برگزاری 104 دوره آموزشی ترویجی و مهارتی برای کشاورزان مرند
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند از برگزاری 104 دوره آموزشی ترویجی و مهارتی برای کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، زنان روستایی و سایر علاقهمندان شهرستان مرند خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری در بازدید سرزده از کلاسهای آموزشی با بیان اینکه 104 دوره آموزشی ترویجی در سه ماهه نخست سال جاری در قالب کلاس، کارگاه و سایتهای جامع الگویی و ترویجی و… برای کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، زنان روستایی، کادر وظیفه نیروهای مسلح، مددجویان سازمان بهزیستی، کمیته امداد، زندانها و مراکز تربیتی و سایر علاقهمندان شهرستان مرند توسط اداره آموزش وترویج کشاورزی برگزار شده است گفت: در قالب این دورههای آموزشی، هزار و ۳۸۴ نفر روز از بهرهبرداران مرد و زن شهرستان در قالب کلاس آموزشی، کارگاه، بازدید، روز مزرعه، انتقال یافته و گردهمایی در زمینههای تخصصی و متناسب با تقویم کشاورزی (زراعت، باغبانی، تولید محصول سالم، دام، طیور و آبزیان، دامپزشکی، منابع طبیعی، آب و خاک، مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی،توانمندسازی زنان روستایی) آموزش دیدهاند.
وی با بیان اینکه این طرح با هدف توسعه دانش علمی و عملی بهرهبرداران و آشنایی هرچه بیشتر بهرهبرداران با دانش روز بخش کشاورزی، اقتصادی کردن و کاهش هزینه تولید اجرا شده است گفت: برخی از دورههای آموزشی نیز برحسب نیاز و فوریت موضوع از طریق بخش خصوصی برگزار شده است.
الهیاری با بیان اینکه این مدیریت با تکیه بر ظرفیتهای موجود و قابلیتهای ویژه شهرستان در تولید محصولات مختلف کشاورزی با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی، مدیریتها و معاونتهای سازمان جهادکشاورزی استان این آموزشها را برای بهرهبرداران اجرا کرده تا بتواند در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش و ایجاد تحول در بینش و دانش کشاورزان شهرستان گام موثری بردارد، خاطرنشان کرد: اداره ترویج و آموزش کشاورزی این مدیریت در نظر دارد دورههای ترویج و توسعه کشت دانههای روغنی و نباتات علوفهای، ترویج سیستمهای نوین آبیاری بهرهور، شیلات، مدیریت مصرف آب و کشت محصولات با نیاز آبی کم و سازگار با شرایط اقلیمی و مقاوم به تنشها، گیاهان دارویی، اصول پرورش زنبورعسل، دام سبک و سنگین، اصول هرس و پیوند درختان میوه، اصول مبارزه با آفات و بیماریهای زراعی و باغی، اصول تغذیه صحیح مزارع و باغات و به زراعی، تولید محصولات گلخانهای، اصول فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی و… را نیز به ترتیب اولویت و متناسب با تقویم زراعی وباغی سال برگزار کند.
رئیس اداره ترویج وآموزش کشاورزی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز گفت: برگزاری کلاسهای آموزشی- مهارتی کوتاه مدت و بلندمدت با ارائه گواهینامه، آموزشهای انفرادی و چهره به چهره توسط کارشناس پهنه و ارسال پیامهای ترویجی در فضای مجازی توسط روابط عمومی از دیگر فعالیتهای اداره ترویج است.
فاطمه خانه دان با اشاره به اشتغالزایی و توانمند کردن زنان روستایی گفت: تا سال گذشته 9 مورد صندوق اعتباری خرد زنان روستایی تشکیل شده و به اعضای صندوق جهت کسب و کارهای خانگی در حوزه کشاورزی تسهیلات خرد بهصورت وام اعطا میشود؛ این افراد هماکنون در رشتههایی مثل تولید گیاهان دارویی و عرقیات گیاهی، فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی، سبدبافی، تولید زعفران، انواع خشکبار، لواشک ، غلات و... مشغول به فعالیت هستند.
به گفته وی، انتخاب سالانه نمونههای برتر استانی و کشوری، اجرای طرحهای تحقیقی–ترویجی، سایتهای الگویی، کانونهای یادگیری، سایت IPM-FFS و... نیز از فعالیتهای این بخش است.
شهرستان مرند در بخش کشاورزی دارای 34 هزار و 50نفر بهرهبردار است.
دیدگاه تان را بنویسید