Iranian Agriculture News Agency

در نشست خبر خبری سازمان نظام پزشکی مطرح شد:

کارتخوان ها نقشی در محاسبه مالیات پزشکان ندارند

علی فتاحی - معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در نشستی خبری در آستانه روز پزشک با بیان اینکه وضعیت اقتصادی بیمارستان‌ها تعریف چندانی ندارد، گفت: ۶۰ درصد هزینه‌های یک بیمارستان چه در بخش خصوصی، چه دولتی را نیروی انسانی تشکیل می‌دهد و در چند ماه گذشته نزدیک به ۲۰ درصد افزایش دستمزد پزشکان را داشتیم. در دو سه ماهه گذشته هم آمار تورم نشانگر رشد زیاد در هزینه‌های بیمارستانی بوده است. این در حالیست که رشد پنج درصدی تعرفه و اجرای آن از ماه چهارم را شاهد هستیم و البته تعرفه‌ها در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی با هم تفاوت ندارد.

کارتخوان ها نقشی در محاسبه مالیات پزشکان ندارند

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت‌هایش درباره تبلیغات در حوزه پزشکی نیز گفت: هر گونه تبلیغی در حوزه پزشکی چه در فضای مجازی و چه غیر از آن باید با مجوز نظام پزشکی انجام شود و در غیر این صورت غیرقانونی است و اگر حوزه‌های نظارتی به سازمان نظام پزشکی در این مورد گزارش‌هایی ارائه دهند، با این افراد برخورد خواهیم کرد و این برخورد بسته به شدت و تکرار آن خطا، از تذکر تا محرومیت را شامل می‌شود. از مجموع ۵۵۰۰ شکایت‌های ثبت شده در دادسراهای نظام پزشکی در سال ۹۶، چهار درصد موارد مربوط به تبلیغات پزشکی بوده و از این چهار درصد بیش از ۵۰ درصد منجر به محکومیت افرادی که تبلیغ کرده‌اند، شده است.

 

آرامش پزشکان را به هم نزنید!

رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه وجود کارتخوان در مطب‌ها، نقشی در محاسبه مالیاتی پزشکان ندارد، در عین حال گفت: اما ما جهت سهولت مراجعین و بیماران، به همکاران‌مان توصیه می‌کنیم از دستگاه کارتخوان در مطب‌های خود استفاده کنند.

ایرج فاضل با بیان اینکه روزهای حساسی را می‌گذرانیم و مسائل مختلفی در مملکت مطرح است که یکی از آنها مسائل و مشکلات پزشکی است، گفت: در آستانه روز پزشک هستیم و اول شهریور ماه هر سال به عنوان روز پزشک نامیده می‌شود، اما به عقیده من کاش این روز، روز اخلاق پزشکی نامیده می‌شد؛  چرا که در مسائل پزشکی باید به اصول اخلاقی پزشکی توجه کنیم و پزشکی با دیگر مسائل باید تفاوت‌هایی داشته باشد.

وی در ادامه درباره شرایط اخیر جامعه گفت: بار اول نیست که با این مشکلات مواجه می‌شویم و در طول این ۴۰ سال بعد از انقلاب، بارها و بارها در این شرایط قرار گرفته‌ایم و امیدواریم از این شرایط فعلی نیز به سلامت گذر کنیم.

فاضل در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح مبنی بر وجود کارتخوان‌ در مطب پزشکان گفت: گاهی اخبار بی‌اهمیت در صدر اخبار دیگر قرار می‌گیرد تا کسی به اخبار مهم توجه نکند؛ در واقع مسئله کارتخوان در حال حاضر مسئله آنچنان مهمی نیست که این طور به آن پرداخته شد. اما ما جهت سهولت مراجعین و بیماران به همکاران‌مان توصیه می‌کنیم از دستگاه کارتخوان در مطب‌های خود استفاده کنند و حدود ۸۰ درصد پزشکان این کار را انجام می‌دهند. البته قانونی در زمینه وجود این دستگاه‌ها در مطب‌ پزشکان وجود ندارد و اگر کسی این دستگاه را نگذاشت، قانون‌شکنی نکرده است.  اینگونه مسائل باید با راه‌های تشویقی حل شود و ما نمی‌توانیم بدون وجود قانون پیگرد جدی در این مورد داشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کارتخوان‌ها نقشی در محاسبه پرداخت مالیاتی پزشکان ندارند، در پاسخ به سوالی درباره اظهاراتی از سوی مسوولان سازمان مالیاتی مبنی بر اینکه "نیمی از پزشکان پایتخت مالیات نمی‌پردازند"،  گفت: اظهار غیر مسئولانه یکی از مدیران درباره اینکه نیمی از پزشکان تهرانی مالیات پرداخت نمی‌کنند، یک اظهار بی‌پایه بود که در این زمینه با رییس سازمان مالیاتی تماس گرفته و گله کردم و آنها نیز عذرخواهی کردند. طرح چنین مباحث غیرمسوولانه و بی‌پایه در رسانه‌ها و تیتر کردن آنها قابل تعقیب حقوقی است.

 

مردم درخواستی برای وجود کارتخوان  در مطبها ندارند

علیرضا سلیمی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی درباره بحث مالیات پزشکان و وجود کارتخوان در مطب پزشکان تاکید کرد: مالیات جامعه پزشکی بر اساس اظهارنامه خود پزشکان محاسبه می‌شود و این اعدادی که از کارتخوان حاصل می‌شود به هیچ وجه در عدد مالیات نقشی ندارد. از طرفی هم در زمینه وجود کارتخوان در مطب، تا کنون حتی یک مورد نامه یا درخواست از سوی مردم نداشته‌ایم.

وی افزود: ممکن است حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد پزشکان دستگاه کارتخوان در مطب نداشته باشند؛ این موضوع می‌توانست با سیاست‌های تشویقی و ارایه تسهیلات بویژه از سوی بانک‌ها مطرح شود. هر چند قضیه کارتخوان در مطب چندان مهم نیست اما خدمت‌رسانی به مردم در هر جایی با ارزش است و باید مورد توجه قرار گیرد.

سلیمی در پاسخ به سوالی درباره نقش نظام پزشکی در شرایط حساس فعلی بویژه در حوزه دارو، گفت: سازمان نظام پزشکی در این زمینه خود داوطلب حضور است و این نقش بویژه در اجرای گایدلاین‌ها است؛ به طوری که برای مصرف صحیح دارو به گایدلاین‌ها نیاز داریم اما این موضوع یک پیش‌ شرط دارد؛ آن هم دیده شدن نقش مشورتی انجمن‌های علمی و سازمان نظام پزشکی است که متاسفانه مقداری کم‌رنگ است.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی همچنین درباره مباحثی مبنی بر مهاجرت پزشکان تحت تاثیر شرایط اخیر، گفت: اکنون میزان مهاجرت پزشکان بیشتر از حد انتظار است و این مشکل را به خصوص در پزشکان عمومی داریم و اگر شرایط مناسبی فراهم نشود، ممکن است این سرمایه عظیم را از دست بدهیم.

وی در این باره افزود: بررسی میزان مهاجرت پزشکان چند شاخص دارد که یکی از آنها دریافت گواهی‌نامه از نظام پزشکی است. البته این نکته نیز باید مد نظر قرار گیرد که پیگیری از وضعیت بازگشت یا عدم بازگشت این پزشکان به کشور نداشته‌ایم.

سلیمی همچنین به اختلاف آمار سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت از تعداد پزشکان عمومی اشاره کرد و گفت: این اختلاف آمار به حدود ۲۰هزار نفر می‌رسد. اما مشخص آن است که میزان مهاجرت پزشکان افزایش یافته است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید