آموزش ۳۱ هزار‌ و ۹۱ نفر روز در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی-ایانا-سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها در آذربایجان شرقی ۳۱ هزار‌ و ۹۱ نفر روز آموزش در قالب 2 هزار و 345 دوره، 150 روز مزرعه و یک هزار و 568 کارگاه آموزشی انجام شده است.

آموزش ۳۱ هزار‌ و ۹۱ نفر روز در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها در آذربایجان شرقی

شهرام شفیعی در جلسه ستاد گندم استان و جلسه ملی طرح جهش تولید در دیمزارها که به صورت همزمان برگزار می شد، گفت: بارندگی سال جاری 37.7 میلیمتر است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد و نسبت به بلند مدت ۵۱ درصد کاهش بارندگی در استان داشته ایم.

وی افزود: برنامه ابلاغ استان در طرح جهش تولید در دیمزارها ۶۹۰ هزار هکتار است که بین ۲۱ شهرستان تقسیم شده است. ۳۰۴‌ نفر‌کارشناس حوزه کشاورزی در این طرح به کار گرفته شده اند که 231 نفر کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان بخش خصوصی و ۷۳ نفر دولتی هستند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در این طرح ۳۱ هزار‌ و ۹۱ نفر روز آموزش با حضور بهره برداران انجام شده است که در قالب 2 هزار و 345 دوره، 150 روز مزرعه، یک هزار و 568 کارگاه آموزشی و تهیه یک هزار و 65 دقیقه فیلم آموزشی بوده است. همچنین ۱۸۰ دقیقه برنامه رادیویی تولید و ۳۵۱ مورد مزرعه نمایشی در استان اجرا شده است.

شفیعی بیان کرد: کل کشت پاییزه طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ۴۷۴ هزار‌هکتار است که ۳۷۳ هزار‌ هکتار آن به کشت گندم اختصاص یافته و ۱۰۰ درصد سطح ابلاغی کشت شده است. در خصوص محصول جو از ۱۳۸ هزار‌هکتار زیر کشت ابلاغی، ‌۹۱‌هزار‌ و 736 هکتار کشت شده و در سایر غلات نیز ۲۵۴ هکتار‌ کشت شده است. در محصول نخود از ۴۱ هزار‌هکتار سطح ابلاغی، حدود یک هزار و 563  هکتار به صورت پاییزه کشت شده است. در محصول عدس ‌۲۸ هزار هکتار سطح ابلاغی است که 880 هکتار به صورت پاییزه کشت شده است. در محصول کاملینا از 33 هزار و 240 هکتار ابلاغی، 481 هکتار کشت شده، در محصول گلرنگ از  35 هزار و ۷۶۰ هکتار ابلاغی 155 هکتار کشت شده، در علوفه از 35 هزار هکتار ابلاغی، 5 هزار و 270 هکتار کشت شده، در گیاهان دارویی از 6 هزار هکتار ابلاغی، 667 هکتار کشت شده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: پایین بودن آمار‌کشت جو به دلیل ‌پایین بودن قیمت خرید تضمینی جو است اما کشت محصولات تناوبی براساس سطح زیر کشت ابلاغی تکمیل خواهد شد و پیش بینی می کنیم در محصولات نخود، عدس، علوفه و‌گیاهان دارویی بیش از برنامه ابلاغی نیز کشت خواهد شد.

شفیعی گفت: در حوزه عملیات به زراعی، حفظ بقایا 163 هزار و  237 هکتار، کشت عمود بر شیب 177 هزار و 48 هکتار، تبدیل آیش زرد به سبز 9 هزار و 16 هکتار، رعایت تراکم بهینه بذر 418 هزار هکتار و رعایت مصرف 80 درصدی کود در 374 هزار هکتار، یکجا زراعی در 8 هزار هکتار و کشت مستقیم در 64 هزار و450 هکتار انجام شده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه خوشبختانه در تامین کود پاییزه مشکل خاصی وجود نداشته است،گفت: سهمیه ابلاغی ما در این حوزه 83 هزار و 750 تن بود که از این میزان 54 هزار و 170 تن خرید و حمل شده  حدود 53 هزار و 321 تن توزیع شده است.

شفیعی بیمه محصولات کشاورزی را یکی از مشکلات موجود در طرح جهش تولید در دیمزارها عنوان کرد و گفت: از مجموع۷۷۰‌میلیارد ریال مزارع خسارت دیده بیمه شده استان، تنها ۴۰۷ میلیارد ریال ارزیابی و ارسال شده که از این میزان، ۲۵۲‌میلیاردریال پرداخت شده که۶۲ درصد خسارت ارزیابی شده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: نقش ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره) در طرح جهش تولید در دیمزارها پشتیبانی و حمایت است. دومین سال است‌ که آذربایجان شرقی رتبه اول کشور را در این طرح کسب می‌کند که نشان می‌دهد همدلی و همکاری بسیار خوبی در استان برای اجرای این طرح وجود دارد و باید از همه کسانی‌که در اجرای این طرح شرکت داشتند، قدردانی کنیم.

مصباح ربانی گفت: تلاش می‌کنیم تا در اجرای این طرح هرچه بیشتر‌کمک کنیم چرا که هدف طرح جهش تولید در دیمزارها صرفاً تولید مواد غذایی نیست و اهداف دیگری از قبیل پایدارسازی روستاها، ایجاد امنیت شغلی و معیشتی در روستاها و جلوگیری از حاشیه نشینی در کلانشهرها را نیز دنبال می کند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از روند اجرای طرح ‌ابراز رضایت کردند و بر ادامه اجرای این طرح تأکید فرمودند، ادامه داد: باید مشکلاتی که در اجرای این طرح وجود دارد را احصا کرده و آنها را رفع کنیم. بیمه‌ محصولات کشاورزی در این طرح برای‌کشاورزان ایجاد انگیزه می‌کند و باید مورد توجه قرار‌ گیرد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود گفت: آموزش هدفمند و نوین می‌تواند تاثیر بیشتر‌ و بهتری در اجرای طرح داشته باشد و باید آموزش ها در حوزه کشاورزی را به این سمت و سو ببریم.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید