همکاری داشته باشیم. وزیر جهاد کشاورزی از زمان آغاز به کار اعتقاد راسخی به افزایش تولید برای تنظیم بازار محصولات اساسی دارد چرا که افزایش تولید منجر به تعدیل قیمت خواهد شد.
فتحی بر ضرورت افزایش جوجه ریزی براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید تعداد مرغداریهای آماده جوجه ریزی با اطلاعات کامل بهصورت مستمر در هر شهرستان مشخص باشد. با مطالعات انجام شده مشخص شده است که 25 درصد مرغداریهای استان در یک سال تنها یک دوره جوجه ریزی انجام میدهند و 25 درصد دیگر نیز تنها دو دوره جوجه ریزی انجام میدهند که اگر همین مرغداریها تعداد دفعات جوجه ریزی را به سه دوره افزایش دهند، ظرفیت جوجه ریزی استان به 5.5 میلیون قطعه خواهد رسید.
وی از ثبات لازم در زمینه تامین نهادههای دامی در دو ماه اخیر خبر داد و گفت: برنامه افزایش تولید در حوزه دام و طیور باید در دستور کار باشد و در حوزه گوشت قرمز باید توجه ویژه به احیا دامداریهای سنتی شود چرا که این دامداریها 40 درصد پروتئین و لبنیات مورد نیاز را تامین میکرد، اما امروزه غیر فعال هستند.
فتحی یادآور شد: اگر بتوانیم در طرح جهش تولید در دیمزارها تناوب علوفه و غلات را عملیاتی کنیم با تامین علوفه میتوانیم زمینه ساز احیا دامداریهای سنتی باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید