Iranian Agriculture News Agency

فتحی:

تولید تخم مرغ در آذربایجان شرقی مازاد برمصرف و تولید گوشت مرغ برابر مصرف استان است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: تولید تخم مرغ در آذربایجان شرقی مازاد بر مصرف و تولید گوشت مرغ تقریبا برابر مصرف استان است .

تولید تخم مرغ  در آذربایجان شرقی مازاد برمصرف و تولید گوشت مرغ برابر مصرف استان است

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در همایش مدیران طیور کشور که با حضور حسین دماوندی نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی در سالن همایشهای پتروشیمی تبریز برگزار شده بود با بیان اینکه سالانه 98 هزار و پانصد تن تولید گوشت مرغ و 99 هزار و پانصد تن تولید تخم مرغ در استان صورت می گیرد گفت: تولید تخم مرغ مازاد بر مصرف و تولید گوشت مرغ تقریبا برابر مصرف استان است که در شرایط بالا رفتن میزان مصرف نیاز به کمک استان های همجوار مانند اردبیل، آذربایجان غربی و کردستان وجود دارد که در مقاطعی این استان ها کسری بوجود آمده را جبران نموده اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی همواره هم فعالین این بخش و هم متولیان و مسئولان دولتی و کسانی که در حوزه تشکل ها اشتغال دارند با مشکلات و دشواریهای زیادی روبه رو هستند، گفت: در بخش دام و طیور نیز همکاران کل کشور به ویژه تیم کاری معاونت تولیدات دامی وزارتخانه به لحاظ تامین پروتئین موردنیاز با توجه به وضعیت پیش آمده برای نرخ ارز در مقاطع اخیر با دشواری های بسیاری مواجه بوده اند و جا دارد از زحمات این عزیزان به ویژه در جریان مردمی سازی یارانه ها که توانستند با کمترین امکانات به تداوم تولید یاری رسانند و تلاش های ایشان در تنظیم بازار قدردانی نماییم. علیرغم تمام پیش بینی های صورت گرفته در این راستا که اجرای این طرح سبب ایجاد مشکلاتی برای تولید خواهد شد به حمدالله اکنون وضعیت نرمالی را شاهد هستیم.

فتحی با اشاره به عدم وجود تسهیلاتی برای بهسازی و بازسازی اماکن دامی در سال های اخیر اظهار کرد: این امر در استانی مانند استان آذربایجان شرقی که بیشترین تولیدات آن در زمینه شیر و گوشت متکی بر دامداری های سنتی است اهمیت بسزایی دارد.

وی با اشاره به فرارسیدن ایام پیک مصرف گوشت مرغ و وضعیت پیش آمده طی دو ماه اخیر با افزایش میزان جوجه ریزی و کاهش قیمت مرغ در ماه جاری با کاهش جوجه ریزی گفت: لازم است از هم اکنون نسبت به برنامه ریزی جهت تامین گوشت مرغ مورد نیاز در ایام پایانی سال با توجه به افزایش میزان تقاضا اقدام شود.

 مواجه هستیم و این امر احتمالا به افزایش قیمت و کمبود مرغ گرم در دسترس در ایام پایان سال و آغاز سال جدید منجر گردد و ضروری است از هم اکنون جلساتی تشکیل شده و به هماهنگی با استان هایی پرداخته شود که بتوانند به رفع این کمبود در استان ما کمک نمایند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: در اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها برخی از مرغداری ها و دامداریها موفق به دریافت تسهیلات نشده اند و ابلاغ جدید صورت گرفته نیز کفاف نیازمندی ها را نکرده است و با توجه به افزایش بسیار زیاد هزینه ها سرمایه در گردش مورد نیاز نیز افزایش یافته است و طبیعتا هر اندازه که امکان تامین این سرمایه فراهم باشد در کنار مرغداران و دامداران خواهیم بود.

فتحی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز برای واحدهای پرورش طیور 0.6 لیتر برای هر قطعه در نظر گرفته می شود، افزود: با توجه به اینکه در تمام طول سال پرورش صورت نمی گیرد و تنها 3 یا 4 دوره پرورش اتفاق می افتد و در باقی سال این واحدها خالی می باشند. بنابراین اگر نیاز واقعی این طیور را در نظر بگیریم با 0.3 لیتر نیز احداث این واحدهای پرورش طیور قابل تحقق می باشد. با توجه به کمبود منابع آبی در استان هایی همانند استان ما این مسئله مانع اساسی در راه توسعه واحدهای پرورش طیور شده است.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ساماندهی واحدها در استان گفت: به واحدهای دارای مشکل ( همانند عدم رعایت بخش کوچکی از حریم ها و ...) در حوزه های دامپزشکی و نظام مهندسی کشاورزی اخطار های لازم داده شده و مدیریت بهبود تولیدات دامی نیز هماهنگی های لازم را انجام می دهند. یک مشکلی که در این بخش با آن مواجه ایم در ارتباط وجود پولت های مستقل و وابسته است. یکسری سالن ها از گذشته وجود دارد که ظرفیت مشخصی دارد. اکنون درصدد هستیم پولت های مستقل را به وابسته تغییر دهیم. طبیعتاً سالن ظرفیتی مازاد بر نیاز واحد دارد و درخواست بهره بردار نیز پرورش در حد ظرفیت سالن است ولی با توجه به وابسته شدن پولت امکان صدور مجوز وجود ندارد. رفع این مسئله می تواند برای بهره برداران کمکی در راستای حل مشکلاتشان باشد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید