Iranian Agriculture News Agency

افزایش جوجه ریزی در آذربایجان شرقی با استفاده از ظرفیت زنجیره‌های ارزش

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش جوجه ریزی در آذربایجان شرقی با استفاده از ظرفیت زنجیره‌های ارزش خبر داد.

افزایش جوجه ریزی در آذربایجان شرقی با استفاده از ظرفیت زنجیره‌های ارزش

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه شورای هماهنگی معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی که در مجتمع شهید کسائی این سازمان برگزار شد، گفت: کشاورزی حوزه‌ای است که حساسیت زیادی نسبت به آن وجود دارد و کوچک‌ترین تعللی در این حوزه رخ دهد، سریعا اثر آن به سفره مردم منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی متولی طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها است، بنابراین باید برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم تا بتوانیم به بهترین شکل به همه این فعالیت‌ها رسیدگی کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر جذب کامل اعتبارات خصوصاً در حوزه آب و خاک تاکید کرد و گفت: پروژه‌ها باید به‌صورت مستمر مورد رصد قرار گیرد و گزارشات روزانه‌ای از پیشرفت آنها تهیه شود تا پروژه‌ها حتی برای یک روز نیز متوقف نشود.

فتحی با اشاره به ضرورت آمادگی برای کشت پاییزه گفت: بعد از پایان برداشت در استان، فصل کاشت پاییزه آغاز می شود و باید آمادگی کامل در حوزه های مختلف از قبیل تهیه بذر، کود، سوخت و سایر نهاده ها وجود داشته باشد در توزیع سوخت برای ماشین‌آلات کشاورزی نیز باید مدیریت لازم انجام شود تا کوچک‌ترین کمبودی در این زمینه ایجاد نشود.

وی ادامه داد: تعهدات مقرر شده در کشت قراردادی از قبیل بیمه محصولات کشاورزی و پرداخت هزینه حمل محصول باید به‌صورت کامل انجام شده و در اختیار کشاورزان قرار گیرد و این مهم را تا تحقق کامل پیگیری خواهیم کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از اداره کل تعاون روستایی استان خواست به بازار سیب زمینی در شهرستان‌هایی که قطب این محصول هستند ورود کند و اجازه ندهد سیب زمینی کاران استان متضرر شوند.

فتحی همچنین بر ثبت اطلاعات اراضی زیر کشت در سامانه سامکا برای محصولات سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی تاکید کرد و گفت: ثبت کامل اراضی زیر کشت خصوصاً در محصولاتی که سطح تولید آنها بیشتر از نیاز استان است، زمینه لازم را برای کسب مجوز خرید تضمینی مهیا و از کاهش سود کشاورزان جلوگیری می‌کند.

وی بر اهمیت افزایش جوجه ریزی تاکید کرد و گفت: آرامشی که در حال حاضر بر بازار مرغ در استان حاکم است ناشی از حفظ میزان جوجه ریزی است در بالاترین حد آن است بنابراین باید در همه استان نسبت به شناسایی و فعال کردن واحدهای مرغداری اقدام کنیم و با حل مشکلات آنها و انجام جوجه ریزی براساس برنامه ابلاغی آرامش موجود در بازار حفظ شود.

وی توضیح داد:  زنجیره‌های ارزش و پشتیبانانی که در استان فعالیت می‌کنند این امکان را برای مرغداران فراهم کرده‌اند که بدون نگرانی از کمبود سرمایه در گردش و فروش محصول اقدام به جوجه ریزی کنند. این پشتیبانان در قالب قرارداد، نهاده‌ها و جوجه مورد نیاز مرغداران را فراهم کرده و در پایان دوره نیز محصول نهایی را خریداری می‌کنند بنابراین باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرد تا رشد جوجه ریزی را شاهد باشیم.

وی تاکید کرد: نباید واحد مرغدارای بدلیل مشکلات امکان جوجه ریزی نداشته باشد، بنابراین باید با استفاده از ظرفیت پشتیبانان و زنجیره‌های ارزش، میزان جوجه ریزی را به بیشترین حد خود برسانیم تا با تنظیم بازار آرامشی که در حال حاضر در بازار مرغ وجود دارد حفظ شود.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید