منافع بهداشتی و اقتصادی کشور با رویکرد به مصرف گوشت قرمز

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های پرورش‌دهندگان دام سبک کشور ضمن تأکید بر لزوم افزایش توان خرید مردم باهدف حل مشکل صنعت دامپروری، از منافع اقتصادی بازگشت گوشت به سفره خانواده سخن گفت.

منافع بهداشتی و اقتصادی کشور با رویکرد به مصرف گوشت قرمز

افشین صدر دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بابیان این‌که با توجه به قدرت پایین خرید مردم و کاهش تقاضای گوشت قرمز، صنعت پرورش دام به سمت شرایط نامناسب حرکت می‌کند افزود: در حال حاضر در حوزه دام مجدداً به فاجعه نزدیک هستیم.

وی گفت: در حال حاضر قفل تولید دام با کلید افزایش قدرت خرید مردم باز می‌شود که راهکار آن داخل وزارت جهاد کشاورزی نیست. وزارت جهاد کشاورزی اختیاراتی برای بالا بردن توان اقتصادی مردم ندارد و افزایش توان اقتصادی مردم به همکاری دستگاه‌های دیگری که دراین‌ارتباط دخالت و اختیاردارند نیاز دارد.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی پرورش‌دهندگان دام سبک تصریح کرد: به نظر می‌رسد این یک مسئله فرا سازمانی است که باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه‌وبودجه و ... و مدیریت معاونت اول رئیس‌جمهور محقق شده و تصمیمی اتخاذ شود که بتواند این مشکل را که مشکل کوچکی هم نیست؛ حل کند.

دادرس بیان کرد: از سال ۹۸ اتفاقات تولید و بازار گوشت به سمتی رقم خورده که گوشت قرمز از سفره مردم حذف، و گوشت مرغ جایگزین آن شود. اما به نظر نمی‌رسد که جایگزینی گوشت مرغ به‌جای گوشت قرمز،  هم ازنظر بهداشت و هم اقتصاد به نفع کشور باشد.

وی توضیح داد: ازنظر بهداشتی، علم تغذیه تابت کرده است که گوشت مرغ ازنظر ارزش غذایی جایگزین گوشت قرمز نیست؛ و اسیدهای آمینه ضروری موجود در گوشت قرمز، در گوشت مرغ وجود ندارند.

دادرس با اشاره به چالش اقتصادی جایگزینی گوشت قرمز با گوشت مرغ بیان کرد: کشور ما در سال‌های ۹۷ و ۹۸ حدود ۸ میلیارد دلار واردات نهاده انجام داده است که این بر اساس آمارهای گمرک و آمارهای خود وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر حدود ۱۸ میلیارد دلار افزایش پیداکرده است.

وی تصریح کرد: این درست است که در برخی سال‌ها شاهد افزایش قیمت جهانی نهاده‌ها بوده‌ایم؛ ولی در برخی سال‌ها این قیمت جهانی کاهش نیز داشته است و این افزایش خروج ارز برای واردات نهاده‌ها به دلیل وابستگی خوراک طیور صنعتی به نهاده‌های وارداتی است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی پرورش‌دهندگان دام سبک افزود: تقریباً  ۱۰۰ درصد نهاده‌های موردنیاز خوراک صنعت طیور به واردات وابسته است، ولی در ارتباط با دام به این صورت نیست و ما بسیاری از اقلام خوراک دام را در داخل تولید کرده یا از مراتع استحصال می‌کنیم.

وی ادامه داد: این در حالی است که تنها  حدود ۷۰ درصد نهاده ذرت موردنیاز  خوراک دام به واردات وابسته است  و این در مورد نهادهای مانند جو، به 20 درصد کاهش پیدا می‌کند. ازاین‌رو این تغییر سبد غذایی مردم نه‌تنها ازلحاظ سلامت غذا و امنیت غذایی مردم تأثیر نامطلوب دارد،ازنظر اقتصادی نیز به زیان کشور است. اینکه ما طوری سیاست‌گذاری کنیم که شرایط به سمت رویکرد مردم به استفاده بیشتر گوشت قرمز باشد هم ازلحاظ اقتصادی و هم ازلحاظ بهداشتی برای کشور منفعت دارد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید