توسعه کشت کنجد گامی مؤثر در تأمین نیاز روغن کشور
دوره آموزشی حل مسئله "داشت و برداشت کنجد" با حضور محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان برای بهرهبرداران روستای سرحد آقا از توابع این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، عبدالستار دارابی عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در رابطه با اهمیت توسعه کشت کنجد گفت: دانههای روغنی کنجد بهعنوان پایه و ماده اولیه تولید روغننباتی در مبحث امنیت غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
وی توضیح داد: در بین دانههای روغنی، کنجد قدیمیترین دانه روغنی شناخته شده است و در بین دانه های روغنی مهم، بیشترین مقدار روغن (۴۵ تا ۵۷ درصد) را به خود اختصاص داده است ازاین رو از زمانهای قدیم بهعنوان ملکه دانههای روغنی معروف و شناخته شده است.
دارابی خاطرنشان کرد: با توجه به مصرف بالای روغنهای نباتی و واردات روغن به کشور، تحریمها و تلاش برای جلوگیری از خروج ارز از کشور، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی حرکت به سمت گیاهان روغنی مقاوم به خشکی و گرما و با نیاز غذایی پایین نظیر کنجد را توجیه میکند.
عضو هیئتعلمی مرکز همچنین تأکید کرد: کشت کنجد بهعنوان زراعت دوم در تناوب با گندم در مناطق جنوبی کشور، میتواند گامی مؤثر در تأمین نیاز روغن کشور به شمار آید؛ لذا انتقال یافتههای تحقیقاتی مربوط به کنجد به بهرهبرداران بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در راستای دانشافزایی کشاورزان در تاریخ پنجم شهریور کارگاه حل مسئله "داشت و برداشت کنجد" با حضور محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان برای بهرهبرداران روستای سرحد آقا از توابع شهرستان بهبهان برگزار شد.
دارابی یادآور شد: در این کارگاه آموزشی بهرهبرداران با مباحث مربوط به تغذیه، آبیاری، کنترل علفهای هرز، آفات و بیمارها و علایم رسیدن محصول کنجد آشنا شدند و در پایان به سؤالات بهرهبرداران پاسخ داده شد.
خبرنگار: ندا خاکی زاده
دیدگاه تان را بنویسید