بر اساس اعلام فائو و ضمن افزایش تورم غذایی در اغلب کشورهای دنیا صورت گرفت؛
تورم مواد غذایی ایران در سال اخیر 50 درصد کاهش یافته است
در آخرین گزارش بانک جهانی، نرخ تورم مواد غذایی در ایران نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است.
به گزارش واحد پژوهش ایانا، آخرین بررسیهای فائو نشان میدهد تورم قیمت مواد غذایی کشورهای مختلف در جهان، افزایش داشته است.
در این گزارش آمده است؛ میزان تورم در 57.1 درصد از کشورهای با درآمد پایین به بالاتر از پنج درصد رسیده است، همچنین 83 درصد از کشورهای با درآمد متوسط پایین، و 59 درصد از کشورهای با درآمد متوسط بالا دچار تورم دو رقمی مواد غذایی هستند. از طرفی64.3 درصد از کشورهای با درآمد بالا، تورم بالای قیمت مواد غذایی را تجربه میکنند.
آمارها حاکی از آن است؛ کشورهایی که بیشترین آسیب را از تورم مواد غذایی دیدهاند در آفریقا، آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، آسیای جنوبی، اروپا و آسیای مرکزی هستند.
ایران کشوری موفق در کنترل تورم مواد غذایی
بانک جهانی اعلام کرد نرخ تورم غذایی در ایران تا اوت 2023 ( مرداد 1402) 38 درصد بوده که این رقم در ماه سپتامبربه 37.4 درصد کاهش یافته است. طی یک سال گذشته نرخ تورم مواد غذایی در ایران تا حدود 50 درصد کاهش داشته است.
کاهش نرخ تورم مواد غذایی در ایران طی یک سال گذشته در حالی اتفاق افتاده است که نرخ تورم مواد غذایی در چهار کشور ونزئلا ،318 درصد، لبنان 239 درصد، آرژانتین 150 درصد و ترکیه 75.7 درصد برآورد شده است.
نرخ تورم مواد غذایی در 77 درصد از کشورهای جهان فراتر از حد معمول رسیده است
در این گزارش آمده است که شاخص قیمت محصولات کشاورزی و صادراتی به ترتیب سه و هفت درصد بالاتر از ماه گذشته بوده و شاخص قیمت غلات بدون تغییر مانده است. همچنین افزایش قیمت کاکائو و قهوه (عربیکا و روبوستا) باعث افزایش شاخص قیمت صادرات شده است.
قیمت ذرت بدون تغییر باقیماند، قیمت گندم چهار درصد افزایش یافت و قیمت برنج دو درصد کاهش یافت. قیمت ذرت و گندم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب 28 و 35 درصد کمتر و قیمت برنج 39 درصد افزایش یافته است. در مقایسه با ژانویه 2021، قیمت ذرت 6 درصد کمتر، قیمت گندم 12 درصد کمتر است، در حالی که قیمت برنج 19 درصد بالاتر است.
دیدگاه تان را بنویسید