باید بهصورت علمی به فرآوری گلمحمدی توجه شود
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی گفت: هدف از برگزاری جشنوارهها برندسازی محصول روستاها و مناطق دارای ظرفیت استان است که محروم و کم برخوردار و ناشناخته هستند.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، تراب محمدی، در یازدهمین جشنواره گلمحمدی عنصرود افزود: شهرستان اسکو مهد گلمحمدی استان عنوانشده و سه سال پیاپی جشنواره آن در روستای گنبرف و سپس در ۱۱ سال بعدی تا به امروز نیز در روستای عنصرود برگزارشده است.
وی ادامه داد: برگزاری چنین جشنوارههایی باعث دیدار مردم مختلف در یک روستا شده که این امر گاه منجر به وصلتهای خیر و انسجام خانوادهها نیز میشود از سوی دیگر هم مسئولان با حضور در منطقه از نزدیک با مردم ارتباط میگیرند و داشتهها و نداشتههای منطقه نیز مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد گل محمدی دنیا در ایران تولید میشود، اما به دلیل نبود و یا ناقص بودن زنجیره ارزش، دستیابی به اهداف ترسیمی با مشکل مواجه میشود، افزود: گل محمدی نیز همانند دیگر محصولات کشاورزی بهصورت کامل و صنعتی فرآوری نمیشود و کشاورزان و تولیدکنندگان سنتی تنها به تولید گلاب و مربا از این محصول اکتفا میکنند این در حالی است که عملکرد تولید گل محمدی در ترکیه6 شش تن در هکتار و در کشور ما ۳.۵ تن است.
وی افزود: ما اصل محصول را تولید کرده و آن را بهصورت خام صادر میکنیم درحالیکه میتوان فراوردههای بسیاری را مثل اسانس از این محصول تولید و صادر کرد.
وی با اشاره به لزوم سرمایهگذاری بر روی این موضوع، گفت: باید بهصورت علمی به این موضوع فکر شود و با ارتقای عملکرد تولیدات گلمحمدی در منطقه، از محصولات فرآوری شده آن نیز بهره برده و در اقتصاد و اشتغالزایی استان و منطقه نیز تأثیرگذار باشد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی بابیان اینکه توانمندی شهرستانها و روستاها با ارتقای عملکرد تولید و فرآوری محصول انجام میگیرد، افزود: دولت سیزدهم در راستای فراوری بهتر و فروش مطلوبتر محصولات کشاورزی، طرح احداث بازارچههای متعدد محلی را در دست بررسی دارد. در آذربایجان شرقی نیز تعداد ۵۰ نقطه برای احداث این بازارچهها مشخصشده و بهزودی عملیاتی میشود. اگر این بازارچهها دایر شوند فروش به قیمت مناسب و مستقیم انجام میشود که در حال برنامهریزی هستیم تا بهزودی به نتیجه برسد.
وی بابیان اینکه تولید اسانس از این محصول در دنیا مرسوم است، گفت: در ایران بیشتر محصول تولیدی بهصورت خام صادر میشود و این سود کمتری برای تولیدکننده دارد ازاینرو باید با برنامهریزی و جذب سرمایهگذار و ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری، از خروج خام این محصول جلوگیری کرده و ارزشافزوده بیشتری برای کشاورزان خلق کنیم.
محمدی از توانمند کردن شهرستانها و روستاهای منطقه خبر داد و گفت: دولت قصد دارد مردم تنها سرمایهدار این تولیدات باشند و اینزمانی میسر میشود که فرآوری و کشت افزایش یابد.
دیدگاه تان را بنویسید