صادرات 100 هزار تن تخم مرغ تا پایان سال
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخم مرغ اعلام کرد: ما روی صادرات این محصول نیز حساب ویژهای باز کرده بودیم. برنامهریزی ما برای ثبت رکورد صادرات ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۲ است که امیدواریم تا پایان سال محقق شود.
حمیدرضا کاشانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخم مرغ، در گفتوگو با خبرنگار ایانا در ارتباط با میزان عرضه و تقاضای تخممرغ اعلام کرد: برنامهریزی ما برای تولید تخم مرغ، 110 هزار تن است. در نیمه اول سال نیز حدود 8 تا 10 هزار تن تولید تخم مرغهای بومی کشور به این حجم اضافه میشود. در کل تقریباً ماهانه ۱۲۰ هزار تن، معادل روزانه 4 هزار تن تولید تخممرغ کشور است. این در حالی است که مصرف داخلی ما تقریباً بین ۳ هزار تا 3 هزار و ۴۰۰ تن در روز است.
وی ادامه داد: ما برای صادرات مازاد تولید این محصول، روی بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان و عراق کار میکنیم تا بتوانیم جلوی کاهش غیرقابل کنترل قیمتها را بگیریم. در حال حاضر تقریباً به صورت هفتگی ۱۵۰۰تن تخممرغ به کشورهای مقصد صادراتی صادر میشود.
کاشانی در ادامه در ارتباط با قیمت فروش تخممرغ بیان کرد: با وجود این که هزینههای ما از اواسط سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده بود، قیمت فروش ما بیشتر از ۱۸ تا ۱۹ درصد افزایش داده نشد و با این وجود هم قیمت فروش ما هنوز زیر قیمت مصوب است.
وی خاطرنشان کرد: همچنان تخم مرغ ارزانترین پروتئینی است که به دست مردم میرسد. با وجود این که قیمت تخم مرغ ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان در درب مرغداری مصوب شده است، مرغداران نمیتوانند محصول خود را بیشتر از ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان بفروشند.
کاشانی دلیل پایین بودن قیمت فروش تخممرغ را پیشبینی افزایش تولید ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته دانست و گفت: ما روی صادرات این محصول نیز حساب ویژهای باز کرده بودیم. برنامهریزی ما برای ثبت رکورد صادرات ۱۰۰ هزار تن تخممرغ در سال ۱۴۰۲ است که امیدواریم تا پایان سال محقق شود.
وی ضمن پیشبینی نزدیک شدن قیمت فروش تخممرغ به نرخ مصوب تا پایان اردیبهشت با وجود تمهیدات اندیشیده شده گفت: البته این موضوع را باید در نظر گرفت که تا اواخر فروردین ماه با کاهش بسیار شدید قیمت تخممرغ حتی تا ۲۸ هزار تومان روبهرو بودیم. در حال حاضر وضعیت بهتر است و قیمت تخممرغ به ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان رسیده است و به تدریج به سمتی میرویم که قیمت مصوب را تثبیت کنیم تا تولیدکننده نیز از زیان خارج شود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخممرغ در نهایت گفت: سرپرست وزارت جهاد کشاورزی معتقد است باید به بخش خصوصی اعتماد کرد، بر اساس جلساتی که طی دو تا سه هفته گذشته با وی برگزار کردیم، وی اعتقاد دارد که بخش خصوصی باید مدیریت تولید را انجام داده و پاسخگو باشد. خودش بتواند برنامهریزی کند تا هم منافع تولیدکننده و هم منافع مصرفکننده تامین شود.
وی ادامه داد: ما هم انتظار داریم که در هم بحث صادرات و هم تنظیم بازار داخلی با برنامهریزیهایی که در اتحادیه انجام شده، به اهداف از پیش تعیینشده دست پیدا کنیم و تولید مناسب و مطلوبی که برای امسال پیشبینی شده است، محقق خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید