کلزاکاران شهرستان مرند مبارزه با شته مومی را جدی بگیرند
معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: کشاورزان کلزاکار برای مبارزه با آفت شته مومی که یکی از آفات مهم کلزا محسوب میشود با مشورت کارشناسان مروج پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری با بیان توصیههایی برای مبارزه با شته مومی در مزارع کلزا گفت: ظهور شته و خسارت آن از حاشیه مزارع کلزا شروع و به داخل مزرعه روی بوتهها بهصورت متراکم انتشار مییابد.
وی با بیان اینکه از اواخر فروردین ماه در مزارع کلزا آفات مهمی مانند شته کلزا از حاشیه مزارع کلزا آلودگی ایجاد میکنند گفت: کشاورزان با توجه به حساسیت کلزا به شته بهتر است ضمن پایش مزارع با کارشناسان حفظ نباتات همکاری کنند تا در کنترل این آفت تاخیری انجام نشود.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند توضیح داد: چنانچه در مناطق آلوده مبارزه به موقع علیه این آفت قبل از گل انجام نشود خسارت زیادی به مزارع کلزا در مرحله گل وارد میشود، لذا گل کلزا به خسارت شته حساس و کنترل شته مومی در این مرحله سخت است و توصیه میشود در زمان آلودگی به شته دور آبیاری افزایش یابد و از مصرف کودهای اوره (ازته) جدا خودداری شود.
وی ادامه داد: کلزا کاران باید توجه داشته باشند هنگامی که آفت شته مومی در مرحله قبل از گل در کلزا دیده میشود از سم کونفیدور استفاده کنند، اما بعد از مرحله گل دهی برای جلوگیری از ریزش گل و حفاظت از حشرات گرده افشان، سم پریمور برای مبارزه با شته مومی توصیه میشود.
اسماعیل الهیاری در پایان با بیان اینکه حتما کشاورزان به این نکته در انتخاب سم توجه کافی را داشته باشند و بهمنظور مبارزه اصولی با کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مشورت کنند خاطرنشان کرد: تاکنون 30 هکتار از مزارع کلزای شهرستان بهصورت لکهای علیه شته مومی سمپاشی شده است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید