دستیابی به امنیت غذایی نباید به قیمت از بین رفتن منابع طبیعی تمام شود
سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ماموریت اصلی جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی بر پایهی توسعهی پایدار است.
به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، مهدی اعتمادی در جلسه هماهنگی روز جهانی خاک گفت: خاک به عنوان محیط رشد گیاهان و محصولات کشاورزی بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: رسیدن به امنیت غذایی نباید به قیمت فرسایش خاک و از بین رفتن منابع طبیعی ما انجام شود زیرا سال ها طول می کشد تا مقدار خیلی کمی خاک تولید شود.
سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی بوشهر با اشاره به اینکه هرساله مقدار زیادی از خاک ما بر اثر سیلاب شسته و به دریا ریخته یا پشت سدها جمع می شود بیان داشت: این معظل بزرگی است که باعث فقیر ترشدن خاک می شود.
اعتمادی فرسایش شیمیایی و فیزیکی، شوری، تراکم، آلودگی سموم و تغییر کاربری را از تهدیدهای خاک برشمرد و گفت: بخش صنعت نگاه توسعه ی پایدار به خاک ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اقلیم و محیط زیست ما ظرفیت محدودی دارد و ما نمی توانیم بیش از توانش از آن بهره برداری کنیم زیرا به نابودی کشیده می شود.
سرپرست مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی بوشهر گفت: بخش صنعت نفت و پتروشیمی منابع آب و خاک ما را نابود کرده و حق آلایندگی را به سختی پرداخت میکند.
اعتمادی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و توجه به حفاظت از خاک یادآور شد: ما باید اهمیت خاک و حفظ آن را به نسل آینده و جوانان نشان بدهیم و رسانهها در این زمینه میتوانند بسیار مفید و تاثیر گذار باشند.
خبرنگار: محمد بحرینی
دیدگاه تان را بنویسید