پرورش قارچ دارویی گانودرما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

محقق بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی از پرورش و تولید قارچ گانودرما در این مرکز خبر داد.

پرورش قارچ دارویی گانودرما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  فضلعلی زاده در خصوص پرورش قارچ دارویی گونه Ganodermalucidum اظهار کرد: براساس منابع موجود بیش از 1800 گونه قارچ دارویی شناسایی شده اند و عمده قارچ های دارویی از شاخه Basidiomycota و از رده  Agaricomycete هستند. قارچ جنس Ganoderma متعلق به خانواده Ganodermaceae و از راسته Ganodermatales است، از مهمترین قارچ های دارویی است که تاکنون 8 گونه از آن در ایران شاسایی شده است، ولی مهمترین گونه دارویی آن گونه Ganodermalucidum است  که برای اولین بار توسط نگارنده در سال 1385 در کنگره گیاهپزشکی ایران به همراه قارچ های دارویی دیگر، از جنگل های ارسباران معرفی شده است این گونه به اکسیر جوانی و قارچی برای طول عمر و جاودانگی مشهور است و سلطان گیاهان دارویی لقب گرفته است .

وی ادامه داد: این قارچ که در چین  Lingzhi و در ژاپن Rieshi گفته می شود، بیش از 2000 سال است که در طب باستان چین مورد استفاده بوده است و در ژاپن به قارچ 10000 ساله مشهور است، در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا بطور تجاری کشت می گردد و مصرف می شود تولید و ارایه تجاری این قارچ در سوپرمارکت ها به صورت های مختلف از قبیل : پودر ، مکمل های غذایی  و چای است که از اسپورها ، میسلیوم ها و یا  از اندام بارده آن تهیه می شوند تاکنون 6 واریته از این قارچ در دنیا معرفی شده است که از لحاظ دارویی بهترین واریته آن، به رنگ قرمز آجری و براق است. خوشبختانه همین واریته از جنگل های ارسباران برداشت شده است.

 فضعلی زاده افزود: در طب باستانی چین این قارچ برای درمان بیش از بیست بیماری مختلف از قبیل میگرن، سردرد، فشارخون بالا، آرتروز، برونشیت، آسم، بی اشتهایی، التهاب معده، همورویید، کلسترول بالای خون، نقرس، درد دوران قاعدگی، یبوست، سل پوستی، هپاتیت، کاهش گلوبولهای سفید خون، مشکلات قلبی وعروقی، سرطان، تومورها و همچنین درکنترل سطح بالای گلوکزخون، تنظیم سیستم ایمنی بدن، حفاظت از کبد و درمان باکتریواستاتیس بسیار سودمند بوده است. تحفقیقات اخیر بر روی خواص دارویی مواد موثره این قارچ، فعالیت های بیولوژیکی بسیاری را نتیجه داده است که از آن میان می توان به مواردHypotensive  , Hypolipodemic  , Anti diabetic  ,Anti -inflammatory, Hepato - protective, Anti – microbial , Anti – fungal , Anti – bacterial اشاره کرد.

این محقق با بیان اینکه مواد موثره بسیاری از این قارچ استخراج شده که از آن میان بیش از 120 ماده تریترپنویید و چندین پلی ساکارید است، گفت: تاکنون بسترهای مختلفی برای کشت و تکثیر این قارچ  مورد استفاده قرار گرفته است برای آغاز یک سری تحقیقات دامنه دار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی در زمینه استفاده از بسترهای مختلف کشت، تاثیر بستر ها و شرایط مختلف کشت بر روی نوع و میزان مواد موثره و بررسی اثرات قارچ کامل و مواد موثره استخراج شونده از آن در شرایط بالینی، اقدام به کشت این قارچ در شرایط آزمایشگاهی شد و در حدود دو ماه اندام بارده آن به دست آمد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید