تعداد ارقام معرفی شده مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به ۱۱۹ رقم می‌رسد

آذربایجان شرقی-ایانا-رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، به‌نژادی محصولات زراعی، ارتقای سازگاری به تغییرات اقلیمی و مدیریت نظام‌های زراعی و افزایش بهره‌وری از آب سبز را از مهم‌ترین برنامه‌های عملیاتی پژوهش و فناوری مؤسسه دیم در سال جاری اعلام کرد.

تعداد ارقام معرفی شده مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به ۱۱۹ رقم می‌رسد

مظفر روستایی در مراسم هفته پژوهش که با حضور فرماندار شهرستان ویژه مراغه و مسئولان استانی و شهرستان و با شرکت همکاران مؤسسه دیم برگزار شد، در برنامه های تحقیقاتی موسسه توجه به تنوع ژنتیکی، تغییرات اقلیمی، تولید محصول با توجه به تقاضای جامعه و هزینه کمتر و تکنولوژهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در سایه این فعالیت‌ها تعداد ارقام معرفی شده مؤسسه دیم به ۱۱۹ رقم می‌رسد که از این تعداد ۶ رقم جدید در سال جاری معرفی شده است و تا پایان سال تعداد رقم‌های جدید افزایش خواهد یافت.

 رئیس مؤسسه در خصوص تولید هسته‌های بذری اظهار کرد: برای تکثیر بذر ارقام معرفی شده ۹۶ قرارداد همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی در قالب انتقال دانش فنی منعقد شده است که در سال جاری میزان تولید هسته‌های بذری ارقام زراعی به ۹ هزار و 808 کیلوگرم افزایش‌یافته است.

 در این مراسم معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، تعداد طرح تحقیقاتی و پژوه ترویجی در بخش غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی، علوفه در حال اجرا را به ترتیب ۱۲۳ و ۱۴ اعلام کرد .

 جعفرزاده افزایش تعامل مؤسسه با سایر مؤسسات و توسعه اجرای مزارع الگویی برای نفوذ بیشتر ارقام زراعی مؤسسه در دیم‌زارها از برنامه‌های مهم پژوهشی مؤسسه اعلام کرد.

 در ادامه این مراسم، از تعدادی از پژوهشگران مؤسسه با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید