تولید بیش از چهار هزار و 400 تن گل محمدی در آذربایجان شرقی
سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گل محمدی در سال جاری بیش از چهار هزار و 400 تن برآورد میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، مسعود جعفرنژاد با اشاره به اینکه متوسط عملکرد در هکتار سه تن است، بیان کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در استان هزار و 523 هکتار است که یک هزار و 470 هکتار آن بارور و 53 آن غیر بارور است.
وی ادامه داد: حدود 30 درصد تولید گل محمدی معادل یک هزار و 320 تن در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا، شربت و ... مصرف میشود و 70 درصد بقیه معادل سه هزار و 80 تن در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب، اسانس و عرقیجات مصرف میشود.
جعفرنژاد خاطرنشان کرد: در استان 20 واحد فرآوری مجوزدار و کارگاههای خانگی فرآوری گل محمدی مانند گل خشک، غنچه خشک، گلاب و اسانس فعالیت میکند و در حدود پنج لیتر اسانس و 2.5 میلیون لیتر گلاب تولید میشود، قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
وی اضافه کرد: ارقام بومی 95 درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده بهصورت کشت بافتی است.
جعفرنژاد یادآور شد: استان آذربایجان شرقی از مجموع بیش از 30 هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود پنج درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در سطح کشور را دارد و مقام چهارم کشور را به خود اختصاص داده است و بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی به ترتیب در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، میانه، تبریز و شبستر قرار دارند.
وی افزود: شهرستان اسکو و آذرشهر از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآوردههای آن در استان هستند.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید