احیاء سیب زنوز مرند نیاز به عزم جدی مسئولین مرکز تحقیقات کشاورزی دارد
معاون رئیس سازمان ومدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: شهرستان مرند دارای 3385هکتار باغات سیب بوده که از این مقدار 3060هکتار باغات بارده سیب است.
علی صیادی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه به طور متوسط میانگین تولید سیب از هر هکتار 12تن است، افزود: پیشبینی میشد در سال جاری میزان برداشت سیب به 36720 تن برسد که با توجه به سرمازدگی وعدم تلقیح باغات سیب میزان 60-50 درصد کاهش محصول داریم.
وی با بیان اینکه با تغییر اصول باغبانی و اصلاح باغات و استفاده از روشهای مناسب امید است تولید محصول سیب با تلاش کارشناسان این مدیریت افزایش چشمگیری در سالهای آتی داشته باشد، افزود: در شهرستان مرند به خصوص در شهر زنوز ، 30 نوع سیب درختی اعم از سیب زنوز پائیزه، زودرس،قباله، بالجهای، اسدکوهی، سلطانی، بشقابی، شیشهای و غیره و ارقام اصلاح شده رد، گلدن، گران اسمیت و سیب گلاب تولید میشود که سیب تولید شده در این شهرستان به ویژه سیب ارقام کوهی زنوز شهرت جهانی دارد.
صیادی با اشاره به اینکه سیب تولید شده در شهرستان مرند مقداری به صورت تازهخوری در خود شهرستان و ارسال به سایر شهرستانها و استانهای کشور مصرف میشود، افزود: بقیه نیز در جعبههای مخصوص بستهبندی و در سردخانههای موجود شهرستان برای ذخیرهسازی برای شب عید در سایر فصول نگهداری میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند با اشاره به اهمیت حفظ منابع ژنتیکی و ارزش صفات مورفولوژیکی برتر سیب زنوز و امکان استفاده از آن به عنوان منبعی جهت طرحهای تحقیقاتی و به نژادی، ادامه داد: حفظ و گسترش رقم سیب زنوز امری بسیار مهم ودرعین حال اقتصادی و توجیه دار بوده و با توجه به بررسی های بیوشیمیایی آن و وجود عطر، طعم و رنگ شاخص و میزان باردهی مناسب این رقم و درصد خود گرده افشانی بالا، حفظ وگسترش آن به عنوان محصولی برتر نیاز به عزم جدی مسئولین مراکز تحقیقات ومسئولین امر را دارد.
صیادی همچنین خواستار توجه بیشتر فعالان بخش خصوصی جهت شناساندن سیب زنوز و ارتقاء جایگاه واقعی این محصول با عرضه محصولات سورت شده در بسته بندی مناسب و برنددار شده و تاکیدکرد: در صورت ورود بخش خصوصی در این امر مدیریت جهاد کشاورزی آماده ارائه هرگونه همکاری فنی وتخصصی در این زمینه را دارد.
گفتنی است شهر زنوز یکی از معدود باغ شهرهای ایران است که بیشتر مردم ایران آن را با نام سیب زنوز می شناسند سیب تولیدی این شهر به اعتقاد کارشناسان می تواند به عنوان نمادی دائمی محسوب شده و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به این منطقه از آذربایجان جذب کند سیب زنوز از نظر کیفیت و کمیت مقام اول محصولات سردرختی های زنوز را دارد سیب زنوزحتی در نوع لبنانی آن تفاوت بسیار با محصولات سیب دیگر مناطق کشور دارد. طعم و مزه لذیذ، آبدار بودن، داشتن پوشش چربگونه و رنگ قرمز خوشرنگ از عمده ویژگیهای سردرختی سیب زنوز است.
دیدگاه تان را بنویسید