تشکل‌ها، موتور محرک تنظیم بازار/ از خودکفایی پروتئین تا میوه‌های بی‌دغدغه در سفره مردم

تهران- ایانا- در مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران تنظیم بازار پایان سال که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، مدیران تشکل‌های کشاورزی با روایت موفقیت‌های سال گذشته، نقشه راهی برای پایداری تولید و تنظیم بازار ترسیم کردند: اعتماد به تشکل‌ها، واگذاری مسئولیت‌ها و رفع موانع مالی.

تشکل‌ها، موتور محرک تنظیم بازار/ از خودکفایی پروتئین تا میوه‌های بی‌دغدغه در سفره مردم

به گزارش خبرنگار ایانا، مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران تنظیم بازار ایام پایانی سال، روز شنبه ۲۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ به میزبانی سازمان مرکزی تعاون روستایی و با حضور دکتر نوری، وزیر جهاد کشاورزی، برگزار شد. مدیران تشکل‌های کشاورزی و دامداری در این مراسم، دستاوردها، چالش‌ها و راهکارهای خود را برای بهبود تنظیم بازار مطرح کردند.

 

پروتئین بی‌دردسر با چاشنی تشکر

علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی مرغداران گوشتی ایران، با قدردانی از سازمان تعاون روستایی و نوری، وزیر جهاد کشاورزی، سال گذشته را سالی بی‌کمبود در تأمین پروتئین حیوانی خواند و گفت: «گوشت مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات همیشه در دسترس بود و این، دست رسانه‌های خارجی را برای جوسازی بست.»

وی تولیدکنندگان را سربازان اقتصادی کشور دانست و خواستار توجه به تشکل‌های مسئولیت‌پذیر شد، و افزود: «واردات نهاده‌هایی مثل ذرت و کنجاله سویا در اقلیم خشک ایران، یک مزیت است.»

ابراهیمی از توزیع ۲۵ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه و رفع بحران نهاده‌ها گفت و خواستار برخورد کارشناسی و واگذاری تصدی‌گری به تشکل‌ها شد. همچنین شناسایی تشکل‌های محوری و حمایت مالی از شبکه تعاون روستایی را ضروری دانست.

 

تعاون روستایی، ستون استوار تولید

یدالله غفاری، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران، شبکه تعاون روستایی را با ۵۰ سال قدمت، بازوی توانمند تأمین معیشت روستاییان معرفی کرد و گفت: «با ۳۲ اتحادیه استانی، ۳۳۰ اتحادیه شهرستانی و ۵۰۰۰ شرکت تعاونی، خرید تضمینی و توافقی محصولات را پیش می‌بریم.»

وی بدهی ۱۴ ساله به بانک کشاورزی را معضل اصلی خواند و از وزیر خواست آن را حل کند.

غفاری از زیان ۲۰۰ میلیارد تومانی شبکه به دلیل افت بالای گندم در سال گذشته گلایه کرد و خواستار تعیین تکلیف فوری کارمزد خرید گندم شد و آمادگی شبکه برای تحقق شعار سال و برنامه‌های وزارت را اعلام کرد.

 

میوه‌های پربار با طعم همدلی

کمال یدالهی، مدیرعامل اتحادیه باغداران ایران، موفقیت تنظیم بازار میوه را مدیون همدلی بخش خصوصی و دولتی دانست و افزود: «اعتماد وزیر جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی، رضایت مردم را رقم زد.»

وی پیشنهاد کرد تنظیم بازار محصولات اساسی مثل سیب، پرتقال و خرما از ابتدای سال به سازمان تعاون روستایی سپرده شود تا جلوی دلالان خارجی و نوسانات قیمت گرفته شود.

یدالهی خواستار واگذاری تأمین نهاده‌های کشاورزی به تشکل‌ها با نظارت دولت شد و گفت: «ما نهاده‌ها را بدون هزینه برای دولت و بدون کسری تأمین می‌کنیم.»

وی بر لزوم تقویت مالی تشکل‌ها را به دلیل گرانی هزینه‌ها تاکید کرد و آن را حیاتی خواند.

 

دامداری و دامداران، کلید تامین سفره‌های رنگین

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران، دامداران را ستون تأمین پروتئین کشور توصیف کرد و ادامه داد: «برخلاف مرغداری که وابسته به نهاده‌های وارداتی است، دامداری می‌تواند خودکفا شود.»

او از تأخیر هفت‌ماهه کارخانه‌های لبنی در پرداخت پول شیر انتقاد کرد و خواستار بهره‌گیری از ظرفیت اتحادیه با ۳۴ اتحادیه استانی و ۱۲۰۰ شرکت تعاونی شد.

عالی گفت: «دلال‌ها نهاده‌ها را گران می‌کنند و سفره مردم را کوچک. واگذاری واردات نهاده به تشکل‌ها هزینه‌ها را کم می‌کند.»

وی از وزیر جهاد کشاورزی خواست با جلسه‌ای فوری، موانع مالی و اجرایی تولید و توسعه صنعت دامپروری را بردارد.

 

آینده‌ای روشن با توان تشکل‌ها

به گزارش ایانا در این مراسم، قدرت هم‌افزایی بخش دولتی و تشکل‌های کشاورزی را به نمایش گذاشت؛ سخنرانان با قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی، خواستار تقویت تشکل‌ها، واگذاری مسئولیت‌ها و رفع موانع شدند تا تولید پایدار و بازار تنظیم‌شده، سفره مردم را پررنگ‌تر کند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید