فعالیت کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی در کشور آغاز می‌شود

ضریب پوشش بیمه‌ای فعالیت‌ کشاورزی از ۴۰ درصد فعلی به ۶۰ تا ۷۰ درصد در پایان سال جاری خواهد رسید.

فعالیت کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی در کشور آغاز می‌شود

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نبی‌الله رشنو مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل جهاد کشاورزی، از شکل‌گیری ستاد مدیریت بحران در وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با خطرات بخش و برگزاری جلسات متعدد میان اعضا خبر داد و گفت: هدف اساسی شکل‌گیری این ستاد آشنایی مدیران عضو با مجموعه مخاطرات سایبری و زیستی در عرصه کشاورزی و استفاده از همه ظرفیت‌های وزارت جهادکشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها برای مقابله با بحران‌هایی نظیر خشکسالی، آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها  و مقابله با آفات و بیماری‌هاست.

وی بر ضرورت مقابله با بحران‌های اجتماعی نظیر کاهش درآمد کشاورزان و مهاجرت ناشی از خشکسالی و بروز ریزگردها نیز تاکید کرد و افزود: با هماهنگی‌های برون‌بخشی، در سه ماهه اخیر توانستیم در راستای مقابله با بحران‌های اجتماعی به ویژه در شرق و جنوب شرق کشور حمایت و همکاری‌های لازم وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور را جلب کنیم.

رشنو از جمله اقدامات فراسازمانی این دفتر را کمک به اختصاص اعتبار دولتی با همکاری وزارت کشور برای مقابله با خطرات اجتماعی و امنیتی  ناشی از خشکسالی، کم‌آبی و بحران ریزگردها در شرق و جنوب شرق کشور عنوان کرد و گفت: به درخواست سازمان مدیریت بحران کشور 7 همت اعتبار دولتی به این بخش اختصاص خواهد یافت که 500 میلیارد تومان آن برای جامعه عشایری و بقیه در سایر بخش‌های اعلام شده، هزینه خواهد شد.

وی افزود: در حوزه‌های مدیریت ریسک نیز در یک برنامه راهبردی با اولویت مناطق شرق و جنوب شرق کشور با همکاری معاونت‌های تخصصی در حال تدوین طرح‌های تولیدی کوچک و زودبازه هستیم تا به هدفگذاری‌های مد نظر در زمینه‌های مدیریت اقتصاد خانوار و تثبیت جمعیت دست یابیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین با هماهنگی وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت بحران کشور، ۷ همت برای توسعه طرح‌های زودبازده آبخیزداری تصویب و از طریق وزارت کشور برای تخصیص اعتبار به دولت ارسال شده است.

وی، خاک را به عنوان کیمیاترین نیاز امنیت غذایی در کنار آب نام برد و گفت: برای مقابله اساسی با سیلاب و نابودی خاک و اراضی کشاورزی و روستایی و همچنین حفظ آبخوان‌ها، محور اساسی فعالیت ستاد مقابله با بحران وزارت جهاد کشاورزی به آبخیزداری با مشارکت مردم اختصاص یافته است.

رشنو با اشاره به این که، عمده‌ترین وظیفه این دفتر تمرکز بر مدیریت ریسک در حوزه پدافند غیرعامل و مخاطرات زیستی و طبیعی به منظور پیشگیری از وقوع خطر و پاسخگویی مناسب به خطرات احتمالی در حوزه کشاورزی اعم از سیل، خشکسالی، سرمازدگی، آفات و بیماری‌ها برای کمک به تضمین امنیت غذایی است، از معاونان و ادارات کل برای همکاری مستمر با این دفتر دعوت کرد .

وی از ایجاد کمیته پدافند غیرعامل وزارت جهادکشاورزی خبر داد و گفت: این کمیته بزودی فعالیت رسمی خود را در سراسر کشور آغاز می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی، فعالیت این کمیته را زمینه‌ساز همکاری گسترده سازمان ملی پدافند غیرعامل کشور دانست و افزود: مدیریت در حوزه پدافند غیرعامل و بحران‌ها، عملاً اقدامی فرادستگاهی است، زیرا با هر حادثه‌ای در عرصه‌های طبیعی، همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط باید با هماهنگی کامل به مقابله با بحران بپردازند.

وی یکی از اصلی‌ترین محورهای مدیریت بحران در بخش کشاورزی را مشارکت فعال بیمه‌ها برای جبران خسارات بهره‌برداران اعلام کرد و گفت: پس از شکل‌گیری کمیته ویژه بیمه و با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور، بالغ بر ۶ همت اعتبار در قانون بودجه ۱۴۰۳ برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی مصوب شده تا ضریب پوشش بیمه‌ای فعالیت‌ کشاورزی از ۴۰ درصد فعلی  به ۶۰ تا ۷۰ درصد در پایان سال جاری برسد.

رشنو، فعالیت ۳ کمیته مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و بیمه را از زیربخش‌های فعال در دفتر مدیریت بحران جهاد کشاورزی معرفی کرد و یادآور شد: یکی دیگر از وظایف ما تدوین سند مدیریت بحران به منظور تمرکز بهینه در عرصه ملی برای مقابله با بحران‌های بخش کشاورزی است که برای این کار نیز همکاری گسترده‌ای آغاز شده تا پس از تدوین و تصویب این سند، از سوی دولت به همه دستگاه‌های اجرایی از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای تصویب بودجه سالانه، ابلاغ شود.

وی با اشاره به مخاطرات و آسیب‌های وارده ناشی از سیلاب‌های سه ماهه اخیر در برخی از مناطق کشور گفت: پرداخت خسارات بهره‌برداران از محل 6 همت مصوب در صندوق بیمه و برای بازسازی زیرساخت‌ها از محل منابع سازمان مدیریت بحران کشور تامین اعتبار شده است.

 

 

منتشرکننده خبر: شیما علایی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید