فتحی تاکید نمود:
لزوم تسریع در برآورد و پرداخت غرامت بیمهشدگان بخش کشاورزی استان
پوشش بیمه ای مزارع زعفران، سازه و پوشش و تاسیسات داخل گلخانه و باغات زغال اخته در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر تسریع برآورد خسارت و پرداخت غرامت بیمهشدگان بخش کشاورزی استان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه ستاد بیمه محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: ما در بخش کشاورزی بهخصوص امسال در حوزه دام و طیور در شرایط ویژه هستیم در کشور و استان ما هم به تبع از آن، دامداران و مرغداران در تأمین نهادهها و سرمایه در گردش مورد نیاز مشکلات دارند با توجه به افزایش قیمت نهادهها طبیعتاً در چنین شرایطی انتظار دارند که بیمهای که انجام دادهاند اگر در جایی متضرر و متحمل خسارت شدهاند آنها بهموقع عمل شود که این یک انتظار به حق است مخصوصاً در چنین شرایطی که برای خود ما هم وظیفه اجتماعی ایجاد میکند که هرچقدر میتوانیم در پرداخت غرامت تسریع کنیم.
وی ادامه داد: در زراعت نیز همین موارد ذکرشده صادق است در زراعت سطح زیر کشت عمدهای که در این جلسه اشاره شد، گندم است. گندمی که از محل طرح جهش تولید یا کشت قراردادی اتفاق میافتد استان ما از خشکسالی دچار خسارت شده است، ما اگر منتظر این باشیم که فرایندهای اداری را طی کنیم و خارج از این روند کاری انجام ندهیم، اتفاقی که میافتد عدم اعتماد به صندوق بیمه محصولات کشاورزی است وظیفه ما اعتمادسازی برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی است اگر بین این دو موضوع در دو راهی قرار بگیریم که آیا اعتماد ایجاد بکنیم یا در فرآیندهای اداریمان گرفتار شویم و فاصلهها و بیاعتمادیها روزبهروز بیشتر شود، طبیعتاً عقل سلیم حکم میکند که به سمت اعتمادسازی برویم.
فتحی اضافه کرد: اعتمادسازی از چند جهت اهمیت دارد، اولاً صندوق بیمه محصولات کشاورزی به خاطر حفظ مصالح و منافع خودش، هرچقدر پوشش بیمهای بیشتر باشد طبیعتاً هم خدمات مطلوبتر میتواند ارائه دهد و هم ضرر و زیانی که خودش متحمل میشود میتواند کاهش دهد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در حوزه کشاورزی برای ما و همکارانمان در زراعت و باغبانی یک وظیفه مضاعف ایجاد میشود برای اعتمادسازی و افزایش دادن پوشش بیمهای. به لحاظ منطقی قابلپذیرش نیست که ما بیاییم در شرایطی که علوم این همه پیشرفت کرده منتظر باشیم که فرآیندهای طولانی اداری طی شود اینها ضعفهایی هستند که باعث میشود بین کشاورز و صندوق بیمه فاصلهها افزایش یابد.
فتحی اظهار کرد: سال قبل در طرح جهش تولید، افرادی که تحت پوشش بیمه بودند، پرداختهای نسبتاً مناسبی برایشان انجام شد و پرداختها هم در زمان مناسبی بود. ما سعی کنیم از سال گذشته عقب نمانیم و پیشنهاد میشود تهاتر و تسریع در پرداختها را امسال داشته باشیم.
وی افزود: برای افزایش سطح پوشش بیمه، من خود و همکارانم را مکلف میدانم که هرچقدر برای افزایش سطح پوشش بیمه تلاش کنیم کم است؛ اما از طرف دیگر ابزار اصلی در دست مسئولان صندوق بیمه محصولات کشاورزی است. ما باید راهکاری بیابیم تا خدمات مربوط به بیمه را نزد کشاورز ببریم، مثلاً اگر میخواهیم بیمهنامه بنویسیم ما به سراغ کشاورز برویم اگر به این شکل عمل نکنیم پوشش بیمه پایین میآید.
فتحی تأکید کرد: باید تعداد کارگزاریهای بیمه زیادتر شود تا یک رقابت ایجاد شود و کارگزاریها با تلاش و افزایش پوشش بیمهای درآمدشان افزایش یاید اگر تعداد کارگزاریهای بیمه را با استفاده از ظرفیتهای مختلف از جمله ظرفیتهایی که در نظاممهندسی کشاورزی، نظام صنفی و اصناف وجود دارد افزایش دهیم فضای رقابتی خوبی فراهم میشود و برای کشاورزان نیز خدمات بهتری ارائه میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در مورد بیمه زغالاخته، سازه گلخانه و زعفران باید اطلاعرسانی انجام گیرد و اقداماتی در ترویج صورت بگیرد تا استقبال لازم از سوی بیمهکنندگان به وجود بیاید. اگر ما تمام فعالیتهای بخش کشاورزی را زیرپوشش بیمه ببریم قطعاً ریسک را کم میکنیم و این وظیفه ماست که حداقل در کنار بهرهبرداران باشیم.
فتحی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی جزء اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی است افزود: مقررشده است امسال کلیه سطوح زیر کشت کشاورزی را در قالب قراردادی پیش ببرند؛ بنابراین بیمه و تمامی خدمات ما به این سمتوسو میرود که در قالب کشاورزی قراردادی قرار بگیرد برای این کار هم همکاران ما در معاونت تولیدات گیاهی پشتیبانیهای لازم را انجام میدهند.
گفتنی است در این جلسه گزارشی از میزان بیمه در محصولات زراعی و باغی و دامی استان و میزان خسارت و اقدامات انجامیافته توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان ارائه و مقرر شد با توجه به پیگیریهای انجامیافته برای پوشش بیمه ای مزارع زعفران در استان اطلاعرسانی به زعفران کاران عزیز از طریق مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها و کارگزاران بیمه انجام گیرد همچنین با عنایت به پیگیریهای انجامیافته برای پوشش بیمه ای باغات زغال اخته استان و موافقت ضمنی صندوق بیمه مرکز ، پیگیری لازم برای نهایی شدن آن تا فصل زراعی آتی به عمل آید و با عنایت به پوشش بیمه ای سازه و پوشش و تاسیسات داخل گلخانه، اطلاعرسانی به گلخانه داران انجام شود.
شایان ذکر است در این جلسه با عنایت به خشکسالی در سالزراعی جاری مقرر شد در برآورد خسارت و پرداخت غرامت بیمهشدگان تسریع و اقدامات لازم برای بیمه زراعت در قالب کشاورزی قراردادی و طرح جهش تولید در سال زراعی آتی انجام شود و نیز با توجه به وجود ریزگردها و تاثیر آن بر مزارع و باغات و واحدهای تولیدی کشاورزی پوشش بیمه ای برای این مورد به صندوق بیمه مرکزی پیشنهاد شد.
دیدگاه تان را بنویسید