Iranian Agriculture News Agency

پس از فرمان رئیس‌جمهوری برای بهره برداری

وزیر جهاد کشاورزی جزییات طرح‌های ملی را اعلام کرد

در راستای پویش ملی جهاد برای جهش تولید، بهره برداری از ۸۰۹ طرح و شهرک گلخانه‌ای به مساحت ۴۷۳ هکتار، بهره برداری از ۵ طرح زیربنایی آب و خاک در مساحت ۷۳ هزار و ۵۰۰ هکتار و بهره‌برداری از ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار در سراسر کشور با سرمایه‌گذاری ۳۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی ۱۰ هزار و ۳۴۰ نفر با فرمان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری آغاز شد.

وزیر جهاد کشاورزی جزییات طرح‌های ملی را اعلام کرد
 
 

 

به گزارش ایانا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه در مراسم بهره‌برداری طرح‌های ملی این وزارتخانه که از شهرستان مهریز استان یزد گزارش می‌داد، اظهار کرد: در فرصت امروز طرح‌ها و پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی که فصل مشترک آنها آب است در 3 زیربخش توسعه گلخانه‌ها، طرح‌های زیربنایی آب و خاک و توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار افتتاح می‌شود.

وی با بیان این که توسعه گلخانه‌ها در کشورهایی که مانند کشور ایران دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک هستند، از برنامه‌های اصلی آنهاست، گفت: در ۷ سال گذشته توسعه گلخانه ها در کشور با جدیت پیگیری شده و وسعت گلخانه ها از ۸ هزار هکتار به ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یافته است.
 

خاوازی خاطرنشان کرد: مصرف آب در گلخانه ها یک دهم فضای باز بوده و تولید محصولات کشاورزی ۱۰ برابر فضای باز است ضمن آن که کلیه زنجیره های تولیدات کشاورزی در گلخانه‌ها قابل کنترل است و به توسعه صادرات بخش کشاورزی کمک می کند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برنامه توسعه گلخانه‌های کشور امسال در سطح ۴۶۰۰ هکتار ابلاغ شده که پیش بینی می‌شود ۲۵۰۰ هکتار تا پایان سال جاری به بهره برداری رسیده و بر اساس برنامه ریزی انجام شده امید است تا پایان دولت تدبیر و امید این سطح به ۲۳ هزار هکتار برسد.

خاوازی با اشاره به توسعه باغات دیم با گونه های مثمر در اراضی شیبدار کشور، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، ۸۶۰ هزار هکتار پتانسیل توسعه باغات در اراضی شیبدار کشور وجود دارد و امکان توسعه کشت گونه‌های مثمر گیاهی شامل انگور، بادام، انجیر،‌ گردو، فندق، انار، توت، گیاهان دارویی و سایر گونه های سازگار در این اراضی فراهم است.

هدفگذاری اجرای توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار در سطح ۶۰ هزار هکتار

وی با اشاره به این که اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است، یادآور شد: تاکنون این طرح در سطح ۳۱ هزار هکتار از اراضی اجرا شده و امروز ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار دیگر از این طرح به بهره برداری می رسد و تا پایان دولت تدبیر و امید اجرای توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار در سطح ۶۰ هزار هکتار از اراضی هدفگذاری شده است.

خاوازی، گفت: اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار در جلوگیری از فرسایش خاک و سیل و همچنین تثبیت روستائیان در منطقه و کمک به حفظ مراتع و جنگل ها موثر است.

وی افزود: این طرح، درآمد بسیار خوب با سرمایه‌گذاری پایین و اشتغالزایی مناسبی دارد و از برنامه‌های اساسی  جهاد کشاورزی است.

افزایش شاخص بهره وری آب در بخش کشاورزی از ۹۲۰ گرم ماده خشک در سال ۱۳۹۱ به ۱۴۵۰ گرم در به ازای هر مترمکعب آب

وزیر جهاد کشاورزی درباره اجرای طرح های زیربنایی آب و خاک در کشور، تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به طرح های زیربنایی آب و خاک شده و در نتیجه آنها، امروز شاخص بهره وری آب در بخش کشاورزی از ۹۲۰ گرم ماده خشک در پایان سال ۱۳۹۱ به بیش از ۱۴۵۰ گرم در حال حاضر (به ازای هر مترمکعب آب) ارتقاء یافته است.

خاوازی خاطرنشان کرد: در این دولت ۱.۱ میلیون هکتار سیستم های نوین آبیاری توسعه یافته و فاز اول پروژه عظیم ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام در سطح ۲۹۵ هزار هکتار افتتاح شده و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: پروژه آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان در سطح ۳۲ هزار هکتار به بهره برداری رسیده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته و ۱۴ هزار هکتار باقیمانده تا کشت پاییزه تحویل داده خواهد شد.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به این که 2 پروژه بهسازی و نوسازی آب بندها و بازسازی و نوسازی قنوات در دولت تدبیر و امید با جدیت پیگیری شده است، خاطرنشان کرد: ۲۴ هزار هکتار آب بند در 3 استان گلستان، مازندران و گیلان وجود دارد که عملیات بهسازی و نوسازی آن در سطح ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار سال گذشته انجام شده و امسال نیز اجرای این عملیات در سطح ۷ هزار و ۵۰۰ در دستور کار قرار دارد.

وی، ظرفیت کنونی این آب بندان‌ها را ۶۰۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: با اجرای بهسازی و نوسازی، ظرفیت آب بندان ها به ۱.۱ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد.

سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب آب به دریای خزر می‌ریزد

خاوازی یادآوری کرد: سالانه ۱۱ میلیارد متر مکعب آب به دریای خزر می‌ریزد و با این اقدام می‌توانیم به اکو سیستم بخش کشاورزی در اطراف دریای خزر کمک کنیم و علاوه بر توسعه کشاورزی و اشتغال، خاک هایی که دچار ماندگاری آب می شوند را می توانیم برای نسل های آینده حفظ خواهد شد.

وی درباره قنوات گفت: در این دولت توجه ویژه ای به وضعیت قنوات شده و تاکنون ۳ هزار و ۸۵۰ کیلومتر قنوات بازسازی و نوسازی شده است و در برنامه امسال هم نوسازی قنوات در سطح ۳ هزار کیلومتر هدفگذاری شده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید