Iranian Agriculture News Agency

کشاورزان تاوان عدم کنترل برداشت‌های غیرقانونی زاینده‌رود را دادند

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان گفت: عدم کنترل برداشتهای غیر قانونی از زاینده رود و بستن زودهنگام سد، موجب برداشت دیرهنگام وسرمازدگی محصولات و خسارت شدید به کشاورزان شد.

کشاورزان تاوان عدم کنترل برداشت‌های غیرقانونی زاینده‌رود را دادند

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان، حسین محمدرضایی عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان اظهار داشت: محصولات کشاورزان مانند ذرت علوفه‌ای به دلیل عدم تأمین آب آخر و تشنه بودن محصول آسیب دید و ورود زود هنگام جبهه هوای سرد نیز موجب سرمازدگی محصولات باقیمانده شد و ضرر و زیان زیادی به کشاورزان وارد کرد.

وی افزود: اگر محصولات کشاورزی به ویژه ذرت تشنه باشد، آسیب دیدگی آنها از سرمای هوا بیشتر می‌شود به نوعی که این امر موجب عدم رشد، کاهش وزن محصول و در نهایت خسارت به کشاورز می‌شود.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان بیان داشت: اگر یک هفته زودتر آب تابستانه برای کشاورزان از سد باز شده بود، محصولات آنها پیش رس تر شده و قبل از سرد شدن هوا و بروز مشکل سرمازدگی، با توجه به جمع آوری به موقع محصولات، کشاورزان دچار این ضرر هنگفت نمی‌شدند.

عدم کنترل بر برداشت‌های غیر قانونی از زاینده رود و تاوان پس دادن کشاورزان اصفهانی

وی اضافه کرد: متأسفانه دیر باز شدن آب تابستانه، عدم کنترل برداشت‌های غیر قانونی از زاینده رود، ناقص رسیدن آب به کشاورزان و نهایتاً زود بسته شدن آب از سد، موجب برداشت دیرهنگام محصولات کشاورزی و سرمازدگی آنها شده و ضرر و زیان زیادی نیز به کشاورزان اصفهانی وارد شد.

وی افزود: علاوه بر سرمازدگی ذرت علوفه‌ای در بسیاری از مزارع مشکل خوابیدگی محصول را داشتیم؛ برای برداشت یک هکتار محصول ذرت خوابیده حدود ۲۰ میلیون هزینه کارگر به دیگر هزینه‌های کشاورزان افزوده می‌شود که با این هزینه، دیگر برداشت آن به صرفه نیست و کشاورز به طور معمول باید باقیمت بسیار ناچیز محصول خود را به گله داران بفروشد که پول هزینه‌های اولیه نیز بدین طریق تأمین نمی‌شود.

کمبود نهاده‌های کشاورزی و افزایش هزینه‌های تولید

محمدرضایی در مورد مشکل بعدی که هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد، اشاره‌ای کرد و افزود: کمبود نهاده‌های کشاورزی از جمله کود، سم و بذر و قیمت چند برابری آن در بازار آزاد موجب افزایش هزینه‌های تولید شده و با عدم کنترل بازار و عدم قیمت گذاری مناسب ضرر و زیان جبران ناپذیری بر پیکر کشاورزی اصفهان وارد می‌شود.

وی بر ضرورت پایبندی صندوق بیمه کشاورزی به تعهداتش تاکید کرد و افزود: بیمه محصولات کشاورزی در این شرایط می‌تواند به داد کشاورزان زیان دیده اصفهان برسد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید