خدمات هوشمندسازی اراضی کشاورزی مورد حمایت قرار گیرند/ کشاورزی هوشمند، نیازمند سیاستگذاری
تهران- ایانا- عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی گفت: عدم رغبت کشاورزان در اراضی کوچک مقیاس به سرمایهگذاری در حوزه هوشمند سازی مزارع، و همچنین قطعی برق اراضی کشاورزی از چالشهای مهم توسعه کشاورزی هوشمند در کشور است.

بهاره جمشیدی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه شرکتهای خوبی در حوزه هوشمندسازی کشاورزی در کشور فعال هستند، گفت: هوشمندسازی میتواند نقش موثری در توسعه کشاورزی کشور داشته باشد. از این رو لازم است از این شرکتها حمایت بیشتری شود تا بتوانند فعالیت خود را به صورت اصولی گسترش داده و اثربخشی خوبی را محقق کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه آبیاری هوشمند در کشور در جریان است افزود: هوشمندسازی آبیاری، مورد حمایت دولت و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، ولی چالشهایی نیز بر سر راه توسعه این فناوری وجود دارد.
جمشیدی تصریح کرد: فعالیتهای این شرکتها باید به صورت اصولی و بر اساس یه سری استانداردها و الزامات باشد. ضمن اینکه چالشهای زیرساختی از جمله مشکلات سخت افزاری، ارتباطی و نرم افزاری که به ویژه به دلیل شرایط تحریمی در کشور وجود دارد؛ و نیز، قطعیهای برقی که در شرایط فعلی ناترازی انرژی در کشور اتفاق میافتند، عملکرد این فناوری را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی افزود: هزینههای اولیه برای سرمایهگذاری و تجهیز و تعمیر و نگهداری سامانههای هوشمند، همچنین خطرات امنیت سایبری، اگر هوشمندسازی مبتنی بر IT و اینترنت اشیا باشد، از چالشهای مهم هوشمند سازی هستند. از همه مهمتر شاید به دلیل اینکه اغلب اراضی کشاورزی کشور ما کوچک مقیاس هستند، کشاورزان قاعدتاً توان سرمایهگذاری برای تجهیز مزارع به فناوریهای هوشمند، مخصوصاً فناوریهایی با سطح پیچیدگی بالا را ندارند. شاید دانش کافی برای استفاده از این فناوریهای سطح بالا را نیز در اختیار نداشته باشند که این مانع از پذیرش و نفوذ هوشمندسازی در مزارع میشود.
این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برای عملیاتی کردن نفوذ هوشمندسازی در بخش کشاورزی، در مرحله اول معرفی سامانه های هوشمند با سطح پیچیدگی پایین و مقرون به صرفه را به جامعه کشاورزی پیشنهاد کرد و گفت: با چنین ساز و کاری کشاورز کوچک مقیاس، پذیرش اولیه را برای استفاده از این فناوریها خواهد داشت و پس از اینکه در ارتباط با مزیتهای هوشمندسازی متقاعد شد، خود کشاورز راغب به توسعه فناوری و استفاده گستردهتر از تجهیزات هوشمند خواهد بود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید