مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد:
الزامی در عرضه تخم مرغ خوراکی به صورت بسته بندی وجود ندارد
مدیر امورطیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: اجرای طرح ممنوعیت عرضه تخم مرغ فله ای در استانها طبق دستورالعمل ارسالی در مقطع زمانی فعلی واحدهای پرورش طیور صنعتی تخمگذار به صورت ایجابی بوده و اجباری در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان غربی، یحیی خلیلی با اشاره به ارایه طرح ممنوعیت عرضه تخم مرغ فله ای و اجرای آن از بهمن ماه در سراسر کشور تصریح کرد: طبق اعلام سازمان دامپزشکی کشور ، با مهیا شدن شرایط اقدام لازم براساس مفاد سند برنامه ملی ارتقا کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ صورت خواهد پذیرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا ی مصرف تخم مرغ، قیمت ها افزایش یافته است،گفت: هزینه های بسته بندی و حواشی ایجاد شده برای این موضوع طبیعتا سبب افزایش قیمت تخم مرغ می شود که این امر باعث فشار مضاعف بر روی مصرف کنندگان میشود.
خلیلی با بیان اینکه مصرف تخم مرغ به دو مقطع ۶ ماهه اول و ۶ ماهه دوم در طول سال تقسیم بندی میشود، تصریح کرد: مصرف تخم مرغ معمولا در فصل تابستان کاهش پیدا میکند، اما بالعکس در۶ ماهه دوم بهخصوص ۳ ماهه آخر سال مصرف تخم مرغ سیر صعودی پیدا میکند.
مدیر امورطیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به علت تمایل و تقاضا برای مصرف تخم مرغ در کشور یاد آور شد: افزایش قیمت گوشت قرمز و سایر فرآورده های های پروتئینی سبب افزایش تمایل مصرف کنندگان به سمت تخم مرغ میشود و چون تخم مرغ به عنوان مهمترین منبع پروتئینی ارزان قیمت و سهل الوصول به عنوان یک غذای کامل است ، در نتیجه تمایل به مصرف و تقاضا بین مردم در این زمینه بالا میرود.
خلیلی با بیان اینکه صنعت مرغداری کشور به دو خط تولید گوشت مرغ و خط تولید تخم مرغ تقسیم بندی شده است، اظهار کرد: این دو خط تولید به دلیل مسائل امنیتی-زیستی و عوامل تاثیرگذار و بیماری و ... از نظر عملکرد همسو با یکدیگر نیستند و اگر در منطقه ای واحدهای تخمگذار بیشتر توسعه یابد، معمولا توسعه واحد های گوشت مرغ را محدود میکند.
وی ادامه داد: طول دوره پرورش و تولید واحدهای تخمگذار بسته به شرایط تولید بین ۱۸ تا ۲۴ ماه بوده و این در حالی است که طول دوره پرورش واحد های گوشتی بین40 تا 45 روز است.
خلیلی با بیان اینکه در آذربایجان غربی خط تولید گوشت مرغ بیشتر طرفیت سازی و توسعه یافته تا خط تولید تخم مرغ ، افزود: در استان پهنه تولید گوشت مرغ در همه بخشها از جمله واحدهای اجداد خط مادری، واحدهای مرغ مادرگوشتی، واحد های گوشتی، کشتارگاه ها، کارخانجات جوجه کشی ، واحدهای خوراک دام و طیور و غیره بسترسازی شده است.
مدیرامور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: ظرفیت واحدهای تخمگذار استان بیش از یک میلیون و ۱۵٠ هزار قطعه در یک دوره است که ۳۵ درصد از مصرف استان توسط این واحدها تامین میشود و مابقی مصرف تخم مرغ استان از استانهای همجوار از جمله استان تبریز تامین میشود.
دیدگاه تان را بنویسید