صید ماهی از منابع آبی آذربایجان غربی آغاز شد
مدیر شیلات و آبزیان اذربایجان غربی گفت: با توجه به شروع فصل صید ماهی بهرهبرداری از آبزیان منابع آبی غیر شرب شهرستانهای مختلف استان با عاملیت ۱۰ تعاونی و هفت گروه صید و صیادی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، منصور لطفی بیان کرد: دریاچههای پشت سد ارس، سد شهید کاظمی بوکان، سد قیقاج، حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیر شرب، محلهای عمده فعالیتهای صیادان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود در سالجاری بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان گرمابی و بومی با تلاش صیادان از منابع آبی آذربایجان غربی صید و روانه بازار مصرف شود که در این خصوص حائز رتبه اول کشور در بین استانهای غیر ساحلی ورتبه سوم در سطح کشور است.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی ادامه داد: کپور، فیتوفاک، سوف، زرد پر، ماش، کُلمه، کولی، آمور و اسبله از جمله ماهیانی هستند که از منابع آبی استان مورد صید قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه ۴۳۰ مزرعه پرورش ماهی در آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ماهی انواع آبزیان در تولید میشود و با برنامهریزیهای انجام شده شاهد توسعه پایدار شیلات و افزایش تولید آبزیان در استان خواهیم بود.
لطفی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم و در کشور ما ۱۳.۲ کیلوگرم در سال است، گفت: این میزان در آذربایجان غربی ۸.۵ کیلوگرم در سال بوده که بسیار پایینتر از استانداردهای بینالمللی و حتی ملی به شمار میرود.
وی توضیح داد: بازارچهها و غرفههای عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان بهمنظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند و با اجرای برنامههای ترویجی و اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مردم عزیز به انواع آبزیان ، شاهد افزایش مصرف آن در استان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: صنایع مرتبط با شیلات مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عمل آوری و بستهبندی ماهی و شاه میگو، کارخانه و مراکز تولید تجهیزات و ادوات مختلف شیلاتی نیز در استان راه اندازی شده و برای توسعه فعالیت آنها برنامههای حمایتا انجام میشود.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی ادامه داد: قریب به سه هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت شیلات و پرورش آبزیان در سطح استان اشتغال دارند.
ماهی یک غذای سالم و کامل محسوب میشود و قرار دادن آن در سبد مصرف پروتئین خانوار افزایش ضریب سلامتی، طول عمر و عدم ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به دنبال خواهد داشت.
آذربایجان غربی در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و تکثیر انواع ماهیان گرمابی یک قطب مهم در کشور بوده و آبزیان ارزشمندی مثل آرتمیای دریاچه ارومیه و شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس مختص این استان محسوب میشود.
خبرنگار: هومن مویدزاده
دیدگاه تان را بنویسید