آغاز برداشت سماق در سطح بیش از 700 هکتار از باغات هوراند
مدیر جهادکشاورزی شهرستان هوراند از آغاز برداشت سماق در سطح بیش از 700 هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.

احد طایری در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه هوراند یکی از مهم ترین قطب های تولید سماق در کشور است که سماق این شهرستان در دل جنگل های ارسباران آذربایجان شرقی تولید و به عنوان مرغوب ترین سماق کشور محسوب میشود، گفت: عملکرد این محصول 0.8 تن در هکتار برآورد شده و پیشبینی میشود از کل باغات سماق شهرستان بیش از 560 تن برداشت شود.
وی با بیان اینکه سماق در این شهرستان به مساحت کل700 هکتار وجود دارد که از این مقدار 550 هکتار بهصورت جنگلی و 150 هکتار بصورت دست کاشت است، افزود: سماق هوراند از لحاظ کیفیت، رنگ و طعم در رتبه اول کشور قرار دارد و سماق تولیدی در کارگاههای سماق کوبی موجود در منطقه که به 5 مورد افزایش یافته در شرایط بهداشتی فرآوری و بستهبندی میشود.
طایری ادامه داد: با تلاش کارشناسان مرکز جهادکشاورزی چهاردانگه درسال 97 نمونههایی از ارقام پربار و با کیفیت منطقه شناسایی و به موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی استان انتقال یافت که با تلاش محققین این موسسه برای اولین بار در کشور، کشت بافت سماق انجام گرفت و امسال اولین نمونه از نهالهای کشت بافت سماق تولید و برای کشت در منطقه به مرکز چهاردانگه انتقال یافت که پس از آدابته شدن با شرایط محیطی در باغ الگویی سماق به مساحت یک هکتار در روستای آقبراز کشت شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان هوراند ابراز امیدواری کرد که با این تلاش هم در زمینه تولید قدم مثبتی برداشته شود و هم اراضی شیبدار منطقه به باغهای سماق که بومی منطقه است، تبدیل شود تا هم از لحاظ اقتصادی کمک حال کشاورزان شود و هم از فرسایش خاک جلوگیری کرده و در احیاء جنگلهای ارسباران قدم کوچکی برداشته شود .
وی با بیان اینکه سماق به لحاظ ارزش غذایی و دارویی، یکی از محصولات منحصر به فرد بخش چهاردانگه از توابع شهرستان هوراند است که این شهرستان را به پایتخت سماق کشور تبدیل کرده است، افزود: بخش عمده این محصول از طریق خشک کردن و فرآوری در کارگاه های سماق کوبی فعال در منطقه، به بازارهای هدف عرضه می شود.
به گفته وی عملیات برداشت محصول سماق از اواخر مردادماه آغاز و تا پایان این فصل ادامه خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید