رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران:

صندوق بیمه کشاورزی تقویت شود/ لزوم انتقال بیمه عوامل تولید به صندوق بیمه کشاورزی

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران بر لزوم تقویت صندوق بیمه کشاورزی از مسیر پرداخت سهم دولت از بیمه محصولات به صندوق، در کنار واگذاری کامل بیمه عوامل تولید به صندوق بیمه کشاورزی تأکید کرد.

صندوق بیمه کشاورزی تقویت شود/ لزوم انتقال بیمه عوامل تولید به صندوق بیمه کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایانا، صندوق بیمه کشاورزی به عنوان متولی جبران خسارت بخش کشاورزی در حمایت از کشاورزان، دیرزمانی است که توان و امکان جبران خسارت به‌هنگام را به دلیل کمبود نقدینگی در صندوق از دست داده است.  عدم پرداخت سهم دولت از بیمه محصولات کشاورزی، در کنار تکلیف صندوق در انجام پوشش‌های بیمه ای پرخطر، از دلایل وقوع این کسری در صندوق بیمه کشاورزی است.

  عطاالله هاشمی در این ارتباط در جلسه مشترک روز دوشنبه-۱۰ دی ماه- که در محل صندوق بیمه کشا‌ورزی برگزار شد گفت: با بیان این که حمایت‌های دولتی از کشاورز در سه محور بیمه محصولات، بذر ، و سایر نهاده‌های کشاورزی مشهود خواهد بود، گفت: دولت متاسفانه هر سه ضلع این مثلث حمایتی را تضعیف کرده است. شرکت خدمات حمایتی ابر بدهکار ۲۵ همتی، با بدهی داخلی و خارجی است. در  بحث بذر دولت، سال ۱۴۰۲، ۱۲۰۰ میلیارد، و امسال نیز ۱۸۰۰ میلیارد یارانه شرکت‌های تولید کننده بذر را نداد؛ و در بحث بیمه محصولات کشاورزی نیز دولت سالهاست که سهم خود را به صندوق بیمه کشاورزی پرداخت نکرده، ‌یا ناقص پرداخت کرده است.

وی با تاکید بر نقش صندوق بیمه کشاورزی در تضمین امنیت تولید برای کشاورز افزود: ما به بیمه و صندوق اعتقاد کامل داریم و اگر این صندوق در انجام‌کامل جبران خسارت بیمه‌شدگان دچار قصران می شود، به دلیل کمبود بوجه در اثر عدم پرداخت به موقع سهم دولت از حق بیمه محصولات کشاورزی است.

 هاشمی ادامه داد: این صندوق مدیریت خوب و کارشناسان خوب در اختیار دارد و به سامانه‌ای فوق‌العاده پیشرفته مجهز است که هر لحظه محصولات کشاورزی سراسر کشور را تحت پوشش دارد.

وی اضافه کرد: احساس من این است که درصد قابل توجهی از حق و حقوق صندوق بیمه توسط دولت پرداخت نشده که این باعث تاخیر در جبران خسارت کشاورزان در مواقع لازم شده است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران، یکی دیگر از عوامل تضعیف صندوق بیمه کشاورزی را تحمیل پوشش‌های بیمه‌ای با ریسک بالا به این صندوق، و واگذاری پوشش‌های بیمه‌ای سودآور را به شرکت‌های بیمه‌ای تجاری دانست و گفت: این، امکان درآمد زایی را از صندوق بیمه سلب کرده است. واگذاری پوشش بیمه عوامل تولید به صندوق، می‌تواند در تقویت توان صندوق بیمه کشا‌ورزی، و به تبع آن تسریع در جبران خسارت‌ها تاثیر جدی داشته باشد.

وی تصریح کرد: پوششهای بیمه ای متنوعی را می توان تحت عنوان بیمه عوامل تولید به صندوق بیمه  کشاورزی سپرد که یکی از این پوشش‌ها بیمه حمل و‌ نقل نهاده‌ها و محصولات کشاورزی است. من اعتقاد دارم که بیمه‌هایی از این دست در بخش کشاورزی، باید تمام و کمال از بیمه‌های تجاری گرفته شده، و به صندوق بیمه سپرده شوند.

هاشمی گفت: در چنین شرایطی توان صندوق بیمه کشاورزی افزایش یافته و وابستگی کمتری دریافت سهم دولت از حق بیمه محصولات خواهد داشت.

هاشمی بیان کرد: در این زمینه رایزنی‌هایی با مجلس شورای اسلامی و کمیته زیربنایی دولت داشته‌‌ایم که حتی کارخانجات صنایع تبدیلی نیز باید از طرف صندوق بیمه کشا‌ورزی تحت پوشش قرار بگیرند. به نظر من جا دارد که موضوع انتقال بیمه کلیه عوامل کشاورزی به صندوق، به عنوان قانون در مجلس شورای اسلامی مصوب شود. 

 

خبرنگار: شبنم مسعودی 

عکاس: مجتبی گودرزی‌کیا

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید