فتحی خبر داد:
در سال 1400، ساماندهی مرغداری های غیر مجاز انجام می شود
استفاده ازسیستمهای پیشرفته مانند سامانه تجارت می تواند مشکلات نظام ساماندهی بازارها را حل کند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: پشتیبانی و مانع زدایی وظیفه مسئولان و دولت است که با شناسایی موانع و چالش ها و رفع این موانع از تولید کننده پشتیبانی کند.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی با حضور در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری صداوسیمای آذربایجان شرقی که در خصوص برنامه های کشاورزی و تجارت محصولات کشاورزی در راستای تحقق شعار سال 1400 که توسط رهبر معظم انقلاب به سال " تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها " مزین گردیده است برگزار شده بود گفت: با توجه به نام گذاری سال 1400، مشخص است که طبق چند سال اخیر بیشتر اهداف اقتصادی مدنظر مقام معظم رهبری بوده و ایشان مردم و مسئولان را در جهت تقویت بخش اقتصادی کشور آگاه می کند.
وی افزود: در بخش کشاورزی حدود 98 درصد تولید محصولات، توسط خود مردم، کشاورزان و بخش خصوصی انجام می شود، اما در ادامه پشتیبانی و مانع زدایی وظیفه مسئولان و دولت است که با شناسایی موانع و چالش ها و رفع این موانع از تولید کننده پشتیبانی کند.
فتحی با بیان اینکه مهمترین موانع شناسایی شده برای تولید در بخش کشاورزی شامل سرمایه، نیروی انسانی، نهاده های دامی وگیاهی، عوامل فیزیکی و دانش می باشد گفت: اگر مسئولان به این مسائل و چالشها توجه داشته و با برنامه ریزی برای رفع این موانع اقدام کنند، مسلماً به نتایج موردنظر و تحقق شعارسال 1400دست خواهیم یافت.
وی به میزان پایین بودن سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: حدود 5 درصد از سرمایه گذاری به بخش کشاورزی اختصاص یافته و 95 درصد مابقی در بخش های صنعت و خدمات استفاده شده که مسلماً برای اینکه بتوانیم میزان تولید در سطح کلان در کشور و استان را افزایش دهیم، باید میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
وی در ارتباط با پایین بودن سطح دانش در این بخش نیز تاکید کرد و گفت: باید علم و دانش با تجربه بومی کشاورزان تلفیق شده و به کشاورزان و به تبع آن به زمینهای کشاورزی منتقل شود و کشاورزی سنتی تبدیل به کشاورزی مدرن و صنعتی( بزرگ مقیاس) شده که این می تواند میزان تولید و بهره وری را تا چند برابر افزایش دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به خدماتی که در ارتباط با پشتیبانی می تواند تاثیر گذار باشد، اشاره کرد و گفت: خدمات می تواند در راستای پشتیبانی، برای تسهیل صدور مجوزها، علمی کردن روشها و فرآیندهای تولید محصول و خدمات مالی و تسهیلات بانکی مورد استفاده قرار بگیرد.
فتحی به برنامه ریزی برای رفع موانع تولید و توزیع محصولات کشاورزی و تامین نیازهای اساسی جامعه تاکید کرد و گفت: بعضی اوقات به دلیل برخی مسائل اقتصادی و عدم هماهنگی، نظام تولید نیز همانند نظام توزیع با مشکلاتی مواجه می شود که خوشبختانه با همکاری دستگاه ها، اصناف و خود مردم و برنامه ریزی، هماهنگی به وجود آمده و موانع رفع گردیده است.
وی در ارتباط با تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ افزود: در عرض 20 روز اخیر با استفاده از ظرفیت و همکاری تشکل ها، اتحادیه ها و اصناف برای ساماندهی بازار و نظام توزیع اقداماتی انجام شد که توانستیم مشکلات را حل کنیم.
وی در ارتباط با تولید و توزیع میوه و دیگر محصولات زنجیره غذایی گفت: ورود اتحادیه های تعاونیهای روستایی در نظارت و توزیع مستقیم میوه عید سال باعث شد تا مردم از بابت خرید مایحتاج خود نگرانی نداشته باشند.
وی به وظایف مدیریت تعاونی روستایی به عنوان یکی از حوزه های مهم سازمان جهادکشاورزی استان اشاره کرد و گفت: توسعه بازرگانی و نظام بهره برداری که هر دو جز مهمترین چالشهای بخش کشاورزی است که نظام بهره برداری مناسب منجر به کاهش قیمت تمام شده در صورت یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و اقتصادی کردن واحدهای تولیدی می شود و توسعه بازرگانی می تواند به ساماندهی بازار و تنظیم قیمت کمک کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه با افزایش 1000 تومانی قیمت هر کیلوگرم گندم در سال جاری موافقت شده است و قیمت خرید از کشاورزان از قیمت 2500 تومانی سال گذشته به 5 هزار تومان رسیده است گفت: باید در راستای تامین امنیت غذایی از کشاورزان و تولید کنندگان حمایت شود.
وی افزود: تامین امنیت غذایی به زبان ساده همان تهیه غذای سالم و کافی است که مهمترین هدف وزارت جهادکشاورزی بوده و همکاری سازمان جهادکشاورزی استان با ستاد فرمان امام (ره) در سالجاری، در راستای تحقق پشیبانی ها و جهش تولید در دیمزار های استان عملیاتی شده است و می تواند بسترهای تولید را برای تولیدکنندگان فراهم کند.
وی تاکید کرد: افزایش ضریب مکانیزاسیون و تهیه انواع ماشین آلات مورد نیاز کشاورزان و تولیدکنندگان، تغییر و به روزرسانی شبکه های آبیاری و لاینینگ کردن نوع آبیاری، حمایت های تسهیلاتی از طریق بانک ها و صندوق حمایت از بخش کشاورزی در جهت افزایش سرمایه گذاری، تامین نهاده های دامی به قیمت مناسب و به موقع و توزیع آن از طریق سامانه بازارگاه و البته تامین کود مورد نیاز کشاورزان از دیگر برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان در جهت حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان می باشد.
فتحی به دریافت مجوز توسعه مرغداری های ممنوع شده در سال 1392 در راستای رفع موانع تولید از وزارت متبوع اشاره کرد و گفت: به این ترتیب در آینده نزدیک ساماندهی مرغداریهای غیر مجاز شروع خواهد شد.
وی در نهایت به نظام ساماندهی بازارها اشاره کرد و گفت: ساماندهی بازارها برای بهبود به جز کشاورزی قراردادی و تکمیل زنجیره تولید، به استفاده از سیستم های پیشرفته مانند سامانه تجارت نیاز دارد که می تواند بسیاری از مشکلات در بخش عرضه و تقاضا را حل کند.
دیدگاه تان را بنویسید