بهره برداری از ۵۸ استخر پرورش ماهی متراکم در خرمشهر

خوزستان- ایانا- مدیر کل شیلات خوزستان از بهره برداری ۵۸ استخر پرورش ماهی در مناطق روستایی خرمشهر خبر داد.

بهره برداری از ۵۸ استخر پرورش ماهی متراکم در خرمشهر

مرتضی سوری در حاشیه جلسه کارگروه شیلات و آبزی پروری شهرستان خرمشهر اظهار کرد: توسعه طرح‌های متراکم پرورش ماهی در مناطق روستایی و کم برخوردار استان در دستور کار اداره کل شیلات قرار داشته و در شهرستان خرمشهر نیز از ابتدای سال‌جاری ۵۸ استخر پرورش ماهی متراکم جدید، تحت نظارت و آموزش شیلات و با حمایت مالی مؤسسات مالی و اعتباری نظیر بنیاد علوی و بنیاد برکت به بهره برداری رسیده‌اند.

مدیر کل شیلات خوزستان میزان تولید ماهیان گرمابی در شهرستان خرمشهر در سال گذشته را بیش از ۲۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: با همت و تلاش تولید گنندگان و پرورش دهندگان و برنامه ریزی های صورت پذیرفته، در سال جاری شاهد رشد تولید آبزیان در این شهرستان خواهیم بود.

سوری با اشاره به موضوع مدیریت پساب آبزی پروری برای تولید پایدار اضافه کرد: یکی از محدودیت‌های اصلی در مسیر توسعه صنعت آبزی‌‌پروری، دسترسی به آب شیرین با کیفیت مطلوب است و ماهی جزو محیط زیست است و مزارع آبزی پروری به عنوان یک بیوفیلتر بزرگ و تالاب مصنوعی عمل می‌کنند که علاوه بر اینکه شرایط زیست و رشد آبزیان و سایر گونه‌ها را فراهم می‌کنند همزمان در حال خودپالایی هستند.

مدیر کل شیلات خوزستان با بیان اینکه پرورش دهندگان به صورت فصلی فاکتورهای فیزیکوشیمایی آب را پایش و اندازه گیری می‌کنند و براساس آزمایشات کنترل کیفی آب و مطالعات صورت گرفته، آب خروجی مزارع آبزی پروری در مورد بعضی از شاخص‌های فیزیکوشیمیایی آب نسبت به آب منبع اولیه آبگیری حتی از شرایط مطلوب‌تری برخوردار است.

سوری یادآور شد: بخشی از تولیدات سالانه استان از طریق استخرهای دو منظوره کشاورزی تأمین می‌شود و در این باره علاوه بر افزایش بهره وری، رشد تولید و اشتغالزایی موجب بهبود معیشت کشاورزان و توسعه مشاغل فصلی می‌شود.

وی ادامه داد: احداث مزارع پرورش ماهی می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های مؤثر در تغذیه و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و جلوگیری از توسعه فرونشست‌ها به ویژه در نیمه شمالی استان خوزستان رودخانه کارون، دز و کرخه مطرح شود.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید