تولید سالانه 30 هزار تن شیر در شهرستان مرند
معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند از تولید سالانه 30 هزار تن شیر در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری در بازدید از مراکز جمعآوری شیر در بخش یامچی ضمن بیان این مطلب افزود: شهرستان مرند دارای 20 هزار و 500 راس دام سنگین بوده که سالانه در این شهرستان 30 هزار تن شیر تولید میشود.
وی توضیح داد: این مقدار شیر در پنج واحد مرکز جمعآوری به ترتیب شرکت تعاونی گاوداران مرند و حومه با ظرفیت اسمی سه تن در روز، شرکت تعاونی کشاورزی و صنعت دامپروری یامچی با ظرفیت اسمی پنج تن در روز، شرکت تعاونی بهشیر اربطان واقع در بخش یامچی با ظرفیت اسمی سه تن در روز، شرکت تعاونی 437 میش و دام واقع در روستای باروج با ظرفیت اسمی سه تن در روز، تعاونی 465 معین مرند با ظرفیت اسمی 3.5 تن در روز با مجموع تقریبی هشتاد و دو تن تولید روزانه شیر در شهرستان استحصال و 55 تن به مراکز تولید و کارخانجات استان ارسال و حدود 27 تن در سایر موارد همچون تهیه پنیر و ماست ... خانوار مصرف میشود.
الهیاری در رابطه با نبود صنایع تبدیلی، گفت: بدون شک وجود صنایع تبدیلی در شهرستان یکی از مهمترین خواستههای مردم است که این مهم نیازمند ورود بخش خصوصی در شهرستان است که علاوه بر رونق دامداری و اشتغال در شهرستان مرند، باعث میشود دامداران انگیزه بیشتری برای فعالیت و تولید محصول شیر داشته باشند و یکی از مهمترین نیازهای اصلی این شهرستان، بحث احداث صنایع تبدیلی مرتبط است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در خصوص نحوه نظارت بر تولید شیر، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماریهای واگیر دار از جمله تب برفکی و بروسلوز به شیر، واکسیناسیون دامها هر ۶ ماه یکبار و اندازهگیری بار میکروبی نیز بهصورت روزانه انجام میشود و میانگین بار میکروبی شهرستان مرند یک تا یک ونیم و واحدهای صنعتی زیر یک میلیون بار میکروبی دارد.
الهیاری توضیح داد: با توجه به برنامهریزی امور دام سازمان جهادکشاورزی استان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مرند در خصوص اصلاح نژادی گوسفند، بز و گاو و ایجاد تغییرات اساسی در جایگاههای دام شیری، استفاده از بسترهای مناسب برای راحتی دام، افزایش سطح سلامت گله، مدیریت بهینه تغذیه دام با بهرهگیری از توان فنی کارشناسان مدیریت و همت و تلاش کارکنان واحدهای دامی، استفاده از نژادهای پر بهره و خارجی از طریق تلقیح مصنوعی و یا دام نر در دامداریهای سنتی و صنعتی، شاهد افزایش تولید گوشت و شیر در واحد سطح و نیز ایجاد انگیزه بیشتر در دامداران شهرستان برای بالا بردن تعداد دام و احداث دامداریهای جدید هستیم.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید