ایجاد بزرگترین واحد متمرکز زنجیره تولید گوشت مرغ کشور در شهرستان شبستر
قائم مقام ریاست هیات مدیره شیرین عسل و مدیر کارخانه در شبستر گفت: با به بهره برداری رسیدن طرح های توسعه اقتصاد مقاومتی این شرکت 4 هزار نفر به طور مستقیم در این مجموعه مشغول به فعالیت خواهند شد.
جلال گلچین در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی در شبستر افزود: شرکت شیرین عسل با اینکه در صنعت کیک و شکلات به عنوان لیدر عمل می کند، بزرگترین شهرک صنایع تبدیلی کشاورزی را نیز اجرا کرده و در حال تکمیل دارد.
وی با بیان اینکه 18 ابر پروژه اقتصاد مقاومتی در این شرکت اجرا می شود ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده بیشتر این پروژه ها سال بعد به بهره برداری می رسد.
گلچین اظهار کرد: یکی از پروژههای بزرگ شهرک دامپروری آذربایجان خاوری پروژه مرتبط با پرورش دام است که در آن ۹ هزار راس گاو هلشتاین نژاد هلندی در حال پرورش بوده و برنامه توسعه آن به سی هزار راس در حال اقدام می باشد.
وی درباره کشت و صنعت آذربایجان خاوری به عنوان بزرگترین واحد دامداری استان آذربایجان شرقی گفت: این شرکت با هدف تولید شیر و گوشت در سال 1383 تاسیس شد و در طول سالیان بعد با حفظ رشد گله خود و همچنین حفظ تمامی شاخص حذف و به گزینی و بالا نگه داشتن ارزش اصلاحی گله، در حال حاضر به بالای 9 هزار راس دام رسیده است تمامی تجهیزات مورد استفاده در واحد گاوداری این شرکت در بخش تغذیه و بخش شیردوشی از شرکت دلاوال سوئد خریداری شده است.
وی با بیان اینکه شرکت به دلیل دارا بودن یک واحد تولید خوراک دام به ظرفیت 150 هزار تن در سال، یکی از بزرگترین تولید کننده های خوراک دام کشور می باشد که به واسطه دارا بودن آزمایشگاه های مجهز، در تولید سالمترین جیره غذایی در جهت مصرف دام وطیور فعالیت می نماید گفت: در بخش مدیریت صنعتی گاو شیری این مجموعه، یکی از پیشرفتهترین نرمافزارهای سیستم مدیریت گاو شیری مورد استفاده قرار میگیرد که امکان مدیریت پیشرفته در بخشهای تولید مثل، تغذیه و اصلاح نژاد دامهای موجود را فراهم آورده است.
قائم مقام ریاست هیات مدیره شرکت شیرین عسل در شبستر ادامه داد: در بخش اصلاح نژاد دام، تمامی آمیزشهای صورت گرفته از طریق کنترل شدید خط پدری و انتخاب نرمافزاری اسپرمها با توجه به شرایط تیپ و تولیدی گاو ماده انجام میگیرد، بنابراین طی سالیان متمادی با انتخاب اسپرم به روش فوق، مسائلی همچون سختزایی، مشکلات مادرزادی و افزایش پنهانی همخونی تحت کنترل است. برای تامین پشتوانه تولیدی گله از اسپرمهای تعیین جنسیت شده گاوهای نر برتر دنیا استفاده میشود، بنابراین علاوه بر حفظ و بالا بردن ارزش اصلاحی گله، درجه خلوص گله نیز تحت کنترل است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از پروژه های این شرکت، مرغداری تخمگذار است که بزرگترین واحد تولید تخم مرغ استان بوده و در آن 500 هزار قطعه مرغ وجود دارد و ظرفیت کامل آن، 2 میلیون قطعه است افزود: شرکت مذکور با ظرفیت 2 میلیون قطعه مرغ تخمگذار و 500 هزار قطعه پرورش پولت مرغ تخمگذار تاسیس شد که با گذشت 3 سال پس از تکمیل شدن پروژه در سال 1392 با ظرفیت 500 هزار قطعه مرغ تخمگذار در چهار سالن هر یک به ظرفیت 125 هزار قطعه و 125 هزار قطعه پرورش پولت تخمگذار در دو سالن هر یک به ظرفیت 62 هزار و 500 قطعه با اشتغال 56 نفر بهصورت مستقیم به بهرهبرداری رسید که در طول سالهای گذشته با پرورش 19 گله جوجه یک روزه تخمگذار در فارم پولت و سپس انتقال آن به قفسهای تخمگذاری در فارم تخمگذار تاکنون اقدام به تولید 45 هزار تن تخم مرغ بهداشتی کرده است. هماکنون نیز فارم پولت واحد با 120 هزار قطعه پولت تخمگذار 80 روزه و سه گله تخمگذاری در فارم تخمگذار با موجودی 350 هزار قطعه روند تولید خود را ادامه میدهد که میزان تولید سالانه تولید تخم مرغ شرکت معادل 6 هزار تن است که با توجه به تولید تخم مرغ استان 6 درصد از تخم مرغ استان در این شرکت تولید میشود.
گلچین با اشاره به اینکه بزرگترین مجتمع زنجیره تولید گوشت مرغ کشور در این شرکت در حال احداث است ادامه داد: در یک دوره 6 میلیون قطعه مرغ در این مجتمع تولید می شود.
وی افزود: با توجه به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای توسعه زنجیرههای ارزش در تولیدات بخش کشاورزی، ایجاد و توسعه زنجیرههای تولید گوشت مرغ از اولویتهای اصلی زیربخش تولیدات دام و طیور است. حلقههای زنجیره گوشت در چهار حلقه مجتمع پرورش مرغ گوشتی، مجتمع پرورش مرغ مادر گوشتی، کشتارگاه صنعتی مرغ و کارخانه جوجهکشی مجموعا در زمینی به مساحت 1342 هکتار اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به پروژه احداث پرورش گوسفند داشتی پرتولید و اینکه مدرنترین گوسفندداری کشور در شرکت آذربایجان خاوری آغاز به کار کرده است افزود: در حوزه پرورش گوسفند، این شرکت در سال 1397 با تعداد 300 راس از نژادهای اصیل بومی قزل و افشار در تاسیسات این شرکت شروع به فعالیت کرد، در طول سالیان مختلف با هدف افزایش ظرفیت گله از طریق سیستمهای مختلف تغذیه و اصلاح نژاد همچون فلاشینگ و دورگگیری استفاده شده در حال حاضر بالای 3500 راس گوسفند موجود است.
گلچین با بیان اینکه تولید شیر سالانه شرکت 80 هزارتن است که 3 درصد تولید شیر استان را به خود اختصاص داده است ادامه داد: همچنین با تولید گوشت قرمز به میزان 3300 تن در سال 6 درصد از گوشت قرمز استان در این شرکت تولید میشود.
گلچین ادامه داد: احداث کشتارگاه در شرکت شیرین عسل یکی دیگر از پروژه های بزرگ است بطوریکه در این کشتارگاه در هر ساعت 9 هزار قطعه ذبح انجام خواهد گرفت.
وی افزود: بزرگترین کارخانه روغنکشی کشور را نیز در حال احداث داریم که ظرفیت تولید این کارخانه 900 هزار تن است ظرفیت ورودی دانه های روغنی از جمله دانه روغنی سویا به این کارخانه 1500 تن در روز است.
گلچین بیان کرد: در این شرکت انبار مخصوص کنجاله و واحد تصفیه روغن هم در حال احداث است که ظرفیت مخازن روغن، 36 هزار تن روغن خام و تصفیه شده هست.
قائم مقام ریاست هیات مدیره شیرین عسل با اشاره به اینکه یکی از مواد اولیه شیرینی و شکلات نشاسته و گلوکز است گفت: در این واحد جدیدی که راه اندازی می شود، حدود 400 هزار تن گلوکز تولید خواهد شد. همچنین یکی دیگر از تولیدات آن نشاسته خواهد بود بطوریکه ورودی ذرت این واحد 660 تن در روز خواهد بود که 75 درصد آن تبدیل به نشاسته خواهد شد.
گلچین افزود: برای حمل مواد اولیه و تولیدات شرکت راه اندازی ایستگاه فرعی قطار در حال انجام است بطوریکه زیرسازی 5 کیلومتر قطار انجام شده و برای روسازی هم مذاکرات لازم در حال انجام است. پیش بینی می شود با این قطار 2 میلیون تن بار حمل و نقل شود.
دیدگاه تان را بنویسید