بازدید رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی از ستاد سرشماری کشاورزی شهرستان مرند
آذربایجان شرقی- ایانا- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی به منظور بررسی روند اجرای سرشماری کشاورزی و ارزیابی چالشها و فرصتهای موجود در این حوزه از ستاد سرشماری کشاورزی شهرستان مرند بازدید کرد.

حیدر فتح زاده به همراه فیضی رئیس دفتر حوزه ریاست و روابط عمومی، یعقوبی آذر ناظر مرکز آمار ایران، ذوقی معاون آمار واطلاعات سازمان مدیریت وبرنامه ریزی از ستاد سرشماری کشاورزی شهرستان مرند بازدید کردند.
وی به جمعآوری اطلاعات از خانوارهای غیرساکن به عنوان یکی از چالشهای اصلی آمارگیری کشاورزی اشاره کرد و گفت: در آذربایجان شرقی دو هزار و ۶۹۶ روستای دارای سکنه و ۳۸۴ روستای غیرسکنه وجود دارد و با توجه به اینکه آمارگیری از آبان ماه 1403 انجام میشود، جابجایی جمعیتی در روستاهای غیرسکنه وجود دارد.
فتح زاده همچنین به تاریخچه سرشماری در کشور اشاره کرد و گفت: نخستین سرشماری جمعیت در کشور در سال ۱۲۹۷ و به صورت رسمی در سال ۱۳۳۵ انجام شد.
وی با بیان اینکه سرشماری کشاورزی سال ۱۳۹۳ نشان داد که تنها ۲۶ درصد تغییر بهرهبرداری به انواع دیگر بهرهبرداری در کشور صورت گرفته است، افزود: ۶۲ درصد بهرهبرداران کشاورزی استان دیپلم و زیر دیپلم هستند.
فتح زاده بر لزوم یکپارچهکردن اراضی کشاورزی و جلوگیری از تقسیم این اراضی تأکید کرد و گفت: در سالهای اخیر بخشی از اراضی کشاورزی استان به دلیل قانون ارث تقسیم شدهاند.
وی همچنین افزایش بهرهوری را یک ضرورت در حوزه کشاورزی دانست و بیان کرد: هر میزان بتوانیم از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و دانشبنیان حرکت کنیم، میزان بهرهوری و تولید در واحد سطح افزایش خواهد یافت.
فتح زاده تأکید کرد: باید برنامهریزی داشته باشیم که میزان کالری مورد نیاز برای هر فرد چقدر است و جهاد کشاورزی چه میزان از آن را میتواند تولید کند.
وی در ادامه به سرشماری سال ۱۴۰۳ اشاره کرد که همزمان با سایر استانها انجام میگیرد و آن را یکی از مهمترین بخشهایی دانست که اطلاعات جمعآوری میشود.
فتح زاده اظهار کرد: در شهرستان مرند و در بخش یامچی، اطلاعات جمعآوری شده به حدود ۴۱ درصد رسیده است و در سطح استان این رقم به ۴۶ درصد میرسد. ما انتظار داریم که تا پایان ماه جاری، جمعآوری اطلاعات ادامه یابد و از مردم تقاضا داریم که آمار دقیق را به مأموران ارائه کنند.
وی تأکید کرد: این اطلاعات برای خود کشاورزان که عمدتاً در نقاط روستایی شهرستان مرند و سایر شهرستانهای استان ساکن هستند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت و این اطلاعات به یارانه و مسائل مالیاتی ندارد ارتباطی ندارد.
فتح زاده هدف از جمعآوری این اطلاعات را ارائه سیمایی از بخش کشاورزی برای تصمیمسازی و تصمیمگیری با رویکرد بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: هدف دیگری که دنبال میکنیم، ارائه اطلاعات برای بلندمدت است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید