نجفی تاکید کرد:
لقب سنگرسازان بی سنگر نشان از برجستگی اقدامات جهادسازندگی در دوران دفاع مقدس است
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، فعالیتهای مهندسی جهادسازندگی در سالهای دفاع مقدس را دارای اهمیتی هم تراز فعالیتهای نظامی دانسته و برجستگی این اقدامات را دلیل اطلاق عنوان«سنگرسازان بی سنگر» از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به جهاد سازندگی دانست.
به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در ویژه برنامه تلویزیونی «افتخار بایراقی» که به مناسبت هفته دفاع مقدس از پارک شمیم پایداری به صورت زنده پخش می شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، جهادسازندگی را همراه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از نهادهای انقلابی کشور دانست که با دستور بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در فاصله کمتر از دو ماه تشکیل شد و با اشاره به نقش جهاد سازندگی در سالهای دفاع مقدس گفت: در اوایل انقلاب سپاه پاسداران برای دفاع از امنیت و کیان کشور و جهاد سازندگی برای رفع محرومیت و آبادانی مناطق محروم و زدودن چهره فقر از روستاها تشکیل شد.
وی ادامه داد: جهادسازندگی فعالیت خود را به خوبی آغاز کرد و توانست خدمات شایانی انجام دهد تا آنجا که امروز نیز در برخی روستاها، آثار اقدامات جهاد سازندگی مشهود است.
فتحی با اشاره به مردمی بودن جهادسازندگی گفت: با شروع جنگ تحمیلی، جهاد سازندگی که یک نهاد مردمی بود بنا بر دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی مبنی بر آمادگی بسیج مردمی برای جنگ، برای خود وظیفه ای احساس کرد تا علاوه بر آبادانی روستاها و فقرزدایی، در جبهه های جنگ تحمیلی نیز حضور پیدا کند.
وی افزود: اگر چه جهاد سازندگی یک نهاد نوپا بود، اما فعالیتهای خود را به صورت اصولی و قاعده مند انجام می داد و بنا بر حوزه فعالیتی که داشت به حیطه تدارکات و پشتیبانی در جنگ وارد شد و با اعتمادی که به دلیل عملکرد مناسب در روستاها در مدت کوتاه فعالیت خود کسب کرده بود، توانست با حمایت مردم و جمع آوری کمک های مردمی، در زمینه مهندسی جنگ فعالیت کند که کمتر از حوزه نظامی جنگ نیز نبود.
فتحی مهندسی جنگ را حوزه ای فراگیر دانست که جهادسازندگی قبل از شروع عملیاتها در جنگ، در حین آن و بعد از پایان عملیات نیز با احداث راه، ساخت پل و احداث سنگر به آن مشغول بود و اضافه کرد: اقدامات جهاد سازندگی در حوزه مهندسی جنگ آنچنان برجسته و درخشان بود که معمار کبیر انقلاب اسلامی، لقب «سنگرسازان بی سنگر» را به جهادسازندگی داد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: رزمندگان دقاع مقدس در سپاه پاسداران، بسیج و ارتش نیز اذعان داشتند که نقش جهادسازندگی در سالهای دفاع مقدس، کمتر از نقش نیروهای نظامی نبوده و بلکه پر رنگ تر از آنها نیز بوده است.
فتحی با اشاره به اینکه در اکثر عملیاتهای دفاع مقدس، حوزه مهندسی جهاد سازندگی نقش تاثیرگذاری داشته است، گفت: در حال حاضر ما در سازمان جهاد کشاورزی در خدمت حدود 450 نفر از بازماندگان دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هستیم و به واسطه حضور این بزرگواران، آن روحیه جهادی و از خودگذشتگی همچنان در جهاد کشاورزی پر رنگ باقی مانده است و به کمک همین روحیه در زمینه تامین امنیت غذایی که اهمیت آن کمتر از امنیت نظامی نیست، تلاش می کنند.
وی در پایان سخنان خود محدودیت منابع آب و خاک را یکی از مشکلات تامین امنیت غذایی دانست و عنوان کرد: موضوع دریاچه ارومیه یک نمود عینی است برای اینکه بدانیم در زمینه منابع آب و خاک دچار مشکل و محدودیت هستیم اما جهادگران جهادکشاورزی با روحیه جهادی خود در کنار کشاورزان قرار گرفته اند و از طریق افزایش ضریب نفوذ دانش در کشاورزی امنیت غذایی کشور را فراهم می کنند و باعث افتخار است که با توجه به اتفاقات یک سال اخیر و مشکلاتی که درخصوص امنیت غذایی در سراسر دنیا به وقوع پیوست اما در کشور ما با وجود همه محدودیتها و تحریم ها با کوچکترین کمبود مواد غذایی مواجه نبودیم که آن را مدیون کشاورزان و در کنار آنها جهادگران جهادکشاورزی هستیم.
گفتنی است برنامه تلویزیونی «افتخار بایراقی» که به مناسبت هفته دفاع مقدس هرشب به صورت زنده از جوار حرم مطهر شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس آذربایجان شرقی روی آنتن شبکه سهند میرود، با حضور جمعی از جهادگران و یادگاران سنگرساز بی سنگر استان آذربایجان شرقی و خانواده های آنان پخش شد.
دیدگاه تان را بنویسید