Iranian Agriculture News Agency

سخنگوی دولت:

بودجه خودکفایی گندم حذف نشده است

دولت هنوز تصمیمی درباره تغییر نرخ ارز نهاده های دامی اتخاذ نکرده است

سخنگوی دولت: «ما صرفاً برای ذخایر استراتژیک واردات داریم و برای مصرف گندم خودکفا هستیم، اما تا سال ۹۲ و ۹۳ و تقریباً تا نیمه‌های ۹۴ هم واردات گندم آزاد بوده که برای مصارف غیر خوراکی صورت گرفته است.»

بودجه خودکفایی گندم حذف نشده است

 

به گزارش ایانا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، «علی ربیعی» عصر روز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسشی درباره حذف بودجه خودکفایی گندم و نقش یکی از شخصیت‌های سیاسی در این مورد، گفت: حذف بودجه خودکفایی گندم را تکذیب می‌کنم، چنین چیزی صحت ندارد؛ اینکه فردی در این موضوع نقش داشته باشد، تصمیمات دولت تابعی از فرد بیرون از دولت نیست و این نظریه باطلی است که فردی از بیرون دولت در تصمیم‌گیری‌ها تاثیرگذار باشد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه خودکفایی گندم روی زندگی میلیون‌ها کشاورز تاثیرگذار است، اظهار کرد: کشور در تامین گندم مورد نیاز خود در دولت یازدهم و دوازدهم خودکفا شده است. تولید گندم در سال ۹۲ از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال‌های اخیر به ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است.  

وی تصریح کرد: سیاست دولت حمایت از کشاورزان بوده است، اکنون با تعیین قیمت خرید گندم، رضایت را برای کشاورزان ایجاد کرده‌ایم.

ربیعی ادامه داد: خرید تضمینی ما امسال نسبت بهتر از سال‌های دیگر بوده است؛ به طوری که در هیچ سالی به اندازه امسال خرید تضمینی نداشتیم و پرداخت پول کشاورزان امسال بهتر از سال‌های قبل صورت گرفته است.

سخنگوی دولت یادآور شد: اساساً واردات گندم خوراکی در انحصار دولت است و شرکت بازرگانی دولتی ایران متولی واردات گندم مورد نیاز است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: ما صرفاً برای ذخایر استراتژیک واردات داریم و برای مصرف گندم خودکفا هستیم، اما تا سال ۹۲ و ۹۳ و تقریباً تا نیمه‌های ۹۴ هم واردات گندم آزاد بوده که برای مصارف غیر خوراکی صورت گرفته است و هر شرکت حقوقی نیز این امکان را داشته که واردات انجام بدهد؛ شرکت‌ها بر اساس قوانین می‌توانند اقدام تجاری انجام دهند مهم این است که آیا شرکتی تخلف کرده یا نه. اگر کسی هم سندی برای تخلف در این زمینه دارد می‌تواند سند خود را برای قوه قضاییه ارائه دهد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: من به صراحت دخالت هر فرد خارج از دولت در اتخاذ تصمیمات را تکذیب می کنم؛ تصمیم گیری‌ها تابع سیاست‌هایی بوده که در شورای اقتصاد و ستاد اقتصادی دولت بحث و بررسی شده است.

دولت هنوز تصمیمی درباره تغییر نرخ ارز نهاده های دامی اتخاذ نکرده است

ربیعی در پاسخ دیگری درباره بروز مشکل در تامین نهاده‌های دامی و افزایش قیمت این محصولات از دی ماه سال گذشته، گفت: «روز یکشنبه بخشی از جلسه دولت را به گزارش وزیر جهاد کشاورزی اختصاص دادیم و ایشان گزارشی از وضعیت ذخایر و نهاده‌های دامی و کشاورزی ارائه داد.»

سخنگوی دولت با بیان اینکه فشارهای تحریم همه عرصه‌های متکی به ارز را تا حدودی متأثر کرده است، ادامه داد: به هر ترتیب فشارهای تحریم تمام مراودات تجاری کشور را تحت‌تاثیر قرار داده است و نهاده‌های دامی نیز از این مستثنی نیستند.  

وی تاکید کرد: از ابتدای امسال واردات ذرت ما بیشتر از گذشته بوده و این کالای اساسی را به هیچ عنوان رها نکردیم و تامین آن مدام جزو دستورات دولت بوده است. حدود ۷۰ درصد فرمولاسیون طیور مربوط به بخش ذرت است بنابراین ما در زمینه ذرت اقدام مناسبی انجام دادیم. وضعیت جو هم خوب است و با عنایت به اینکه هم اکنون در حال برداشت جو در کشور هستیم،  قطعا در تامین جو مشکل نخواهیم داشت.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری یادآور شد: ما در واردات کنجاله و سویا عقب بودیم که با تمهیداتی که در جلسه هیات دولت در نظر گرفته شد، بانک مرکزی، صمت و جهادکشاورزی به زودی این عقب ماندگی تامین و کمبود جبران و رفع خواهد شد.

ربیعی با بیان این که ذخایر ما امروز از وضعیت مناسبی برخوردار است، تاکید کرد: دولت فعلا تصمیمی در خصوص تغییر نرخ و نوع ارز از ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی درباره نهاده‌های دامی اتخاذ نکرده است.  

سخنگوی دولت گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز تلاش‌هایی صورت داده که با کمک شرکت‌های دانش بنیان بتوانیم  کاهش مصرف خوراک و مصرف بهینه نهاده‌های دامی را داشته باشیم و بتوانیم کاهش واردات و عدم نیاز به ارز را دنبال کنیم امیدواریم که این‌ها به ثمر بنشیند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید