بهره برداری 2 سردخانه 8 هزار تنی در مراغه
آذربایجان شرقی- ایانا- همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر 2 پروژه سردخانهای به ظرفیت مجموع 8 هزار تن در شهرستان مراغه با سرمایهگذاری یک هزار و 320 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
![بهره برداری 2 سردخانه 8 هزار تنی در مراغه](https://static1.iana.ir/thumbnail/EyEM2PULmNay/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6wl21gJ2JTFvAe9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzoPlo_90RJEM4Xh1UFTeD3pA,,/2.jpg)
فرامرز افشانی در مراسم افتتاح این سردخانهها گفت: صنایع و تبدیلی لازمه توسعه بخش کشاورزی است و بدون توسعه صنایع تبدیلی نمیتوانیم بخش کشاورزی را توسعه دهیم. با توسعه صنایع تبدیلی امنیت غذایی تضمین خواهد شد و زنجیره تولید تکمیل می شود و در نتیجه آن میتوانیم خام فروشی را کاهش داده و ارزش افزوده بخش کشاورزی را افزایش دهیم و رشد صادرات در بخش کشاورزی را رقم بزنیم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: صنایع تبدیلی در 3 محور فعال است. با فرآوری محصولات کشاورزی میتوانیم یک محصول را به چند فرآورده تبدیل کنیم و با ارزش افزوده بیشتر به فروش برسانیم.
وی افزود: سورتینگ و بستهبندی محور دیگری است که سبب میشود محصولات کشاورزی با کیفیت بالا و ارزش افزوده بیشتر در بازار عرضه شود. محور دیگر نیز سردخانهها و سیلوهاست که زمینه ذخیرهسازی محصولات کشاورزی و عرضه آن در تمام طول سال را فراهم میکند.
وی با اشاره به جایگاه مناسب آذربایجان شرقی در زمینه صنایع تبدیلی گفت: ۸۵۰ واحدصنایع تبدیلی با ظرفیت 5.5 میلیون تن در استان فعالیت میکنند که به 2 هزار و 600 واحد جواز تاسیس داده شده است که با 13 میلیون تن ظرفیت و 20 الی 80 درصد پیشرفت و فیزیکی دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه این استان در صادرات و بسته بندی خرما گفت: آذربایجان شرقی بدون یک نخل خرما ، جایگاه نخست کشور را در زمینه بسته بندی ، فرآوری و صادرات خرما دارد.
افشانی اظهار کرد: آذربایجان شرقی ۱۵۰ سردخانه با ظرفیت ۴۶۸ هزار برای نگهداری محصولات کشاورزی دارد که ۵۹ سردخانه با ظرفیت 140 هزار تن در شهرستان مراغه قرار دارد. همچنین برای 153 سردخانه با ظرفیت 520 هزار تن نیز جواز تاسیس صادر شده است که ۶۴ واحد آن در شهرستان مراغه در حال احداث است.
وی ادامه داد: 121 واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت 292 هزار تن و 4 واحد بسته بندی و سورتینگ در شهرستان مراغه فعالیت می کند. راه اندازی مراکز جمع آوری سیب از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در شهرستان مراغه است تا خرید سیب صنعتی در استان به صورت سازماندهی شده انجام شده و از دپوشدن سیب های صنعتی در اطراف جاده ها پیشگیری شود.
سردخانه شرکت یکصد وچهار دیده بانان صنعت و اقتصاد آذران با سرمایه گذاری 700 میلیارد ریال که 350 میلیارد ریال آن آورده سرمایه گذار و350 میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی بوده است، برای20 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده و موجب تثبیت اشغال 5 نفر خواهد شد. سردخانه شرکت الماس سرخ سهند نیز با سرمایه گذاری 620 میلیارد ریال که 500 میلیارد ریال آن آورده سرمایه گذار و 120 میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی بوده است، برای20 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده و موجب تثبیت اشغال 5 نفر خواهد شد.
پروژههای سردخانه الماس سرخ سهند با ظرفیت ۵ هزار تن و سردخانه دیده بانان اقتصاد و صنعت آذران مراغه به ظرفیت ۳ هزار تن سردخانه هایی بودند که با حضور مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح گردید.
همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر 2 سردخانه در شهرستان مراغه با سرمایه گذاری یک هزار و 320 میلیارد ریال با حضور شهرام شفیعی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، آیتالله محمدتقی پورمحمدی امام جمعه مراغه و نماینده مجلس خبرگان، امین امینیان معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه به بهره برداری رسید.
دیدگاه تان را بنویسید